Sociale

Parlamenti i BE-së bllokon faqe internetit

"Kjo faqe interneti është e njohur për shpërndarjen e malware (programe që kanë për qëllim të dëmtojnë ose të çaktivizojnë kompjuterat dhe sistemet kompjuterike) ose është pjesë e një incidenti të sigurisë ose kërcënimi kibernetik, siç raportohet nga Ekipi i Reagimit Emergjent Kompjuterik (CERT). Ky nuk është një mesazh i gabuar. Ne e kemi bllokuar qëllimisht këtë faqe interneti në mënyrë që ju t...

Çmimi i Bashkimit Europian për Letërsinë

Ky program synon të forcojë konkurrencën e sektorëve kulturorë dhe krijues, dhe të promovojë diversitetin kulturor. Programi i ri paraqitet me një rritje prej 9% të buxhetit në krahasim me nivelet e mëparshme dhe do të ketë konkretisht një buxhet total prej 146 bilion € për vitet 2014-2020. Programi i ri “Creative Europe” do të ofrojë fonde për përkthimin e 4.500 librave, duke ndihmuar autorët pë...

Kosova kryeson Ballkanin në varësinë nga interneti

Banorët  e Bosnjë Hercegovinës renditen të tretët, ku  67.9 % e tyre e kanë përdorur internetin vitin e kaluar, shprehur me shifra 2.6 milion qytetarë nga një popullsi prej 3.8 milionësh. Numri i përdoruesve të Facebook-ut ka qenë 1.3 milionë pra gjysma e numrit të përgjithshëm të përdoruesve të internetit. Maqedonia, ku 62.2 % e popullsisë e përdorin internetin, ishte e katërta në list...

Gjendja shqetësuese e mushkërive në Europë

Catherine Hartmann, kreu i Koalicionit Europian COPD ka argumentuar: "Kjo sëmundje me një  barrë të madhe mjekësore, shoqërore, psikologjike po zhvillohet me një ritëm të shpejtë  pa patur vëmendjen e merituar nga politikbërësit. Ajo theksoi që ka një mungesë fushate informacioni, statistikash konkrete, fondesh të mjaftueshme për të rritur ndërgjegjësimin dhe një mungesë investimi nga s...

Google takime nëpër Europë për të drejtat e privatësisë

Isabelle Falque-Pierrotin, e cili kryeson Mbikëqyrjen e privatësisë së Francës dhe grupin WP29 të autoriteteve të mbrojtjes kombëtare të  të dhënave të BE-së, u shpreh se ishte skeptike në lidhje me iniciativën e Google, të cilën ajo e përshkroi si pjesë e një "lufte të Marrëdhënieve me Publikun" për një çështje që ishte e rëndësishme për strategjinë e biznesit të kompanisë. Në qoftë se një...

“Werbetrügt, der fliegt": kush mashtron, fluturon

"Liria e lëvizjes është një pjesë jetike e integrimit europian, për të cilën ne jemi plotësisht të angazhuar ," – iu tha ministri i brendshëm gjerman, Thomas de Maiziere, gazetarëve, duke iu  treguar masat e reja të propozuara për t’u vënë në zbatim. "Megjithatë, ne nuk duhet të mbyllim sytë ndaj problemeve që lidhen me këtë çështje." Komisioni Europian mirëpriti propozimet gjermane, thekso...

Infografikë- Ku shkojnë mendjet europiane?

Ngjyrat në hartë tregojnë nëse një vend humbi ose fitoi më shumë profesionistë që nga viti  2003. Ngjyra e gjelbër do të thotë se më shumë mendje lëvizën për këtu sesa u larguan (një rritje në numër i mendjeve profesioniste dhe të edukuara), ngjyra e kuqe tregon se më shumë mendje u larguan nga ky vend sesa lëvizën për këtu (një zvogëlim në numër i mendjeve profesioniste dhe të edukuara). Ng...

Mungesa e femrave nuk është më një problem për Komisionin e ri

Polonia - Elżbieta Bieńkoëska – Zëvendës Presidente, Buxheti dhe Kontrolli Financiar (EPP) Sllovenia - Alenka Bratušek, Zëvendës Presidente, Dixhitalizim & Inovacion (ALDE) Suedia - Cecilia Malmström - Drejtësi dhe Anti-Mashtrim (ALDE) Bullgari - Kristalina Georgieva - Taksimi, lufta kundër Mashtrimit (EPP) Danimarka - Margrethe Vetager - Mjedisi (ALDE) Çeke Republic- Vera Jourová - Transport...

Ministrja gjermane bën thirrje për një 'ligj anti-stres"

Megjithatë, ajo e pranoi se një ligj i tillë do të mund të jetë e vështirë për t’u zbatuar në praktikë. Sipas ligjit gjerman, konsiderohet e paligjshme që gjatë pushimeve punonjësit të kryejnë çfarëdolloj pune, ku përfshihet dhe përgjigjia e email-eve. Disa kompani gjermane, të tilla si Volkswagen, tashmë e ndalojnë dërgimin ose kthimin e-mail-ve ndërmjet stafit të tyre në kohë të caktuara të dit...

Programi ERASMUS thyen rekordet

•    Destinacionet më të populluara nga studentët Erasmus ishin Spanja, Franca dhe Gjermania•    Shtetet që kanë dërguar numrin më të madh të studentëve në proporcion me popullsinë e diplomuar ishin Luksemburgu, Lihtenshtejni, Finlanda, Letonia dhe Spanja.•    Malta përjetoi rritjen më të lartë të studentëve që përdorin programin, ndjekur nga Qipro dhe...

Page 5 of 6

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk