Sociale

Prioritetet e Europës për mjedisin në kuadër të Ditës së Tokës

Aktor i rëndësishëm në të gjithë procesin e zhvillimit të qëndrueshëm dhe mbrojtjes së mjedisit është edhe Bashkimi Europian dhe vendet e tij anëtare. Sipas raportit të publikuar nga Byroja Europiane e Mjedisit (EEB) janë 9 prioritete për vitin 2016 për sa i përket klimës, mjedisit dhe zhvillimit të qëndrueshëm në Europë: 1) Ndotja e ajrit – Byroja Europiane e Mjedisit (EEB) thekson se më shumë s...

Politikat gjuhësore

Baza ligjore Në fushën e edukimit dhe kualifikimit profesional, traktatet e BE-së i caktojnë Unionit detyra në mbështetje të veprimtarive që kanë për qëllim zhvillimin e dimensionit europian në edukim, veçanërisht nëpërmjet mësimdhënies dhe përhapjes së gjuhëve të vendeve anëtare duke respektuar diversitetin kulturor dhe gjuhësor . Karta e BE-së mbi të Drejtat Themelore, e miratuar në 2000, përm...

Makinat elektrike: S'ka rrezik për shëndetin e njerëzve

Me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të publikut dhe të besimit lidhur me fushat magnetike në automjetet elektrike, hulumtuesit nisën projektin e financuar nga BE-ja 'EM-SAFETY’ dhe kryen matjet të fushave magnetike në nëntë automjete elektrike të ndryshme dhe tre makina akulli. Matjet janë kryer brenda automjetit nga një platformë elastike monitorimi me sensorë në kokë, gjoks dhe këmbët. Rez...

6 rekomandime për Median në Europë

#1 – një strategji e Bashkimit Europian për një sektor të shëndetshëm mediatikNë rast se Bashkimi Europian kërkon të mbështesë një sektor mediatik të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm i nevojitet një plan. Një strategji europiane për median kërkon mbledhjen në një tavolinë të një grupi të nivelit të lartë publikuesish dhe gazetarësh. Ky grup do të: vëzhgojë zbatueshmërinë e nënsektorëve brenda tabl...

30% e bordeve të kompanive- Femra

Kancelarja Angela Merkel pavarësisht se fillimisht ishte kundër ndërmarrjes së kësaj reforme u shpreh se "Ky ligj është një hap i rëndësishëm për barazi sepse do të iniciojë një kulturë mosparagjykimi për vendin e punës". Kritikët u shprehën se femrat duhet të punojnë dhe përfitojnë këto pozicione me meritë dhe jo nga kuotëzimi. Shefi i Industrisë Gjermane, Ulrich Grillo gjithashtu u shpreh...

Anët më negative të secilit shtet europian

Bullgaria: Vendi me më pak liri shtypiSipas reporterëve, Bullgaria ka lirinë më të vogël të shtypit në Bashkimin Europian dhe renditet e 87-ta në listën e 179 vendeve në botë. Vendi me lirinë më të madhe të shtypit në botë? Finlanda, natyrisht. Kroacia: Më pak pjesëmarrje në ErasmusQë nga viti 2000, Kroacia ka pasur pjesëmarrjen më të vogël në Erasmus, program i shkëmbimit universitar në Europë,...

Gjermania: Vendi më i preferuar në botë

1. Gjermania2. Shtetet e Bashkuara3. Mbretëria e Bashkuar4. Franca5. Kanadaja6. Japonia7. Italia8. Zvicra9. Australia10. Suedia SHBA ka pësuar rënie në vendin e dytë, pjesërisht për shkak të të anketuarve në Rusi dhe Egjipt që kanë ulur seriozisht rezultatin e saj për "paqen dhe sigurinë globale." Një arsye për ringjalljen e Gjermanisë ka shërbyer performanca e saj dominante në Kupën e Botës kët...

Vendet europiane dominojnë në renditjen e prosperitetit global

SHBA nuk perceptohet më të jetë vend i lirisë dhe është renditur i 21-ti për lirinë personale, nën vende si Uruguai dhe Kosta Rika. Pas Norvegjisë, në vendin e dytë në renditjen e përgjithshme është Zvicra. Zelanda e Re, e vendosur e treta, është alpinistja më e lartë me hedhjen e saj, gjë që i atribuohet rilindjes së saj ekonomike. Pothuajse dy të tretat e 30 vendeve të listuara si të parat janë...

Parlamenti i BE-së bllokon faqe internetit

"Kjo faqe interneti është e njohur për shpërndarjen e malware (programe që kanë për qëllim të dëmtojnë ose të çaktivizojnë kompjuterat dhe sistemet kompjuterike) ose është pjesë e një incidenti të sigurisë ose kërcënimi kibernetik, siç raportohet nga Ekipi i Reagimit Emergjent Kompjuterik (CERT). Ky nuk është një mesazh i gabuar. Ne e kemi bllokuar qëllimisht këtë faqe interneti në mënyrë që ju t...

Çmimi i Bashkimit Europian për Letërsinë

Ky program synon të forcojë konkurrencën e sektorëve kulturorë dhe krijues, dhe të promovojë diversitetin kulturor. Programi i ri paraqitet me një rritje prej 9% të buxhetit në krahasim me nivelet e mëparshme dhe do të ketë konkretisht një buxhet total prej 146 bilion € për vitet 2014-2020. Programi i ri “Creative Europe” do të ofrojë fonde për përkthimin e 4.500 librave, duke ndihmuar autorët pë...

Page 4 of 6

943Ndjekës
6223Ndjekës
1981Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk