Speciale

Si do të riorganizojë internetin politika e re e privatësisë së Europës?

Çfarë konsiston kjo rregullore? Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave është një rregull i miratuar nga Bashkimi Europian në 2016, duke vendosur rregulla të reja për mënyrën se si kompanitë menaxhojnë dhe shpërndajnë të dhënat personale. Në teori, rregullorja vlen vetëm për të dhënat e qytetarëve të BE-së, por natyra globale e internetit do të thotë se pothuajse çdo shërbim në inter...

Të drejtat e qytetarëve pas Brexit

Marrëveshja e lidhur ndërmjet Komisionit Europian dhe Mbretërisë së Bashkuar ka dispozita që rregullojnë të drejtat e qytetarëve, zgjidhjet financiare, periudha tranzitore 2 vjetore e kërkuar nga Mbretëria e Bashkuar për të qëndruar në tregun e vetëm dhe çështja e Irlandës. Versioni përfundimtar i marrëveshjes duhet që të negociohet mes Bashkimit Europian dhe Mbretërisë së Bashkuar në tetor të vi...

2018 nis me një valë protestash në vendet e Bashkimit Europian

Belgjikë: Qytetarët belg në mbrojtje të të drejtave të refugjatëve Më shumë se 2 000 njerëz po protestojnë në Parkun Maximilien të Brukselit, që është dhe kampi më i madh i emigrantëve në qytet, ndaj arrestimeve të planifikuara të emigranteve të cilësuar të ‘parregullt’ nga policia federale belge dhe trajtimit aspak dinjitoz që po i bëhet emigrantëve dhe refugjatëve nga qeveria belge. Vullnetarë...

Faza e Dytë e Brexit- Pyetje Përgjigje

Parlamenti Europian do të duhet të miratojë çdo marrëveshje të Brexit, edhe pse mocioni i saj më 13 dhjetor 2017, mbështetur nga 556 vota pro e vetëm 62 kundër, nuk ishte e detyrueshme. Në një deklaratë, presidenti i Parlamentit Europian, Antonio Tajani, tha se rezoluta e miratuar është një hap i rëndësishëm përpara dhe do të na lejojë të shkojmë në fazën e dytë. "Unë dua të përgëzoj negociatorin...

Presidenca e Estonisë në Këshillin e BE –së: korrik-dhjetor 2017

Estonia beson se sot Bashkimi Europian është më i forte se 60 vjet më parë ndaj dhe prioritetet bazohen në agjendën strategjike të Këshillit të Europës dhe në qëllimet e përbashkëta të formuluara në Samitin e 60-vjetorit të BE-së në Romë. Kjo është një detyrë që Estonisë i vjen në një kohë ku në 2018 ajo feston edhe përvjetorin e 100 të saj. Të dy ngjarjet do të ofrojnë një mundësi të madhe për t...

Një Turqi më afër apo më larg BE-së?

CICERO (GJERMANI)Gazeta prestigjoze Gjermane “Cicero” në një analizë të saj, si pyetje kryesore nuk shtron nëse Turqia duhet të vazhdojë bisedimet për aderim në Bashkimin Europian, por nëse duhet të vazhdojë si vend anëtar i Nato-s apo jo. Ndër të tjera shton: “Po sikur pas grushtit tjetër të shtetit Erdogan vendos që të fajësojë vendet e tjera apo lëvizjen Gyleniste, dhe vendos që të kërkojë mbë...

Ruajtja e paqes dhe stabilitetit në Ballkanin Perëndimor kërkon vëmendjen e plotë të BE-së

Perspektiva e anëtarësimit në Bashkimin Europian ka ofruar për pothuajse dy dekada një nxitje për reforma në Ballkanin Perëndimor. Por zgjerimi ka zbritur në mënyrë dramatike në listën e prioriteteve të BE-së, ndërkohë që BE-ja po përballet me një numër të konsiderueshëm sfidash të brendshme dhe të jashtme, në një kontekst të ndryshueshëm gjeopolitik dhe nevojës për të ndryshuar rrënjësisht vetve...

Mirupafshim 2016! Çfarë ndodhi në vitin që po lëmë pas?

Mbase në këtë këndvështrim, përtej kohëve të vështira, vendi ynë në fakt numëron disa suksese, tek merr një rekomandim pozitiv nga Komisioni Europian si dhe nga ai i Komisionit të Venecias në kuadër të Reformës në Drejtësi. Edhe pse në pamje të parë, këto arritje duken minimale në sferën gjigande të asaj çka po ndodh rreth nesh, sërish mbeten një shtysë e madhe për të ri-ndërtuar besimin në proje...

Deklaratat e Samitit të Bratislavës dhe takimit të Situatës së Unionit

• Tregtia: Marrëveshja e tregtisë midis BE-së dhe Kanadasë është marrëveshja më e mirë dhe progresive që BE-ja ka negociuar ndonjëherë. Do të punohet në të gjitha vendet anëtare për ta ratifikuar këtë marrëveshje sa më shpejt të jetë e mundur.• Konkurrenca: Në Europë, konsumatorët janë të mbrojtur kundër karteleve dhe abuzimeve nga ana e kompanive të fuqishme. Kjo vlen edhe për gjigandët si Apple...

Investim prej 8.5 miliardë € në fushën e kërkimit dhe inovacionit

Programi gjithashtu reagon ndaj zhvillimeve aktuale duke përforcuar kërkimet në fushën e emigrimit. Duke iu përgjigjur krizës së refugjatëve, financimi do të jetë i fokusuar për kërkime të reja për të kuptuar emigrimin, por edhe për zhvillimin e politikave efektive për menaxhimin e fluksit dhe integrimin e emigrantëve në shoqëri dhe ekonomi. Horizon 2020 është programi më i madh i kërkimit dhe ri...

Page 3 of 7

371Ndjekës
5616Ndjekës
1937Ndjekës
21Abonues
Ambassade_Niva2_Engelsk
PA_logo