Speciale

Realiteti i energjisë globale

Bashkimi Europian është ndoshta shembulli më i mirë për të konkretizuar rëndësinë e balancimit të idealizmit dhe realitetit. Objektivi i tre 20-ve të BE-së, reduktimi 20% i emetimeve që shkaktojnë efektin serë, përdorimi 20% më shumë i burimeve të rinovueshme dhe rritja 20% të efikasitetit të energjisë deri në 2020 ishte më shumë një Moto sesa politikë. Bashkëpunimi midis sektorit privat dhe publ...

Transparency International: Korrupsioni në 2014

Në lidhje me të perceptuarit e korrupsionit në vende të tjera të BE-së shifrat mbeten të pandryshuara ose janë përmirësuar, kjo për shkak se gjendja ekonomike është stabilizuar, të paktën për momentin, dhe në disa raste, qeveritë kanë filluar ti kushtojnë rëndësi luftës së korrupsionit të brendshëm. Pavarësisht se vendet e BE-së janë renditur më lart se Rusia, Ukraina apo Turqia, Transparenc...

Putinologjia dhe Rreziku i Ekspansionit të Rusisë në Ballkan

Kjo u tregua fare qartë së fundmi me vizitën në Rusi të Gernot Erler, Koordinatorit Special të Gjermanisë për Politikat me Rusinë, gjatë së cilës nuk pati vullnet nga parlamentarët rus për të biseduarnë lidhje me situatën e tensionuar në Ukrainë. Si rezultat i këtij qëndrimi të ftohtë nga ana e Rusisë, për Elner, i cila e ka fokusuar pjesën më të madhe të karrierës së tij politike pikërisht në pë...

Përfundimet e Samitit G20

Rritje ekonomike dhe krijimi i vendeve të punës Një ndër objektivat ambicioze të vendosura nga G20-a është rritja ekonomike me të paktën 2% deri në vitin 2018. Analizat e FMN-së tregojnë se nëse shtetet iu përmbahen angazhimeve specifike dhe programet zbatohet në tërësi rritja do të jetë 2.1%. Kjo nënkupton 2 trilion$ më shumë në ekonominë globale dhe miliona vende të reja pune. Plani i veprimit...

Rasti i studentëve meksikane të zhdukur shkon në Parlamentin Europian

Protestuesit i dërguan një letër me mbi 600 nënshkrime Frans Timmermans, Komisionerit për Marrëdhëniet Institucionale dhe Administratën, Drejtësinë, të Drejtat Themelore dhe Shtetësinë; Federica Mogherini, Përfaqësueses së Lartë të Bashkimit për Politikën e Jashtme dhe Sigurinë, dhe Tereza Jiménez-Becerril Barrio, Kryetares së Delegacionit të Komisionit të Përbashkët BE-Meksikë. Në letër, ata për...

Partneriteti Përgjegjës për Rritjen e Qëndrueshmërisë dhe të Sigurisë

Takimi u organizua nga Kryeministri i Italisë Matteo Renzi dhe u drejtua nga Presidenti i Këshillit Europian Herman Van Rompuy. Për herë të parë në këtë takim ishin prezentë përfaqësues nga Kroacia dhe Kazakistani të cilat i janë bashkuar së fundmi ASEM, duke e çuar numrin e vendeve anëtare në 53. Nën temën "Partneriteti Përgjegjës për Rritjen e Qëndrueshmërisë dhe të Sigurisë", liderët shkëmbyen...

Përmbledhje e Rekomandimeve dhe Konkluzioneve për Shqipërinë nga Komisioni Europian

Sipas Progres Raportit të Komisionit Europian, Shqipëria ka bërë progres gjatë vitit të fundit. Janë ndërmarrë hapa të mëtejshëm përsa i përket reformës së gjyqësorit. Qeveria ka shfaqur vullnet politik për të vepruar me vendosmëri në parandalimin dhe luftën kundër korrupsionit. Korniza legjislative është forcuar dhe politikat për koordinimin dhe monitorimin e zbatimit në nivel qendror janë ...

Ambasadorja e re e BE-së në Shqipëri

Ka punuar si gazetare dhe redaktore në Radio 101, e nga viti 1991- 1992 ka punuar me mediat ndërkombëtare, të tilla si  (BBC, CNN, WTN) në Zyrën për Gazetarët e Jashtëm në Ministrinë e Informacionit të  Kroacisë. Znj. Vlahutin ka marrë pjesë në punën e Komisionit Bassiouni të OKB-së dhe nga viti 1994 deri në 1997 ka dhënë kontributin e saj si analiste në Grupit  Strategjik të Gjyka...

Skocia voton "jo" në referendumin historik për pavarësi

Ministri i Parë skocez Alex Salmond pranoi humbjen në një deklaratë të mëparshme televizive dhe kërkoi që Skocia të vazhdonte të bënte të njëjtën gjë. Ai falënderoi Skocinë për 1.6 milionë votat pro pavarësinë skoceze dhe tha se pjesëmarrja – e cila sipas  zyrtarëve zgjedhorë ishte 84.6% nga një elektorat prej më shumë se 4.2 milion - ishte një nga më të lartat në botën demokratike, për çdo...

Java Europiane e Lëvizjes

Globalisht, ka një lëvizje në rritje për të "rimarrë" zonat urbane: hapësirat e parkimit të makinave mund të transformohen në mini parqe; rrugët konkrete mund të përdoren për aktivitetet e komunitetit; rrugë të tjera mund të përdoren si vende kafenesh dhe restorante të freskëta. Me pak fjalë, ky vit është i gjithi në lidhje me ndarjen dhe ridizenjimin e rrugëve dhe hapësirave publike në favor të...

Page 6 of 7

371Ndjekës
5616Ndjekës
1935Ndjekës
21Abonues
Ambassade_Niva2_Engelsk
PA_logo