Speciale

Thirrje për Aplikim

Kriteret për të marrë pjesë në konkurs janë: -Artikulli duhet të përmbajë jo më shumë se 1 000 fjalë-Artikulli duhet të jetë në gjuhën shqipe standarde-Fokusi i punimit preferohet të jetë, (edhe pse jo i kufizuar), në zhvillimet dhe ngjarjet më të fundit në BE, si dhe procesi i integrimit europian i Shqipërisë, sidomos pas marrjes së statusit kandidat.-Janë të mirëpritur të gjithë të rinjtë e mos...

Brexit apo Bremain?

Shqetësimi rritet edhe me afrimin e datës së fushatës ndaj referendumit, që do të fillojë më 15 prill dhe do të përfundojë me 23 qershor të 2016. Edhe pse të gjithë flasin për të, për shumë aktorë dhe individë mungon informacioni i plotë ndaj këtij procesi dhe një analizë e situatave çfarë mund të ndodhë nëse Britania del nga BE, në dimensionet e saj ekonomike, shoqërore dhe politike si dhe si do...

Propozimet për një zgjidhje të re për Mbretërinë e Bashkuar brenda BE-së

Gjatë bisedimeve kryesore raportohet se, propozimet kryesore të Tusk adresohen në disa fusha lidhur me kushtet aktuale të Mbretërisë së Bashkuar për anëtarësim, për të cilat kryeministri britanik ka shtruar nevojën për reforma.Në terma të përgjithshme draft marrëveshja përfaqëson një kompromis, dhe përmblidhet si më poshtë: - E drejta për të ndaluar qytetarët e BE-së nga pretendimi për përfitime...

Nord Stream II përçan BE-në

Kështu vendet e Vishegradit (Polonia, Republika Çeke, Sllovakia dhe Hungaria) që njihet gjithashtu si V4, e kanë kundërshtuar fuqishëm këtë projekt pasi cënon interesat strategjike të BE-së dhe vë në pikëpyetje ndërtimin e një Unioni Energjetik. Kjo lëvizje nuk vjen si befasi pasi të paktën shtatë vende anëtare, të Europës Qendrore, ku përfshihen edhe vendet e V4, i kanë dërguar letra të përbashk...

Udhëzimi mbi etiketimin lëkund marrëdhëniet BE-Izrael

Shënimi, sipas Komisionit Europian ka për qëllim thjesht të qartësojë dhe të sigurojë transparencë, pasi përcaktimi i origjinës për produktet është i detyrueshëm dhe duhet të jetë i saktë dhe jo çorientues për konsumatorin. Kjo është e rëndësishme sidomos kur ky informacion ndikon në vendimet e qytetarëve për ta blerë apo jo produktin. Por për shkak të këtij shënimi qartësues bërë nga Komisioni E...

Të ndryshojmë kursin në Europë

Aktiviteti u zhvillua në Romë në sallën e Shoqatës së Bankave Italiane. Kontribute të rëndësishme u dhanë për asamblenë nga Presidenti i Republikës, Sergio Mattarella, Presidenti i Senatit, Pietro Grasso, ish-Presidenti i Republikës dhe ish-presidenti i Lëvizjes Europiane Itali, Giorgio Napolitano. Ndër të tjerë, morën pjesë Sandro Gozi, Sekretari i Kryeministrit për Çështjet Europiane, Pier Ferd...

Rizgjedhja e Tsipras - qeveria e re, reagimet dhe prioritetet

Partia e tretë me 7.05%, të votave është Agimi i Artë, që ndiqet nga Pasok 6.40 %, Partia Komuniste 5.48%, Lumi 3.91, Unioni i Qendrës 3.71%, Uniteti Popullor 2.82%. Edhe pse shumë nga liderët e partisë “Agimi i Artë” janë duke u gjykuar për lidhje me vrasjen e muzikantit anti racist Pavlos Fyssas, nga një simpatizant i partisë, kjo parti renditet e treta dhe duket se mbështetësit e saj më të mëd...

Dështon marrëveshja në takimin e jashtëzakonshëm mes ministrave të BE-së mbi krizën e refugjatëve

“Nuk arritëm dot marrëveshjen e dëshiruar”,- u shpreh Komisioneri i BE-së për Migrimin, z. Dimitris Avramopoulos. Sipas tij, jo të gjithë shtetet anëtare janë gati për të vazhduar me hapat e ndërmarra, duke nënkuptuar kështu shtetet lindore si Hungaria, Polonia apo Sllovakia. Këto vende edhe gjatë takimit mbajtën një qëndrim të vendosur kundër përpjekjeve gjermane dhe franceze për arritjen e një...

Kriza e refugjatëve: kuotat dhe agjenda e re e migrimit në BE

Ndërkohë që Britania e Madhe po jep një shembull pozitiv për zgjidhjen dhe ndihmën e krizës, kryetarët e vendeve të Vishegradit( Çekisë, Sllovakisë, Hungarisë dhe Polonisë) në takimin e zhvilluar të premten me dt 4 shtator në Pragë, u shprehën kundër kuotave të vendosura. Hungaria, e cila është kthyer në një vend tranzit për shumë refugjatë sirianë si rruga e vetme për të shkuar drejt Gjermanisë,...

Refugjatë, mirësevini!

Në Gjermani, vend i cili pret dhe numrin më të madh të refugjatëve, persona me influencë në shoqërinë e vendit kanë ngritur zërin e tyre në mbështetje të tyre. Regjisori dhe aktori Til Schwegier krahas thirrjeve të vazhdueshme të tij për të treguar humanitet ndaj të ardhurve, ka njoftuar planet për të shndërruar kazermat në Gjermaninë qendrore, në shtëpi për refugjatët. Veç kësaj, të rinjtë në Gj...

Page 4 of 7

371Ndjekës
5616Ndjekës
1935Ndjekës
21Abonues
Ambassade_Niva2_Engelsk
PA_logo