Kartolina

Partia pro-perëndimore mban pushtetin në Estoni

Nga 101 vende në parlament, reformatorët tani kanë 30 vende, qendra ka 27 vende, ndërkohë pjesa e mbetur ndahet mes 4 partive të tjera. Partia fituese duhet të bashkëpunojë me partinë e vogël partnere Social-Demokrate, për të siguruar shumicën parlamentare. Ndërkohë, Roivas ka përjashtuar mundësinë për të kërkuar vende shtesë nga Qendra, e cila mbështetet nga minoriteti rus në Estoni. Por si...

Drama Greke që tronditi Europën

“Betohem se do të mbështes Kushtetutën dhe ligjet dhe do t’u shërbejnë interesave të popullit grek”. Ky ishte në thelb betimi politik i kryeministrit më të ri në moshë në historinë e Greqisë. Ai vizitoi në shenjë respekti kryepeshkopin Jeronimos ku e njoftoi se nuk do të ishte i pranishëm në betimin e qeverisë së re, pasi sipas deklaratave të tij këkon të jetë një kryeministër politik dhe jo feta...

Të drejtat e njeriut dhe mbikqyrja : a mundet të sigurojë BE-ja përdorimin demokratik të teknologjive të saj?

Përmes sigurimit të qasjes më të mirë në njohuri, teknologjia ka ndihmuar në fuqizimin e qytetarëve dhe një ndikimin pozitiv në arsim dhe media. Në një konferencë publike të kryesuar nga Elena Valenciano dhe Bernd Lange, kryetarët e Nënkomisionit të Drejtave të Njeriut dhe të Komitetit të Tregtisë Ndërkombëtare, Marietje Schaake, u shpreh se BE-ja duhet të njohë rreziqet që i kanosen të drejtave...

Rritet përfaqësimi i Europës Lindore në KE

Ndërkohë përfaqësimi i Italisë ka rënë pothuajse me 25% krahasuar me vitet 1980. Belgjika si vend pritës vazhdon të mbaj të njëjtat ritme.   Megjithatë vendet themeluese vazhdojnë të mbajnë pozicione shume të mira në rangjet e larta. Në fund të 2013, nga 128 pozicionet më të larta Gjermania mbajti 20, Britania 13 dhe Franca 11. Ndikimi gjerman është rritur edhe më shumë në komisionin e ri të...

Regjistri i përbashkët i pronarëve të kompanive europiane

Vërtetimi i interesit legjitim Detajet mbi mënyrën se si do të provohet interesi legjitim mbeten të paqarta por mendohet se shtetet anëtare do të kenë liri veprimi në vendosjen e përcaktimeve specifike. Danimarka, Franca dhe Britania e Madhe kanë sinjalizuar se ato do ti bëjnë regjistrat e tyre plotësisht të aksesueshëm për publikun. Koalicioni për Transparencë Financiare, një rrjet global i OJQ-...

Programi i Komisionit Europian për 2015

Masa të tjera përqëndrohen për të ndihmuar punësimin e të rinjve ose shtimin e rregullave për mbrojtjen e të drejtave të autorit në tregun dixhital. Komisioni po ndërmerr hapa të mëtejshmë për rritjen e sovranitetit të ekonomive qeveritare, ku përfshihen "stimuj" për reformat strukturale që do ndërmerren prej tyre. Duke marrë parasysh faktin se "Qytetarët presin përmirësime në atë që BE-ja është...

Zgjedhjet në Moldavi: Pro-europianë apo Pro-rusë ?

Gjithsesi shumë qytetarë vendosin në pikpyetje legjitimitetin e zgjedhjeve, sepse partisë që ata kishin planifikuar të votonin iu ndalua pjesëmarrja në zgjedhje. Më 29 nëntor Gjykata Supreme e Moldavisë konfirmoi një vendim të mëparshëm i cili argumentonte se partia e re e udhëhequr nga Renato Usatii, një biznesmen i pasur, nuk mund të lejohej në zgjedhje sepse kjo parti ishte financuar nga fonde...

Deklaratë e përbashkët në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Femrave

Diskriminimi dhe dhuna ndaj femrave vazhdon nëpër botë, në të gjitha shoqëritë dhe rajonet. Gratë ngacmohen, përdhunohen, gjymtohen, rrihen apo vriten, madje edhe në shtëpitë e tyre. Në BE, një në tre femra ka përjetuar dhunë fizike dhe / ose seksuale që nga mosha 15 vjeçare. Jashtë BE-së, vajzat ndalohen të shkojnë në shkollë ose detyrohen të martohen dhe dhuna seksuale mbetet një taktikë lufte...

Rumunët zgjedhin presidentin e parë etnik gjerman

Iohannis, mësues fizike me profesion dhe kryetar i komunës së Sibiu që nga viti 2000, i përket një pakice të vogël etnike gjermane në Transilvani, e cila u vendos aty në shekullin e 12-të dhe numëronte më shumë se 700.000 persona para Luftës së Dytë Botërore. Klaus Iohannis iu bashkua festës në sheshin e Universitetit të Bukureshtit ku u shpreh se ishte i lumtur për rezultatin shumë të mirë dhe f...

Kriza në Ukrainë: Do të kthehet lufta?

Luftimet filluan në muajin prill dhe vazhduan për muaj me radhë derisa Ukraina dhe separatistët arritën në një marrëveshje për të ndalur dhunën dhe liruar të burgosurit.  Megjithatë, edhe pse intensiteti i konfliktit u qetësua, në të vërtetë përplasjet nuk përfunduan. Një betejë për kontrollin e aeroportit të Donetsk, aktualisht në duart e Ukrainës, ka shpërthyer në të gjithë vendin. Kur reb...

Page 5 of 7

943Ndjekës
6223Ndjekës
1981Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk