Kartolina

Kriza e emigrantëve shkakton krizë të brendshme politike në Austri

Ndërkohë që austriakët vendosën për presidentin më datë 22 maj 2016, qeveria nuk vonoi që pak ditë pas raundit të parë të bënte disa lëvizje sa të papritura aq edhe të kritikuara nga vendet e BE-së, por edhe organizata jo qeveritare ndërkombëtare dhe përfaqësues të lartë të BE-së. Ligji për azilin, që pa frikë u konsiderua si një nga ligjet më të egër në Europë i aprovuar më 27 prill nga ligjbërë...

Projektligj konservator i Polonisë për abortin

Dhe tashmë po bëhet gati të miratojë një legjislacion të ri, të propozuar nga Peshkopët e Kishës Katolike dhe të hartuar nga organizata Ordo Iuris, i cili e kthen abortin në një akt komplet të paligjshëm. Kushdo që ndihmon në përfundimin e shtatzanisë do të konsiderohet si bashkëpunues dhe dënimi më i ulët do të jetë 3 vjet burgim për të dyja palët. Në bazë të rasteve specifike ky dënim mund...

Vendet e Vishegradit paralajmërojnë një plan alternativ për trajtimin e krizës së refugjatëve

Në deklaratën e tyre të përbashkët vendet e V4 u shprehën se do të propozojnë masa alternative për rrugën migratore të Ballkanit Perëndimor nëse dështojnë masat aktuale të propozuara nga Komisioni Europian për frenimin e valës migratore në kufijtë ndërmjet Greqisë, Bullgarisë dhe Maqedonisë, duke i lënë si afat kohor samitin e 17 marsit. Gjithashtu, këto vende deklaruan se do t’i ofronin mbështet...

Rrezikohet demokracia në Poloni

Ky ligj që u nënshkrua menjëherë nga Presidenti i Polonisë është cilësuar nga ekspertët dhe kritikët si sulm ndaj pavarësisë së sistemit gjyqësor pasi rrezikon të paralizojë funksionimin normal të Gjykatës Kushtetuese. Sipas rregullimeve të miratuara ndryshon mënyra e votimit duke kaluar nga votim i thjeshtë në votim me 2/3 për 15 anëtarët e Gjykatës dhe për më tepër rrit dhe numrin e detyru...

Referendumi i Danezëve dhe reagimi i Lëvizjes Europiane në Danimarkë dhe Gjermani

Kjo e vështirëson situatën pasi pritej që pas sulmeve të Parisit, qytetarët danezë ta ndjenin më shumë rrezikun nga terrorizmi dhe rëndësinë që ka bashkëpunimi ndërkufitar me vendet e tjera të Bashkimit Europian dhe do të kërkonin më shumë pjesëmarrje të Danimarkës në çështjet e brendshme dhe të sigurisë së BE-së. Klauzola e Mospjesëmarrjes (opting-out), i është ofruar Danimarkës në Marrëveshjen...

Dorëheqja e shumëkërkuar e kryeministrit rumun Ponta dhe perspektivat e së ardhmes për shoqërinë rumune

Protestuesit mbanin në duar pankarta me shprehjet “Korrupsioni vret”, si dhe flamuj kombëtarë të dëmtuar dhe me vrima, simbol ky që nga “Revolucioni i Kadifenjtë” kundër Ceaușescus. Akti i dorëheqjes u cilësua nga vetë kryeministri si një detyrim nga ana e tij për të pasur parasysh pakënaqësinë brenda shoqërisë dhe nevojën e tyre për më shumë. Por reagimi i Presidentit rumun, Klaus Iohannis, i ci...

Guidë për të drejtat e refugjatëve dhe azil-kërkueseve në disa nga vendet destinacion të BE-së

Përkrah të drejtave themelore të refugjatëve të mbrojtura nga Konventa e Gjenevës, BE-ja është e shqetësuar sidomos mbi ndarjen e përgjegjësive mes vendeve anëtare. Në këtë pikë përfshihet Rregullorja e Dublinit, e cila bën pikërisht këtë gjë, e nëpërmjet së cilës “ekzaminohen” aplikimet për azil, në një përpjekje për të dokumentuar fluksin brenda BE-së.  Në një material të publikuar pak koh...

Strategjia e mbrojtjes të pronës intelektuale

Për t’iu kundërpërgjigjur rritjes së numrit të shkeljeve, Komisioni Europian ka formuluar një plan veprimi, si dhe një strategji për mbrojtjen dhe zbatimin e të Drejtave të Pronësisë Intelektuale brenda dhe jashtë BE-së.  Plan Veprimi i BE-së Për të adresuar në mënyrë efektive çështjet e pronësisë intelektuale në vendet jashtë BE-së, masat e ndërmarra fillimisht brenda BE-së duhet të koordin...

Progres me Agjendën Europiane të Migrimin

Zv. Presidenti i parë Frans Timmermans tha se Komisioni po përball fjalët me veprat. Solidarizimi shkon krah për krah me përgjegjësitë. Prandaj propozimet përfshijnë kërkesa të forta që rregullat e azilit të aplikohen në mënyrën e duhur dhe që shtetet anëtare të bëjnë gjithcka është e mundur për të parandaluar abuzimet. Të gjithë ata që kanë nevojë për strehë mund ta gjejnë atë në Europë. Por ata...

Ndryshimet në jetën politike të Spanjës

Pavarësisht se ekonomia spanjolle e mori veten pas viteve të një krize ekonomike, duket që partitë tradicionale po ndëshkohen për papunësinë e lartë dhe të vazhdueshme, sidomos në mesin e të rinjve, si edhe për skandalet e korrupsionit që kanë prishur reputacionin e tyre. Megjithëse ka fituar më shumë vota në zgjedhjet në të gjithë Spanjën, partia e qendrës së djathtë (PP) e kryeministrit Ma...

Page 4 of 7

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk