Kartolina

Të drejtat e refugjatëve në Suedi

  Gjatë verës, Europa Europa, kabareja anti-nacionaliste për politikën e azilit të BE-së ka performuar në parqet e qyteteve të ndryshme të Suedisë.  Në një nga mbrëmjet e kaluara në një një teatër pyjor në Stokholmin qendror, dëgjohen performanca si “Ju më quajtët mua një parazit, një barrë, një gënjeshtar, një viktimë dhe  dhunues , gjithmonë një kriminel. Por unë kurrë nuk mund t...

Para referendumit: Skocezët të sigurtë për mbajtjen e anëtarësimit në BE

Pretendimi se Skocia do të duhet të ri-aplikojë zyrtarisht që t’i bashkohet BE-së, duke u përballur me një proces të gjatë dhe të pasigurtë anëtarësimi, ka qenë një nga argumentet kryesore të përdorura nga fushata kundër pavarësisë. Gjithashtu, sipas këtyre zërave, Skocia do të humbasë pjesën e saj të fondeve që Mbretëria e Bashkuar merr nga buxheti i BE-së. Sipas deklaratave të lëshuara nga fush...

Italia merr Presidencën e Këshillit të Bashkimit Europian: Ja programi dhe prioritetet

Europa për punësim dhe zhvillim ekonomik Presidenca Italiane synon të vendosë në qendër të politikave europiane zhvillimin dhe punësimin dhe të përcaktojë një kornizë ekonomike e cila do të inkurajojë reforma strukturale në shtetet anëtare. Fokusi i iniciativave të zhvillimit do të jetë në “rilindjen industriale”, me një përqendrim të veçantë në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme(NVM) ashtu si dhe...

Ndjesitë pro-europiane në rritje

Studimi fokusohet në shtatë shtetet anëtare të BE-së ( Itali, Greqi, Gjermani, Francë, Britani e Madhe , Spanjë dhe Poloni ). Vihet re një lidhje e fortë mes qytetarëve europianë dhe ideologjisë së projektit europian. Mesatarisht, më shumë se gjysma (52%) e qytetarëve europianë nga shtatë vendet besojnë se BE-ja është e mirë, në krahasim me vetëm 46 % të një viti më parë. Në Francë, mbështetja pë...

A mund të qëndrojë në BE një Katalunia e pavarur?

Demonstrimi i njohur si “Ruga Katalanase drejt pavarësisë” tregoi se shumica e popullsisë (rreth 80%) dëshiron të ketë më shumë kontroll mbi ekonominë e kësaj zone, shërbimet sociale dhe politikën. Presidenti i Katalunias Artur Mas është shprehur se krahina paguan shumë mbi mesataren e rajoneve të tjera për qeverinë qendrore, por merr më pak shpenzime publike për banor si shpërblim. Në deklaratat...

Sllovenia, vendi më i lumtur në Europën Juglindore

Greqia, e trazuar ekonomikisht u rendit e 70-ta, ndjekur nga Mali i Zi (80-ti), Kosova (83-ta), Rumania (90-ti), Serbia (106-ta), Bosnja dhe Hercegovina (107-ta), Maqedonia (118-ta) dhe Bullgaria (144-ta). Si variabla kyç u analizuan Prodhimi i Brendshëm Bruto për frymë, jetëgjatësia e shëndetshme, të pasurit dikë për mbështetje, liria e perceptuar e të bërit zgjedhje në jetë, liria nga korrupsio...

Antisemitizmi nuk është zhdukur! Duhet gjetur një mënyrë për ta trajtuar këtë çështje

Raporti mbështetet në të dhënat e një sondazhi online ku janë anketuar 5847 persona të vetë-zgjedhur të identifikuar si hebre në Belgjikë, Francë, Gjermani, Hungari, Itali, Letoni, Suedi dhe Britani të Madhe, si shtete në të cilat jeton 90% e popullsisë hebre në Europë. Raporti ofron studimin më të plotë të ndërmarrë ndonjëherë për antisemitizmin në Europë Sipas raportit shifrat janë shqetësuese:...

BE-ja, e përçarë mbi të drejtën e vdekjes

    Çështja e të drejtave të njeriut   Në dhjetor, Senati belg votoi në favor të zgjerimit të së drejtës për një vdekje e lehtë për të miturit. Pas kësaj, debati u ndez nëpër Europë edhe një herë. Që nga viti 2002 në Belgjikë dhe Holandë dhe që nga viti 2009 në Luksemburg, mjekët janë të lejuar të japin medikamente që ndalojnë jetën me kërkesë të pacientit. Legjislatori belg, ka ve...

Page 7 of 7

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk