Kartolina

Komunikimi, perceptimi dhe sfidat e menaxhimit të riskut të katastrofave

*** Në kushtet e një katastrofe natyrore, si përmbytje, tërmete, stuhi etj., ngjarja shpesh herë prek një territor të madh, por pasi kriza përfundon, zona e dëmtuar është e kufizuar dhe mund të menaxhohet më lehtë. Përkundrazi, një krizë pandemike si ajo e Covid-19 mund të prekë një zonë të pakufizuar, në çdo kohë, duke qenë edhe e padukshme, pasi mbartësit e virusit mund të mos njihen apo të jen...

Trashëgimia kulturore dhe Covid-19, sfidat dhe masat e ndërmarra

*** COVID-19 ka pasur një ndikim të madh në sektorin e udhëtimit dhe turizmit, dy sektorë shumë thelbësorë për zhvillimin e sektorit kulturor. Që nga fillimi i pandemisë COVID-19, 95 % e muzeve të botës dhe 80 % e siteve të shpallura si trashëgimi botërore prej UNESCO-s, u detyruan të mbylleshin përkohësisht, duke rrezikuar sigurinë ekonomike të profesionistëve të fushës, por edhe ekonominë e biz...

Protestuesit kundër racizmit – ‘Mjekët’ që synojnë të shërojnë plagën e vjetër sociale

Në Londër para sheshit Trafalgar, protestuesit u ulën në gjunjë dhe më pas marshuan drejt kullës Grenfell. Në Gjermani protestuesit u vendosën para ambasadës Amerikane. Ndërsa ka spikatur grafiti në murin e Berlinit, me imazhin e George Floyd dhe parullën #ICantBreathe. Në Francë protestave u është bashkëngjitur dhe grupi, "La Vérité Pour Adama". Rast ky i ngjashëm me rastin e Floyd, ku...

Irani - “Një mollë sherri” për mosmarrëveshjet ndërkombëtare

  Arena ndërkombëtare ka qenë gjithmonë një vullkan që pret nga momenti në moment të shpërthej, ndaj lajmi i luftës së tretë botërore pas konflikteve të aktorëve botërorë nuk duhet të na befasojë, pasi nëse ka pasur një luftë të parë dhe të dytë botërore, atëherë pse të mos e pranojnë mundësinë për një të tretë. SHBA, Irani dhe Iraku, janë gur  mjaft të rëndësishëm në tablon e shahut të...

BREXIT- Një goditje për ekonominë britanike apo atë europiane?

Së pari është ajo e largimit me një marrëveshje, siç ishte ajo e arritur në nëntor të 2018 nga kryeministrja Theresa May, por që u refuzua për herë të dytë nga Dhoma e Komunëve më 12 Mars 2019. Sipas International Monetary Fund, prezumohet se nëse kjo marrëveshje arrihet të dakordësohet me një pakt për tregtinë e lirë, duke përfshirë dhe rregullimet mbi shërbimet tregare, por me kufizime në fushë...

Migracioni në Mbretërinë e Bashkuar – Çfarë po propozon qeveria?

Cilat janë propozimet? Qeveria po propozon krijimin e një sistemi të vetëm migrimi që trajton imigrantët e vendeve të BE-së në të njëjtën mënyrë si imigrantët e vendeve të treta. Punëtorët e kualifikuar të cilët kërkojnë të jetojnë dhe punojnë në Britani do të shihen si prioritet. Gjithsesi, qeveria përcakton se partnerët tregtarë që ofrojnë shërbime ashtu si dhe shkëmbimet studentore do të...

Samiti i BE-së mbi emigrantët- ide të mëdha, por detaje të pakta

Shtyrja për të rishikuar reformën për azilin në samitin e ardhshëm të tetorit u ndikua edhe nga rebelimi që u bë në Gjermani ndaj Kancelares Merkel, si dhe nga deklaratat e qeverisë së re Italiane. Për shumë veta në thelb të ngërçit politik që po kalon Europa gjendet migracioni dhe politika e përqasur ndaj tyre. Një pikë e rëndësishme e dakorduar në këtë samit ishte dhe shpërndarja e përgjegjësis...

Merkel 4.0

Kombinimi i ndryshimeve të brendshme, politike dhe ngjarjeve ndërkombëtare tentojnë të përshkruajnë një qasje të ndryshme nga qeveria e re gjermane, si ndaj politikave të brendshme ashtu dhe ndaj reformave të BE-së. Në sektorin ekonomik, investimet pritet të fokusohen në fushat e arsimit, infrastrukturës, shpërndarjes më efikase dhe më të barabartë të pasurisë, rrjeteve të internetit dhe reforma...

Sllovaki dhe Slloveni: Dorëheqja e kryeministrave të dy vendeve në të njëjtën kohë dhe konfuzioni i krijuar

Duket se ngatërresat mes dy shteteve evidentohen në shumë ngjarje, siç është eventi i vitit 2017 në Kampionatin Botëror të Hokej-it në Gjermani. Himnet e dy shteteve u ngatërruan, duke shkaktuar pakënaqësi mes tifozëve dhe duke u justifikuar nga organizatorët si gabim teknik. Konfuzione shfaqen dhe tek politikanët më në zë, si Xhorxh W. Bush, i cili dikur përmendi takimin e tij me ministrin...

Zgjedhjet në Rusi: 5 pikat kyçe e fitores së Vladimir Putin

Duke folur para njerëzve në Moskë, Putin, i cili e mban detyrën e numrit 1 të Rusisë prej 3 mandatesh, me një thyerje në mes të një mandati si kryeministër, përmendi edhe kohën kur ai mund të largohet nga udhëheqja. “Nuk do rri në detyrë kur të jem 100 vjeç”, u dha Putin, “lajmin e mirë” rusëve që shpresojnë për instalimin e një demokracie funksionale në vendin e tyre, por edhe vendeve si SHBA et...

Page 2 of 7

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk