Kartolina

Deklaratë e përbashkët në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Femrave

Diskriminimi dhe dhuna ndaj femrave vazhdon nëpër botë, në të gjitha shoqëritë dhe rajonet. Gratë ngacmohen, përdhunohen, gjymtohen, rrihen apo vriten, madje edhe në shtëpitë e tyre. Në BE, një në tre femra ka përjetuar dhunë fizike dhe / ose seksuale që nga mosha 15 vjeçare. Jashtë BE-së, vajzat ndalohen të shkojnë në shkollë ose detyrohen të martohen dhe dhuna seksuale mbetet një taktikë lufte...

Rumunët zgjedhin presidentin e parë etnik gjerman

Iohannis, mësues fizike me profesion dhe kryetar i komunës së Sibiu që nga viti 2000, i përket një pakice të vogël etnike gjermane në Transilvani, e cila u vendos aty në shekullin e 12-të dhe numëronte më shumë se 700.000 persona para Luftës së Dytë Botërore. Klaus Iohannis iu bashkua festës në sheshin e Universitetit të Bukureshtit ku u shpreh se ishte i lumtur për rezultatin shumë të mirë dhe f...

Kriza në Ukrainë: Do të kthehet lufta?

Luftimet filluan në muajin prill dhe vazhduan për muaj me radhë derisa Ukraina dhe separatistët arritën në një marrëveshje për të ndalur dhunën dhe liruar të burgosurit.  Megjithatë, edhe pse intensiteti i konfliktit u qetësua, në të vërtetë përplasjet nuk përfunduan. Një betejë për kontrollin e aeroportit të Donetsk, aktualisht në duart e Ukrainës, ka shpërthyer në të gjithë vendin. Kur reb...

Protestat popullore kundrejt autokratizmit të Victor Orban

Por për disa të tjerë, të cilët e shohin regjimin e Orbanit si një regjim autoktratik dhe mezi presin ta rrëzojnë atë pa i pritur zgjedhjet e përgjithshme të vitit 2018, deklarata publike e tij për hapjen e bisedimeve me grupet e interesit për mundësinë e vendosjes së disa rregullave të reja të Internetit, ngjan më tepër si një deklaratë e sforcuar. Bashkimi Europian dhe Shtetet e Bashkuara të Am...

Reforma në sektorin energjitik dhe klimaterik

Pavarsisht se gjatë takimit u evidentua fakti që BE-ja po bën përparime në lidhje me përmbushjen e objektivave të saj klimaterike për 2020, parashikimi i objektivave për 2030 është gjithashtu shumë i nevojshëm për të ofruar siguri për investitorët dhe një qasje të koordinuar ndërmjet shteteve anëtare.Drafti i paraqitur sërisht ka në epiqëndër nxitjen drejt një ekonomie që redukton sasinë e karbon...

Monitorimi i të ardhurave të Eurodeputetëve

Renato Soru është një ndër shembujt e eurodeputetëve të pasur, i cili në vitin 2000 ishte pjesë e listës së miliarderëve të botës renditur nga “Forbes”, e me suksesin e kompaninë e tij Kompania Internet Tiscali me bazë në Milano, ka arritur të "rrëmbejë” konkurrentë deri  në Hollandë, Gjermani, Zvicër, Belgjikë.   Por edhe në 2014, pavarësisht pozicionit të tij si deputet i PE, Sor...

Plani për të ardhmen e politikës së jashtme

"Ne po jetojmë në një periudhë  shumë të vështirë," u shpreh Mogherini, duke përmendur humbjet në Ukrainë, shfaqjen dhe përparimin e Ebola-s, dhe fluksin e madh të emigrantëve nga vende si Siria dhe Iraku.Ministrja 41-vjeçare pranoi se BE-ja nuk mund ta përballojë situatën duke zgjedhur  mes Lindjes dhe Jugut. "Ne duhet t’iu kushtojmë vëmendje të dyjave për hir të sigurisë të popullit t...

Bieńkowska: "Le ta kthejmë Europën në punë!"

Europa Sociale Një nga vërejtjet e saj të para ishte që "Europa ka nevojë për politika liberale dhe ekonomiko-sociale".  Gjatë sesionit  ajo tregoi besimin e saj se Europa nuk duhet të jetë konkurruese vetëm në aspektin e cilësisë së mallrave dhe shërbimeve, por edhe po aq e rëndësishme në drejtim të cilësisë së jetës.  Ashtu si kandidatët e tjerë, Bieńkowska ishte gjithashtu e paq...

Johaness Hahn “Cilësia para shpejtësisë”

  Gjatë seancës dëgjimore, Hahn u pëqendruua më shumë në transmetimin e këtyre shqetësimeve, pjesërisht sepse donte të projektonte besimi, por edhe për shkak se ai zgjodhi të parashtrojë një plan strategjik, në vend të një qasjeje taktike. Çështja e tij më themelore ishte të tregonte  se i kishte përmbushur detyrat e tij për politikën rajonale të BE-së, në  16 vendet joanëtare në B...

Të drejtat e refugjatëve në Suedi

  Gjatë verës, Europa Europa, kabareja anti-nacionaliste për politikën e azilit të BE-së ka performuar në parqet e qyteteve të ndryshme të Suedisë.  Në një nga mbrëmjet e kaluara në një një teatër pyjor në Stokholmin qendror, dëgjohen performanca si “Ju më quajtët mua një parazit, një barrë, një gënjeshtar, një viktimë dhe  dhunues , gjithmonë një kriminel. Por unë kurrë nuk mund t...

Page 6 of 7

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk