Opinion

Ese Dita e Europës 2014- Rrugëtimi drejt BE-së, çfarë jep dhe merr Shqipëria?!

Procesi i integrimit europian është një sfidë që duhet të përfshijë të gjithë shoqërinë shqiptare, e cila duhet të europianizohet brenda saj dhe të mos ndalet me reformat e ndërmarra. Shqiptarët mbeten një komb entuziast sa i takon anëtarësimit të plotë të Shqipërisë në Bashkimin Europian, të cilën e perceptojnë si një akt të kryer. Sipas të gjitha sondazheve të kryera  në njëzet vitet e fun...

Ese Dita e Europës 2014- Marrëveshja e Stabilizim Asocimit, efektet ligjore dhe institucionale në Shqipëri

Viti 1991 hap siparin e marrëdhënieve diplomatike Shqipëri-Komuniteti Ekonomik Evropian e cila do të vazhdohej më tej me nënshkrimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asocimit(MSA) më 12 qershor 2006.  Kjo marrëdhënie, nënkupton dialog dhe partneritet, për zhvillimin e politikave institucionale, ligjore, ekonomike dhe sociale vendase në përputhje me ato europiane. Kështu, nga njëra qëndron, angaz...

Statusi kandidat, më afër se kurrë!

Statusi i vendit kandidat për anëtarësim në BE sjell një marrëdhënie më të ngushtë me Brukselin, që reflektohet në përmirësimin e imazhit të Shqipërisë në nivel politik. Gjithashtu në aspektin ekonomik do të rritet besueshmëria e vendit në vlerësimin e kompanive të huaja dhe organizatave ndërkombëtare që potencialisht sjellin rritje të interesit dhe investimeve të huaja. Ndërsa për sa i përket pë...

Viti 2014 nuk është si ai 1914, por Europa po bëhet gjithnjë e më e zemëruar dhe nacionaliste

Të kthehemi në realitet. As që nuk do të ketë një qeveri të re gjermane deri për Krishtlindje. Në negociatat e koalicionit gjerman çështjet europiane janë “trajtuar” nga një nën-grup i grupit të punës së financës i quajtur “Rregullatorja e Bankës, Europa, Euro”. Për të tre partitë pjesëmarrëse - Unioni Demokratik Kristian, Unioni Bavarez i Krishterë Social dhe partia opozitare e Social Demokratëv...

Gazetaria duhet të thyejë tabutë:Intervistë me Besa Lucin - Kosova 2.0

  Ne tentojmë të sjellim një këndvështrim tjetër, duke u fokusuar tek përvojat e përditshme. Kemi parë që disa tema ende mbeten tabu, së paku në rastin e lançimit të numrit mbi seksin, i cili përfshinte edhe përvoja dhe pikëpamje të komunitetit LGBT në rajon. Ishin të shumta arsyet që na nxitën të trajtojmë këtë temë. Në veçanti, kemi pasur parasysh faktin se mungon debati mbi seksualitetin,...

Roli i komunitetit ndërkombëtar në Shqipëri në kohë zgjedhjesh dhe më tej

  Besa Shahini: Është e çuditshme në fakt përfshirja e komunitetit ndërkombëtar në Shqipëri. Në asnjë rajon tjetër-përveç Kosovës e Bosnjës, që kanë qenë të qeverisura nga komuniteti ndërkombëtar për disa vite pas luftërave-nuk i sheh përfaqësuesit e komunitetit ndërkombëtar më shumë nëpër gazeta e televizione. Qëndrimet dhe mendimet e tyre mbi ngjarjet e përditshme politike në Shqipëri zënë...

Page 5 of 5

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk