Ekonomia

Danimarka dhe Britania e Madhe- Të parat në Biznes

Kjo renditje u bazua kryesisht në ligjet dhe rregulloret që prekin sektorin ekonomik ne vendet përkatëse, dhe më pak në praktikat e raportuara. Në periudhën e marrë parasysh për këtë listim (1 qershor 2013-1 qershor 2014), studiuesit evidentuan 230 reforma të ndërmarra në 123 vende. Më shumë se 63 % e këtyre reformave kanë arritur të reduktojnë kompleksitetin dhe kostot proçeduriale, ndërsa të tj...

Debate për buxhetin e BE-së 2015

Eurodeputetët duan të investojnë një shumë shtesë prej 190.5 milionë € në sipërmarrjet e vogla dhe të mesme si edhe në  programet kërkimore dhe edukative, ku përfshihen Erasmus+, agjencitë supervisore financiare si edhe sektorët e bujqësisë dhe të peshkimit, të cilat janë goditur nga sanksionet e Rusisë. Akumulimi i borxhit që prej vitit 2010 si dhe kriza e pagesave të përvijuara janë bërë ç...

Mirazhi i ekonomisë gjermane

Gjermania ka anët e forta si: kompani të njohura botërisht, papunësi në  nivele  të  ulëta dhe një vlerësim të shkëlqyer të kredisë. Por ajo gjithashtu ka paga të  prapambetura, banka të  falimentuara, investime të pamjaftueshme, nivel të ulët të produktivitetit etj. Modeli ekonomik "fqinji-yt-lypës"- duke ulur pagat për të subvencionuar eksportet- nuk duhet të shërbejë s...

Donald Tusk vë në dyshim çështjen e klimës në BE

"Çdo gjë është bërë për të siguruar që dosja e çështjes së klimës të mos jetë një prioritet i lartë i Presidentit të ri të Këshillit Europian. Kredibiliteti i tij së shpejti do të mund të vihet në pikëpyetje", siguroi  një specialist. Konferenca për Ndryshimet Klimatike që ai organizoi në Varshavë në vitin 2013 ishte një dështim. Polonia gjeneron 90% të elektricitetit nga qymyri dhe shkarkim...

BE-ja duhet të bëjë "më shumë me më pak" në vitin 2015

Projektet e investimeve publike të BE-së duke përfshirë skemat e garancisë së të rinjve janë në listë për të patur rritjen më të madhe në të holla, duke marrë nga Komisioni 15,6 bilion €, një rritje prej 29.5% për këtë vit. Nga ana tjetër, financimi strukturor për rajonet më të varfra të bllokut përballet me shkurtimin më të madh prej 5% por, me një parashikim prej 51,6 bilion  €, do të...

Fondet e BE-së, të keqmenaxhuara

Qeveria britanike pranoi verdiktin e auditorëve si në një përpjekje për të forcuar qëndrimin e saj të ashpër ndaj kredibilitetit të menaxhimit financiar të buxhetit të BE-së. “Për të 18-tin vit radhazi , Gjykata Europiane e Auditorëve nuk ka qenë në gjendje të japë një deklaratë pozitive, gjë që rrezikon seriozisht kredibilitetin e menaxhimit financiar të BE-së," tha një zëdhënës i qeverisë brita...

Korrupsioni në BE: Nuk ka zona “të pastra”

  Kontratat publike të prokurimit, ekuivalente me një të pestën e ekonomisë së përgjithshme të BE-së, thuhet se janë të prekur më keq, me deri në një të katërtën e vlerës së tyre, nga praktika korruptive.Rreth 32% e kompanive që kanë marrë pjesë në tendera të kontratave publike thonë se ata humbën ofertën fituese për shkak të korrupsionit, ku firmat e ndërtimit duken më të prekurat. Komision...

Rumunët e Bullgarët, pa kufizime punësimi (lëvizjeje të lirë) në BE

Çfarë po ndodh? Bullgarët dhe rumunët kanë fituar të drejtën e udhëtimit pa viza në Britaninë e Madhe në vitin 2007, kur vendet e tyre u anëtarësuan në BE. Por ka pasur kufizime të përkohshme në llojin e punës që ata mund të kryenin. Punëdhënësit duhet të aplikonin për leje pune, ndërsa imigrantët për “kartë pranimi punëtori”. Punëtorët me kualifikim të ulët kufizoheshin në skemat ekzistuese të k...

Page 4 of 4

943Ndjekës
6223Ndjekës
1981Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk