Ekonomia

Avancimi i Negociatave të Tregtisë midis BE dhe SHBA

Ai gjithashtu do të rrisë ndikimin e Europës në botë, me formimin e tregtisë globale, duke shpalosur vlera dhe duke tërhequr më shumë investime. BE-ja dhe SHBA-të kanë marrëdhënien dypalëshe më të madhe të tregtisë në botë, dhe dy ekonomitë së bashku përbëjnë rreth gjysmën e PBB-së të të gjithë botës. SHBA-ja është tregu më i madh i eksportit të BE-së,ndërkohë që BE-ja eksporton rreth 310 miliard...

BERZH mbledh Liderët e Ballkanit Perëndimor në Londër

Pjesëmarrësit në këtë takim diskutuan zhvillimet lidhur mbi rrjetet e transportit, projektet për energjinë e rinovueshme dhe agjendës së privatizimeve në rajon. BERZH është një nga investitorët më të mëdhenj në Ballkanin Perëndimor dhe vitin e kaluar, e vetme banka shpenzoi rreth 1 miliardë € në projekte të ndryshme duke filluar që nga eficienca energjetike, infrastruktura, mbështetja për institu...

Kina-vendi i parë jashtë BE-së kontribues në Planin për Investim

Dialogu i Nivelit të Lartë është një nismë e filluar që në vitin 2007 mes Kinës dhe BE-së, për të analizuar çështjet e tregtisë dhe investimit, teknologjisë dhe pronës intelektuale, si dhe për të thelluar bashkëpunimin ekonomik BE-Kinë. Ky samit ndërlidh tre burime madhore financiare: Fondin Kinez të Rrugës së Mëndafshit, Planin e Komisionit Europian dhe Bankën Europiane të Investimeve, dhe do të...

A do të ketë një marrëveshje BE-Ukrainë-Rusi për furnizimin me gaz?

Pas takimit, Zv/Presidenti i Komisionit z. Sefcovic u shpreh që ka mundësi që të gjitha problemet mes Ukrainës dhe Rusisë të zgjidhen deri në fund të muajit, duke çuar në realizimin e një marrëveshjeje, po sipas tij, kjo varet nëse do të ketë nga palët vullnet për bashkëpunim. Arritja e një marrëveshjeje të tillë do të thotë shumë edhe për Bashkimin Europian, ku 1/3 e nevojave për gaz plotësohet...

Euro Samiti: Pa marrëveshje për krizën greke

E gjithë vëmendja është drejtuar ndaj Greqisë e cila u përball me kritika nga krerët europianë. Kryeministri grek Aleksis Tsipras tha se shpresonte që Greqia do të rritej brenda eurozonës. Ai prezantoi propozime të reja në përpjekje për të parandaluar mospagimin në kohë të 1.6 miliard€ të kredisë ndaj FMN-së.Bisedimet për borxhet e Greqisë u zhvilluan rreth politikave ekonomike të mëposhtme: -Kre...

Marrëveshjet tregtare dhe aleancat ekonomike që mund të sundojnë rendin e ri botëror

Edhe afati kohor që Juncker propozoi për përfundimin e kësaj marrëveshjeje të rëndësishme ishte i pakuptueshëm. Përveç kësaj ai e lidhi nënshkrimin e marrëveshjes midis BE- së dhe Japonisë me marrëveshjen TTIP (Partneriteti Transatlantik i Tregtisë dhe Investimeve) midis BE-SHBA duke e bërë kështu marrëveshjen FTA të kushtëzuar nga marrëveshja TTIP. Në një mënyrë shumë të qartë, ai gjithashtu la...

Marrëveshja e Tregtisë BE-SHBA: 11 debate në PE këtë javë

Marrëveshja e tregtisë, e cila ende po negociohet, mund të hyjë në fuqi vetëm nëse ajo miratohet njëkohësisht nga Këshilli dhe Parlamenti Europian. Eurodeputetët kanë paralajmëruar tashmë se ata nuk do të miratojnë marrëveshjen në çdo klauzolë dhe se do ndjekin nga afër çështje të tilla si standardi i ushqimit. Por një marrëveshje e tregtisë BE-SHBA, për të cilën raundi i tetë i bisedimeve u zhvi...

1 miliard € për të rinjtë e papunë

Me synim që Fondi Social Europian të veprojë në rajonet ku papunësia e të rinjve tejkalon 25%, Parlamenti Europian dhe Këshilli ranë dakord për të krijuar një Iniciativë dedikuar punësimit të të rinjve. Ndërkohë, më datë 4 shkurt 2015 Komisioni Europian propozoi që në fillim të këtij viti, Inciatiava për Punësimin e të rinjve, të kapi shifrën e 1 miliard €. Shtetet anëtare përfitojnë nga kjo nism...

Konsultimet mbi negociatat e Partneritetit të Investimit dhe Tregtisë Transatlantike(TTIP)

Përse këto konsultime? Negociatat e TTIP, që lidhen me dy ekonomitë më të mëdha botërore, kanë tërhequr vëmendje të madhe nga publiku dhe organizatat e shoqërive civile, të cilat janë më të interesuara në në dispozitat për mbrojtjen e investimeve dhe zgjidhjaen e mosmarrëvëshjes shtet-investues (ISDS). Qëllimi i këtij konsultimi ishte për të kërkuar e mbledhur mendime mbi një qasje të mundshme pë...

Mirë se vjen në eurozonë, Lituani!

Kryeministri lituanez Algirdas Butkevicius ka tërhequr 10 € e tij të para nga bankomati pas mesnatës, më 1 janar. Kursi i këmbimit është vendosur 1 € për 3,45 Litas, monedha e vjetër e vendit. Ndërkohë, deri në qershor do të qarkullojnë të dyja monedhat Litas dhe Euro. “ Euro do shërbejë si një garanci për sigurinë tonë ekonomike dhe politike”,ka thënë Kryeministri në një ceremoni ku morën pjesë...

Page 3 of 4

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk