Nga Shqiperia

Rruga drejt Integrimit Europian: 2018 - viti i mundësive për Shqipërinë dhe vendet e Ballkanit Perëndimor

Mogherini rikujtoi se momentalisht nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor katër janë vende kandidate, ndërsa Kosova dhe Bosnjë Hercegovina janë ende vende potencial-kandidate. Nga ana tjetër, shtetet që kanë hapur kapitujt e negociimit janë Serbia dhe Mali i Zi. Ndërsa për katër vendet e tjera kandidate, midis tyre edhe Shqipëria, Përfaqësuesja e Lartë e BE-së u shfaq optimiste dhe shpresëdhën...

Zona Ekonomike Rajonale- Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor takim joformal në Durrës

Krijimi i kësaj zone siç u theksua dhe nga komisioneri Hahn "nuk është një alternativë për integrimin në BE për vendet e Ballkanit Perëndimor". Krijimi i kësaj zone është prioritet kyç për vendet e rajonit duke i shërbyer nxitjes së rritjes ekonomike dhe krijimit të vende të reja të punës. Zona Ekonomike Rajonale Në korrik të 2017 udhëheqësit e Rajonit Perëndimor u mblodhën në Itali në Samitin e...

Paradoksi i Idesë për një Administratë Profesionale

Ajo çka po shohim çdo ditë është alarmuese, një pjesë e madhe e profesionistëve në fusha të ndryshme po e lënë Shqipërinë nga viti në vit. Emigrimi i kapitalit mendor është një fenomen që e kanë hasur të gjitha vendet e Bllokut Lindor pas rënies së komunizmit. Kjo është një karakteristikë që vjen si pasojë e procesit të tranzicionit dhe kalimit nga diktatura socialiste në sistem demokratik. Por f...

Progresi i Shqipërisë sipas dy takimeve më të fundit të Këshillit të Stabilizim-Asociimit

Shqipëria ka pasur vlerësime pozitive dhe arritje në politika dhe ndërmarrjen e reformave, ku vlen të përmendet Reforma në Drejtësi, si një gur i rëndësishëm për ndryshimin e të gjithë sistemit të Drejtësisë dhe si një element thelbësor sidomos për kapitullin 23 të negociatave me BE-në. Po cilat janë ato elemente të vlerësuara si të domosdoshme nga takimi i shtatë i Këshillit dhe sa u arritën ato...

Artikull Dita e Europës 2016: Ku po shkojmë?!

Sigurisht në 104 vite të ekzistencës tonë jemi luhatur sa nga “njëra pjesë e botës në tjetrën” si një anije në një det të trazuar, por që kapiteni e ka braktisur. Është evidente që nuk është vetëm faji ynë që kemi qenë dhe jemi në këtë gjendje. Situata politike në Ballkan nuk është ndër më të qetat, madje nuk ka qenë e qetë aspak. Prej momentit në të cilin Ballkani është cilësuar “një fuçi baruti...

Angazhimet dhe pritshmëritë mbi bashkëpunimin rajonal të vendeve të Ballkanit Perëndimor gjatë takimit Ministerial në Durrës

Ky takim zhvillohet në vazhdimësi të samitit të mëparshëm në Vjenë dhe paraprin Samitin e Parisit që pritet të realizohet në korrik. Vendet e Ballkanit Perëndimor janë të gatshme të hedhin hapa të mëtejshëm bashkëpunimi dhe partneriteti, dhe kjo u vu re më së miri kur ata kërkuan unanimisht finalizimin e procesit të liberalizimit të vizave për të gjithë qytetarët e Ballkanit Perëndimor. Për Minis...

Miratohet programi Ballkan-Mesdhe

Corina Creţu, Komisionerja Europiane për Politikat Rajonale në Bashkimin Europian u shpreh se një program i tillë është krijuar mbi bazën e një dëshire të fortë të vendeve pjesëmarrëse për të bashkuar burimet e tyre dhe për të trajtuar sfidat e përbashkëta. Duke bashkëpunuar për të inkurajuar inovacionin dhe sipërmarrjen, rajoni mund të rrisë atraktivitetin e tij për investitorët dhe biznesin. Pr...

Takimi i shtatë i Këshillit të Stabilizim-Asocimit mes Shqipërisë dhe BE-së

Duke qenë mbledhja e parë pas vendimit të Këshillit Europian më 27 Qershor 2014 ku Shqipërisë ju dha statusi i vendit kandidat, Këshilli e mirëpriti këtë moment si shumë të rëndësishëm në procesin e integrimit të Shqipërisë pasi nënkupton gjithashtu dhe forcimin e marrëdhënieve BE-Shqipëri. Këshilli SA vuri në dukje se Progres Raporti 2014 i Komisionit për Shqipërinë tregon se vendi ka bërë përpa...

Një Faqe e Re e Marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Serbisë

Marrëveshjet u nënshkruan nga ministri serb i Financave, Dusan Vujoviç dhe nga pala shqiptare, me firmën e ministrit të Ekonomisë, Arben Ahmetaj. Për Vuk Drashkoviç, ish-ministrin e Punëve të Jashtme të Serbisë, nënshkrimi i këtyre marrëveshjeve me karakter europian jo vetëm që do t’i europianizojë marëdhëniet midis të dyja vendeve, por edhe do të europianizojë të gjithë rajonin e Ballkanit. Sipa...

Konkluzionet e përbashkëta të Dialogut të Nivelit të Lartë për prioritetet kyçe.

Shqipëria pritet që të veprojë me vendosmëri për të gjitha rekomandimet e Komisionit. Ajo do të duhet të intensifikojë përpjekjet e saj për reforma, të cilat do të jetë subjekt i një kontrolli më të ngushtë nga ana e BE-së. Komisioneri Füle gjithashtu theksoi rëndësinë e gjithëpërfshirjes në procesin e reformës,  si një element thelbësor për të garantuar qëndrueshmërinë e reformave. Në këtë...

Page 3 of 4

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk