Sondazhe

Qytetarët e BE-së kërkojnë më tepër barazi sociale

Papunësia shihet ende si sfida kryesore për pothuajse gjysmën e europianëve (45%), e ndjekur më pas nga pabarazia sociale (36%). Ndërkohë, që çështjet e tilla si migracioni (36%), terrorizmi dhe siguria (31%) vijnë të tretat dhe të katërtat në listën e shqetësimeve për qytetarët evropianë. Në dritën e këtyre të dhënave, pjesa më e madhe e të anketuarve u shprehën se më shumë vëmendje du...

Popullsia në plakje – Sfidë për kontinentin Europian

Sot, jetëgjatësia mesatare në botë shkon deri në 73 vjeç, ndërsa në Europën Perëndimore ajo shkon deri në 83 vjeç. Ajo që raporti bën me dije është që rritja e moshës mesatare nuk vjen gjithmonë si pasojë e rritjes së jetëgjatësisë, por si pasojë e një fertiliteti të ulët dhe uljes së nivelit të lindshmërisë së shoqërive. Në shumë vende të Europës, sidomos asaj Lindore dhe Ballkanit Perëndimor pl...

Liria e Medias në rënie

Që prej vitit 2013 treguesi i përgjithshëm i nivelit të shkeljes së lirisë së mediave në mbarë botën është rritur, ndryshimi i indeksit me 13.6 %, duke patur parasysh që sa më të larta shifrat, aq më e rëndë situata. Kryesisht ky tregues ka lidhje në veçanti me infrastrukturën, ku disa qeveri kanë pezulluar qasjet me internetin, apo edhe kanë dëmtuar objekte, pajisje transmetimi etj. Treguesi i i...

Rishpërndarja e refugjatëve sirianë

  Në mars 2016 u bënë 6 vjet që Siria është në krizë, e pavarësisht zhvillimit të negociatave të fundit politike vazhdojnë sulmet ndaj civilëve, shkollave e spitaleve. Kjo gjendje e rënduar ka bërë që 4.8 milion sirianë të regjistrohen si refugjatë, e që nga 2014 afërsisht 7 500 persona kanë humbur jetën duke tentuar të kalojnë Mesdheun. Duke marrë shkak nga kjo gjendje, Oxfam organizoi këtë...

Raporti i BE-së për Rininë 2015: Sfidat e të rinjve me mbikualifikimin dhe papunësinë

Të dhënat e dala nga ky raport tregojnë se brezi i të rinjve sot është më i arsimuar sesa brezat paraardhës, edhe pse numri i të papunëve të moshës 15-29 vjeç është 8.7 milion, dhe 13.7 milion të rinj futen në grupin NEET, (persona që nuk janë as në punë, as në shkollë dhe as në trajnime). Papunësia për të rinjtë të lindur nga prindër emigrantë, është 50% më e lartë në krahasim me nivelin e papun...

Pakënaqësi me situatën ekonomike dhe pesimizëm për të ardhmen

I njëjti pesimizëm vihet re dhe në rajonin e Lindjes së Mesme, ku 2/3 e popullsisë ankohen për situatën financiare që ndodhen. Më të shqetësuarit shfaqen libanezët me 89% të ndjekur nga jordanezët dhe palestinezët, me 73% dhe 67% respektivisht. Edhe në Amerikën Latine vlerësimet janë negative, ku në vend të parë renditen Brazili dhe Venezuela, me më shumë se 80% të popullsisë së pakënaqur. Popuj...

Prirjet transatlantike 2013

  Marrëdhëniet transatlantike dhe këndvështrimet globale: Skepticizëm i lartë ndaj rolit të Kinës dhe Rusisë vs interes ekonomik në rritje për vendet aziatike në tërësiPër vitin 2013, të dy palët e komunitetit transatlantik (SHBA dhe Europë) e mbështetën lidershipin e fortë amerikan dhe europian në çështjet botërore. Më shumë se 55% e europianëve thanë se ishte e dëshirueshme një udhëheqje m...

Page 2 of 2

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk