A e dini se?

Trendi në rritje i partive radikale që marrin pushtetin

Fitorja e Konservatorëve të Djathtë në Poloni: rritet rreziku për një bllok kundër BE-së në Europën Qendrore Partia opozitare Ligj dhe Drejtësi ka fituar zgjedhjet më të fundit parlamentare në Poloni, me 37.7% të votave që përkthehen në 232 vende në parlament nga 460 gjithsej dhe do të jetë partia e parë që nga vitit 1989, që formon një qeveri pa nevojën e koalicionit. Shumë shpejt në Europën Qen...

Mungesë fondesh e ekspertize për sfidat teknologjike

Pavarësisht se ky projekt është tejet ambicioz por i pritur me mjaft optimizëm, i njëjti reagim nuk vjen nga Agjencia Europiane e Sigurisë së Rrjetit dhe Informacionit, e cila gjendet e papërgatitur përballë këtij zhvillimi të shpejtë dhe të menjëhershëm. Në këtë agjenci nuk gjendet asnjë specialist në fushën e IoT dhe madje mungojnë dhe specialistë të tjerë për të mbuluar ndryshimet e shpejta në...

BE pranon që sistemi i klasifikimit me A+ për efiçencën energjitike ishte i gabuar

Por në vitin 2009 u propozua nga Suedia shtimi i tre niveleve të reja: A+, A++ dhe A+++, i cili u pranua nga Parlamenti Europian dhe u vu në zbatim në vitin 2010. Sipas këtij rregulli sa më shumë pluse të ketë produkti, aq më miqësor është ai me mjedisin. Sistemi i pluseve u vendos pas këmbënguljes së bizneseve me arsyetimin se do të nxiste motivimin për të prodhuar pajisje me efiçencë më të lart...

Sistemi i integruar i biletave në BE

Udhëtarët duhet të kenë mundësinë e zgjedhjes së linjave të qëndrueshme të transportit, më të vlerësuarat apo edhe më të shpejtat për udhëtimet e tyre, ku çdo gjë duhet të jetë e aksesueshme online. Disponueshmëria e transporit publik për të gjithë përdoruesit e tij, duke përfshirë personat me aftësi të kufizuara duhet të jetë më e lehtë edhe përtej kufijve të një shteti. Kjo edhe sepse kjo formë...

Mirësevini në “shtetet” më të reja në Europë

Megjithatë themeluesit e tij, deklarojnë se kjo tokë ka të drejtën të ekzistojë prandaj Mbretëria tashmë do të jetë e lokalizuar në një pjesë të padeklaruar të tokës përgjatë lumit Danub, pranë “Republikës së Lirë të Liberland-it”. Piotr Wawrzynkiewicz, njeri prej themeluesve tha se ideja është “ të krijohet një vend ku të gjithë, pavarësisht ngjyrës së lëkurës, fesë apo nacionalitetit, do të ken...

16 vendet më të zhvilluara nga pikëpamja sociale në botë

Një shembull: Kosta Rika dhe Tajlanda renditen përkatësisht në vend të 58 dhe 59 në GDP e botës. E megjithatë Tailanda renditet në vendin e 59 në indeksin e progresit social ndërsa Kosta Rika, në vendin e 29 për shkak të rëndësisë që merr në këtë vend siguria personale, të drejtat personale, toleranca dhe e drejta e përfshirjes. Duke pasur si nën vëzhgim sigurimin e të drejtave themelore të njeri...

Rolet e ndryshme të eurodeputetëve

Raportuesi Sa herë që prezantohet një propozim i ri legjislativ, komisioni që merret me çështjen në fjalë është i ngarkuar me hartimin e një rekomandimi, për të cilin votojnë të gjithë deputetët. Për shembull, në qoftë se nisma ka të bëjë me transportin e bagëtive, atëherë me të merret komisioni i bujqësisë, dhe në qoftë se është në lidhje me një traktat tregtar me Kanadanë, ajo do t’i shkojë kom...

Google do të përballet me gjobë

Përmirësimi i nevojshëm Mosmarrëveshja ka lindur që në vitin 2010 kur rivalët, duke përfshirë këtu faqen britanike çmim-krahasim Foundem, u ankuan për mënyrën se si Google i shfaqte rezultatet. Marrëveshja e sugjeruar nga Google në muajin shkurt u hodh poshtë pasi 20 ankesat formale e bënë BE-në ta mendonte edhe një herë vendimin e saj për pranimin e propozimeve. Sipas kushteve të marrëveshjes, G...

Page 4 of 4

1085Ndjekës
6323Ndjekës
1989Ndjekës
22Abonues

Youtube Videos

European Movement International
European Movement International
Ambassade_Niva2_Engelsk