E Enjëte, 23 Maj 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Human Rights Watch për Ballkanin

humn rightsSipas Raportit Botëror 2019 të Human Rights Watch, gjykimi i krimeve të luftës, tensionet etnike, kërcënimet ndaj gazetarëve dhe të drejtat e pakicave dhe emigrantëve vazhdojnë të mbeten problemet kyçe në fushën e të drejtave të njeriut në Ballkan.

“Ndërkohë që autokratët dhe abuzuesit e të drejtave të njeriut mund të dalin në titujt kryesorë të lajmeve, mbrojtësit e të drejtave të njeriut, demokracia dhe sundimi i ligjit gjithashtu po fitojnë forcë,” shkroi në raport Drejtori Ekzekutiv i Human Rights Watch, Kenneth Roth. Raporti botëror përmbledh çështjet kyçe të të drejtave të njeriut në më shumë se 90 vende në mbarë botën, duke u mbështetur në ngjarjet nga fillimi i vitit 2017 deri në nëntor të 2018-ës. Në raport bëhet ky pasqyrim lidhur me disa nga vendet e Ballkanit në vija të përgjithshme :

Vazhdo leximin...

Kroacia mbyll presidencën e Nismës së Europës Qendrore(CEI)

CEI zagrebPothuajse 30 vjet më parë, Nisma e Europës Qendrore (CEI) u krijua si forumi i parë rajonal në vijim të rënies së perdes së hekurt, pika më e madhe kthyese politike për Europën pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore. CEI, një forum i 18 vendeve në Europën Qendrore dhe Lindore, ka dhënë dhe vazhdon të japë mbështetje për vendet që dëshirojnë të bashkohen me BE-në. Kjo mbështetje realizohet duke nxitur dhe duke zbatuar projekte zhvillimore.

Vazhdo leximin...

Çfarë pritet të diskutohet në Samitin BE-Ballkani Perëndimor në Sofje

sofje samiti

 Takimi BE-Ballkani Perëndimor do të mbahet në Pallatin Kombëtar të Kulturës në Sofje, Bullgari, më 17 maj. Ai do të mbledhë së bashku krerët e shteteve ose qeverive të vendeve anëtare të BE-së me partnerët e Ballkanit Perëndimor: Shqipërinë, Bosnjë dhe Herzegovinën, Serbinë, Malin e Zi, ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë dhe Kosovën. Takimi do të mbahet nga kryeministri i Bullgarisë, Bojko Borisov, i cili aktualisht drejton Presidencën e Këshillit. Do të kryesohet nga Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, i cili së bashku me Presidentin e Komisionit Europian Jean-Claude Juncker, do të përfaqësojnë Bashkimin Europian në këtë Samit. Presidenti i Parlamentit Europian, Antonio Tajani, Përfaqësuesja Lartë e BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë / Zëvendëspresidentja e Komisionit, Federica Mogherini dhe Komisioneri për Politikat e Fqinjësisë Europiane dhe Negociatat e Zgjerimit Johannes Hahn gjithashtu do të marrin pjesë në Samit. Përfaqësues të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Banka Botërore, Banka Europiane e Investimeve dhe Këshilli për Bashkëpunim Rajonal do të kenë gjithashtu përfaqësues në këtë aktivitet. Partnerët e Ballkanit Perëndimor do të përfaqësohen nga Edi Rama, Dushko Markoviq, Aleksandar Vuçiq, Hashim Thaçi, Bakir Izetbegoviq dhe Zoran Zaev.

Vazhdo leximin...

Kosova ratifikon Marrëveshjen e Demarkacionit me Malin e Zi

kosovoMes gazit lotsjellës në Kosovë është miratuar marrëveshja e demarkacionit me Malin e Zi. Miratimi i kësaj marrëveshje shihet si çelësi për fitimin e të drejtës për të udhëtuar pa viza në Bashkimin Europian për Prishtinën zyrtare.

Ratifikimi i marrëveshjes, e cila është negociuar me Malin e Zi në vitin 2015, është vonuar në mënyrë të përsëritur nga mosmarrëveshjet politike në Kosovë, por është vendimtare për shtetin e Ballkanit Perëndimor për udhëtimin pa viza në Bashkimin Europian dhe planet e tij për t'iu bashkuar BE-së.

Vazhdo leximin...

Përfitim më shumë së 1 miliard euro për Turqinë nga BE

EU-TURKEYTurqia ka përfituar rreth 1 miliard € nga BE për të mbështetur shtetin ligjor, shoqërinë civile, të drejtat themelore, demokracinë dhe qeverisjen. Zëdhënësi i Komisionit Europian i tha EUObserver se rreth 979.6 milionë € u paguan mes vitit 2007 dhe prillit të këtij viti dhe se më shumë do të paguhen, duke patur parasysh kandidaturën e vazhdueshme të Turqisë për të qenë anëtar i BE-së. Komisioni gjithashtu u shpreh se po rishikon nga afër ndihmën e vazhdueshme dhe të ardhshme financiare për Turqinë, "për të siguruar që ajo të jetë plotësisht në përputhje me interesat dhe vlerat tona".

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

20 maj – Konferenca “Mbështetja e Punësimit të të Rinjve” e foksusuar në zbatimin e Garancisë Rinore në rajonin e detit Baltik.
21 maj – Presidenca Rumune organizon konferencën “Eksperienca e Rumanisë dhe e Shteteve të tjera Anëtare në adoptimin e ‘Acquis-communautaire’ në fushën e prokurimit publik”
21 maj – Presidenti Junker do të mbajë fjalimin hapës në Kongresin e 14 të Konfederatës Europiane të Sindikatave ku do të zgjidhet Presidenti i ri i Konfederatës dhe do të adoptohen dokumentat kryesore strategjike
23 maj – Takimi i Komitetit Këshillues të Zonës Ekonomike Europiane ku anëtarët do të diskutojnë zhvillimet e fundit në Zonën Ekonomike në kuadër të 25 vjetorit
26 maj – Zgjedhjet për Parlamentin Europian

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1