E Shtunë, 07 Dhjetor 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Ambasadorja e re e BE-së në Shqipëri

romana vlahutinSë fundmi, Romana Vlahutin u emërua si Ambasadore e BE-së në Shqipëri. Sot zyrtarizohet marrja e detyrës së saj, duke zëvendësuar kështu ish-përfaqësuesin Ettore Sequi. Po kush është znj. Vlahudin? Cilat janë eksperiencat e saj profesionale ndër vite?

Romana Vlahudin ka një diplomë universitare në Fakultetin e Shkencave Humane dhe Sociale, në Universitetin e Zagrebit dhe një diplomë master në Shkollën e Qeverisjes “J.F.Kennedy”, në Universitetin e Harvardit me fokus në fusha të veçanta studimi si menaxhim konflikti dhe siguria ndërkombëtare. 

Ka punuar si gazetare dhe redaktore në Radio 101, e nga viti 1991- 1992 ka punuar me mediat ndërkombëtare, të tilla si  (BBC, CNN, WTN) në Zyrën për Gazetarët e Jashtëm në Ministrinë e Informacionit të  Kroacisë. Znj. Vlahutin ka marrë pjesë në punën e Komisionit Bassiouni të OKB-së dhe nga viti 1994 deri në 1997 ka dhënë kontributin e saj si analiste në Grupit  Strategjik të Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish -Jugosllavinë.

Nga maji i vitit 1999 deri në prill të 2000 ka punuar si Sekretare e Parë për Çështjet Politike në Zyrën e Ambasadës së Republikës së Kroacisë, në Washington DC, ku puna e saj konsistonte në komunikim të çështjeve dypalëshe dhe shumëpalëshe të politikës me agjencitë qeveritare, Kongresin dhe komunitetin think tank. Për më tepër, ajo është përfshirë si hulumtuese në një studim mbi zgjerimin e NATO-s në Europën Juglindore në Institutin RAND.

Nga viti 2000 ka shërbyer në Ministrinë e Punëve të Jashtme Kroate në postin e diplomates në Departamentin Politik të Ambasadës Kroate në Uashington; më pas si Shefe e Planifikimit Analitik dhe Politik në Ministrinë e Punëve të Jashtme, ku përgjegjësitë e saj përfshinin menaxhimin dhe koordinimin e procesit të aplikimit të Kroacisë në BE, redaktimin përfundimtar të pyetësorit të BE-së, ndërlidhjen dhe koordinimin mes agjencive të ndryshme qeveritare, parlamentit dhe zyrës së  Presidentit në çështjet e politikës së jashtme dhe procesin e integrimit në BE.

Znj. Vlahutin ka qenë për dy mandate (2004-2006, 2007-2010) Shefe e Departamentit Politik dhe Zëvendëse e  Ambasadorit në Ambasadën Kroate në Beograd dhe nga viti 2006 deri në vitin 2007 ajo ka punuar si Drejtoreshë Politike e Misionit të OSBE-së në Kosovë.
Që nga viti 2010, ka mbajtur postin e Këshilltares së Punëve të Jashtme në Zyrën e Presidentit të Republikës së Kroacisë, duke kontribuar me politika të rëndësishme të marrëdhënieve bilaterale me Serbinë, komunikim dhe negociata për çështje të rëndësishme dypalëshe dhe rajonale dhe bashkëpunim ndërkufitar,duke ofruar ndihmë në procesin e integrimit në BE.

Përvoja e saj e thellë në proceset e negociatave me aktorë ndërkombëtarë, specifikisht në mjedisin politik të Ballkanit dhe njohuritë e saj rreth mentalitetit, historisë dhe sfidave të shoqërive në tranzicion, e bëjnë punën e re më të lehtë dhe premtojnë një performancë të mirë gjatë mandatit të saj.

  Kërko

  Axhenda

Nëntor 2019

4 nëntor - Juncker takohet me Visentini, Sekretarin e Përgjithshëm të Konfederatës së Bashkimit Tregtar Europian (ETUC).
4-7 nëntor -
Konferenca ndërkombëtare e sistemit rregullator të rrezatimit dhe energjisë nukleare ku marrin pjesë dhe përfaqesuesit e lartë të Komisionit Europian.
5 nëntor -
European Movement International dhe Raiffeisen Bank International do të mbajnë një panel të përbashkët diskutimi të titulluar "Suksesi i Europës: Pritshmëritë dhe mundësitë për Europën Qendrore dhe Ballkanin".
- Juncker do të mbajë një darkë pune me drejtorët e përgjithshëm të Komisionit Europian.
6 nëntor -
Takim kolegjial mes Timmermans dhe Tony Blair në Bruksel dhe Vestager me delegacionin amerikan të Kongresit
6-8 nëntor -
Forumi Global i Demokracisë, do të jetë këtë vit një platformë diskutimi për politik-bërësit, specifikisht në fushën e informimit dhe demokracisë.
7-8 nëntor -
EuroPCom 2019- Konferenca e Komunikimit Publik Europian- do të mbledhë së bashku ekspertë të fushës së komunikimit, por dhe çdo strukturë organizative lokale ose ndërkombëtare që promovon vlerat e BE.
10 nëntor -
Zgjedhjet e përgjithshme në Spanjë, ku qytetarët spanjollë do të zgjedhin Parlamentin e 14t ë të Mbretërisë.
-
Zgjedhjet në Rumani do të përcaktojnë Presidentin e ri për 5 vitet e ardhshme.

  FJALOR

Rrjeti i Studentëve Erasmus (ESN)

ESN është një organizatë ndërkombëtare jo-fitimprurëse për studentët. Misioni i saj është të përfaqësojë studentët ndërkombëtarë, duke u siguruar këtyre të fundit mundësi për të zhvilluar veten e tyre profesionalisht dhe për të patur një botëkuptim sa më të gjerë kulturor, nën parimin “Studentët ndihmojnë Studentët”. Momentalisht ekzistojnë 530 shoqata lokale që mbështesin studentët ndërkombëtarë në shkëmbimin mes 41 vendeve në Europë së bashku me Shqipërinë. ESN mbulon mbi 1 000 Institucione të Arsimit të Lartë, shumica e të cilave janë të lidhura ngushtësisht me Zyrat e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në total, pothuajse 15 000 vullnetarë ofrojnë shërbime për rreth 350 000 studentë ndërkombëtarë, duke organizuar një sërë aktivitetesh për integrimin e atyre të rinjve në vendet e tyre pritëse dhe përmirësimin e cilësisë së lëvizshmërisë së studentëve.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1