E Shtunë, 16 Janar 2021
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Ndikimi i Covid-19 në Shqipëri dhe BE – perceptimet e qytetarëve shqiptarë

Foto ESNë kuadër të Ditës së Europës 2020, Lëvizja Europiane në Shqipëri ka zhvilluar një pyetësor për të mbledhur këndvështrime mbi mënyrën sesi Bashkimi Europian perceptohet nga qytetarët shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Në këtë pyetësor një theks të veçantë u është vënë zhvillimeve të fundit politike shkaktuar nga Covid-19 dhe reagimeve ndaj kësaj pandemie. Në një hark kohor prej dy javësh 84 persona kanë marrë pjesë në këtë hulumtim dhe pjesa më e madhe e tyre i përkasin qytetit të Tiranës, ndjekur nga Durrësi, dhe Shkodra.

Vazhdo leximin...

Atlasi i Migracionit 2019: Situata e migracionit për BE, Shqipërinë e Kosovën

atlas o migrationPara fundit të vitit 2019, Komisioneri Europian Timmermans, i cili në atë kohë mbante postin e zëvendës presidentit, u shpreh se Europa e ka tejkaluar krizën e migrantëve që ndeshi në vitin 2015. Gjatë kësaj periudhe BE i kushtoi vëmendje gjetjes së një zgjidhjeje afatgjate dhe të qëndrueshme Europiane për çështjen e migracionit në rajon. Nevoja për të tejkaluar krizën e migracionit dhe për të patur një fillim të ri është theksuar edhe nga presidentja von der Leyen në udhëzimet  e saj politike për 2019-2024.

Vazhdo leximin...

Perceptimi i qytetarëve europianë mbi komunitetin LGBTI

LGBTINdalimi i diskriminimit dhe mbrojtja e të drejtave të njeriut janë elementë të rëndësishëm të kornizës ligjore të BE-së. Parimi i barazisë dhe ndalimi i diskriminimit në bazë të orientimit seksual kanë një bazë të gjerë ligjore në Traktatet e BE (psh. Neni 10 Traktati i Funksionimit të BE, nenet 2 dhe 3 Traktatit të BE). Këto dispozita të Traktatit plotësohen nga Karta e të Drejtave Themelore të BE e cila - nën Traktatin e Lisbonës - ka të njëjtën vlerë ligjore si traktatet.

Vazhdo leximin...

Çfarë dëshirojnë fëmijët e të rinjtë për të tashmen dhe të ardhmen e Europës?

The Europe KIDS WANTNdërkohë që udhëheqësit europianë debatojnë për të ardhmen e Europës, UNICEF dhe Eurochild lançuan një sondazh online duke ftuar fëmijët dhe të rinjtë të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi Europën që ata duan. “Europe Kids Want” mblodhi përvojat personale të fëmijëve dhe të rinjve lidhur me jetën e tyre familjare, shkollën, shoqërinë dhe mendimet e tyre për të ardhmen e Europës. “Fëmijët dhe të rinjtë janë aktorët kryesorë në të ardhmen e Europës dhe jo vetëm sepse e ardhmja e tyre do të varet nga vendimet e sotme, por gjithashtu se përfshirja e tyre në vendimarrje vë në zbatim vlerat demokratike që mbështesin projektet Europiane , -shprehet Jana Hainsworth, Sekretarja e Përgjithshme e Eurochildren.

Vazhdo leximin...

Hijet e Grupit të Vishegradit (V4)

v4Grupi i Vishegradit (i përbërë nga Çekia, Hungaria, Polonia dhe Sllovakia), i njohur ndryshe dhe si V4, po lufton me imazhin e shkaktarit të problemeve të BE-së, të cilin e ka fituar sidomos gjatë krizës së refugjatëve që filloi në 2014. Gjatë vitit 2017, Sllovakia, dhe në një masë më të vogël edhe Çekia, ka nisur të dërgojë më shumë sinjale pozitive politike në BE, të ndryshme nga ato të Hungarisë dhe Polonisë, pasi Praga dhe Bratislava kërkojnë të shihen si anëtare konstruktive të Bashkimit Europian. Ndërkohë nga ana tjetër, Polonia dhe Hungaria kanë qenë gati të hyjnë në konflikte të reja me Brukselin dhe me disa nga shtetet anëtare.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

AXHENDA

Janar 2021

15 janar - Komisioni do të vizitojë Presidencën Portugeze

- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian (EESC) organizon një dëgjesë publike virtuale me temën e punësimit nga shtëpia dhe barazisë gjinore.

********************

14 janar - Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të paraqesë një Komunikim mbi Mbrojtjen e Pakicave në përgjigje të një iniciative të qytetarëve Europianë

********************

 

13 janar - Prezantimi i përparësive të Presidencës Portugeze

********************

 

12 janar - Takim i Komitetit për Mjedisin, Shëndetin Publik dhe Sigurinë Ushqimore (ENVI). Shkëmbim mendimesh me Komisionin për çështjen e vaksinave në BE dhe krijimin e një programi për mjedisin
- Komisionerja Elisa Ferreira për Kohezionin dhe Reformat do të paraqesë Programin e Punës së Komisionit për 2021 në Parlamentin Portugez, event i zhvilluar nën ombrellën e Presidencës Portugeze të Këshillit të BE.

*******************

 

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1