E Shtunë, 16 Janar 2021
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Ambasadorët e Rinj Europianë të Shqipërisë, pritshmëritë dhe objektivat

8dhjetor 1"Liderët e vërtetë nuk krijojnë ndjekës, ata krijojnë më shumë udhëheqës” , kjo është motoja e cila udhëheq punën e Ambasadorëve të Rinj Europianë. 60 të rinj nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor, janë zgjedhur tashmë si Ambasadorë të Rinj Europianë (YEA), duke përfaqësuar shtetet e tyre.  Ata do të marrin përsipër role të rëndësishme si anëtarët e parë të këtij rrjeti të ri, duke zhvilluar kështu aftësitë e tyre dhe duke shkëmbyer ide për promovimin e vlerave dhe mundësive që ofron Bashkimi Europian.

Vazhdo leximin...

Ministrat e Shëndetësisë të shteteve më të prekura në Europë

healthminNjë ndër çështjet më delikate në të gjithë botën këtë periudhë është përballja me menaxhimin e pandemisë dhe kapërcimin e krizës ekonomike dhe shëndetësore në shtetet më të prekura nga Covid-19. Gjatë gushtit të 2020, shtetet kryesore europiane u përballen me një numër të lartë të infektuarish dhe çdo qeverie i është dashur të marrë masa shtrënguese për parandalimin e rritjes së numrit të infektimeve.

Vazhdo leximin...

Janar 2020: Boris Johnson - Kryeministri i Brexit

johnson artikull final31 janari ishte dita e fundit e Mbretërisë së Bashkuar në bashkimin Europian. Pas miratimit të marrëveshjes Brexit, dalja nga BE u mirëprit nga kryeministri Johnson i cili një orë para daljes nga BE u shpreh në një video për kombin e tij: “Që ky nuk është fundi por fillimi; fillimi i një periudhe ku vendi do të bashkohet”. Johnson njohët si personi më vokal sa i përket fushatës “Leave” që kërkonte daljen e Mbretërisë së Bashkuar nga BE. Dhe në këto pothuaj 4 vite, nga referendumi i 2016 ai ka punuar që ta bëjë të mundur Brexit, që sipas tij “Mbretëria e Bashkuar duhet të dalë nga BE edhe pa një marrëveshje”.

Vazhdo leximin...

Dhjetor 2019: Komisioneri i ri për Zgjerimin, Várhelyi dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Borrell: A do të sjellin zhvillime të reja për Ballkanin Perëndimor dhe procesin e integrimit europian?

profil dhjetor 2019Për profilin e muajit dhjetor 2019, janë përzgjedhur dy personazhe: Komisioneri i ri për Zgjerimin, Várhelyi  dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Borrell, të cilët filluan detyrën më 1 dhjetor 2019. Ata janë dy komisionerët më me rëndësi strategjike dhe për Shqipërinë dhe Ballkanin Perëndimor dhe për mënyrën si do të vazhdojë procesi i integrimit europian. Ndërkohë që  hungarezi, Várhelyi zëvendëson austriakun Hahn, spanjolli Borrell ka tashmë postin e Mogherinit, si zv. President i Komisionit dhe Përfaqësues i Lartë njëkohësisht ( post i njohur de facto dhe si Ministër i Jashtëm i BE-së). 

Vazhdo leximin...

Nëntor 2019: Jean-Claude Juncker - një jetë dedikuar Europës

PROFILI JUNCKER fotoData 1 nëntor 2019 do të duhej të shënonte zyrtarisht fillimin e punës nga Komisioni i ri Europian, udhëhequr nga Von der Leyen. Por, ashtu siç u pa Juncker qëndroi në krye të Komisionit Europian deri më 30 nëntor, datë kjo që i dha zyrtarisht fund mandatit të tij 5 vjeçar. Jean-Claude Juncker, Presidenti i Komisionit Europian për periudhën 2014-2019, ka qenë ndër figurat më të përfolura të udhëheqësve politikë në Bashkimin Europian. Ndaj profili i muajit nëntor do t`i kushtohet Junckerit dhe kontributit të tij në BE.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

AXHENDA

Janar 2021

15 janar - Komisioni do të vizitojë Presidencën Portugeze

- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian (EESC) organizon një dëgjesë publike virtuale me temën e punësimit nga shtëpia dhe barazisë gjinore.

********************

14 janar - Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të paraqesë një Komunikim mbi Mbrojtjen e Pakicave në përgjigje të një iniciative të qytetarëve Europianë

********************

 

13 janar - Prezantimi i përparësive të Presidencës Portugeze

********************

 

12 janar - Takim i Komitetit për Mjedisin, Shëndetin Publik dhe Sigurinë Ushqimore (ENVI). Shkëmbim mendimesh me Komisionin për çështjen e vaksinave në BE dhe krijimin e një programi për mjedisin
- Komisionerja Elisa Ferreira për Kohezionin dhe Reformat do të paraqesë Programin e Punës së Komisionit për 2021 në Parlamentin Portugez, event i zhvilluar nën ombrellën e Presidencës Portugeze të Këshillit të BE.

*******************

 

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1