E Premte, 25 Shtator 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Realiteti i lajmeve të rreme

fake news irsidKy artikull trajton lajmet e rreme si një ndër shqetësimet më të mëdha të epokës dixhitale. Fillimisht jepet shpjegimi se ç’janë lajmet e rreme, një historik i tyre dhe si paraqitet kjo sfidë në ditët e sotme duke e ilustruar me raste konkrete studimore. Më tej analizohet roli i mediave në këtë fenomen dhe mënyra se si ai ndikon në shumë sfera të shoqërisë.

Vazhdo leximin...

Marrëveshja e Gjelbër - një betejë e fituar ndaj një lufte aktuale?

green4xhinaKomisioni Europian shprehu qartazi në dhjetor 2019 planin për të vepruar kundrejt krizës së ngrohjes globale dhe ndryshimeve klimatike. Më në fund, ky plan mori jetë në Mars 2020 nëpërmjet publikimit të strategjisë së Marrëveshjes së Gjelbër Europiane, si një urë lidhëse, me synimin për ta bërë ekonominë e BE-së të qëndrueshme. Një marrëveshje me rëndësi esenciale për të gjithë ne, por që mori një vëmendje më pak seç duhet. Rëndësia e saj është e veçantë pasi kontributi për ta vënë në jetë tashme nuk do jetë më detyrë vetëm për politikën dhe vendimmarrësit, por edhe e vetë qytetarëve të BE.

Vazhdo leximin...

Marrëveshja e Gjelbër e Bashkimit Europian: risitë dhe sfidat

Green-Deal-Focus-Areas

Ndryshimet klimatike, ndotja e ajrit, mbetjet detare – të gjitha elemente të degradimit mjedisor – janë sfidat karakterizuese të këtij shekulli. Këto sfida prekin disa sektorë – atë ekonomik, social, sociologjik, shëndetësor – dhe kalojnë përtej kufijve kombëtarë të një vendi. Si rrjedhojë, edhe adresimi i këtyre sfidave kërkon një veprim të koordinuar mes vendeve. Në dhjetor të vitit 2019, Komision Europian miratoi Marrëveshjen e Gjelbër të BE-së. Marrëveshja e Gjelbër është një përgjigje ndaj këtyre sfidave dhe synon ta kthejë Bashkimin Europian në një ekonomi të gjelbër dhe konkurruese.  Marrëveshja e Gjelbër vazhdon përpjekjet e BE-së në adresimin e sfidave mjedisore nëpërmjet masave dhe instrumenteve të mëparshëm, por njëkohësisht sjell risi dhe objektiva të reja. Këto masa synojnë ta kthejnë BE-në në një lider global në menaxhimin e sfidave të mjedisit dhe ndryshimeve klimatike, në përputhje me Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Axhendës 2030.

Vazhdo leximin...

Instrumentet ligjore që mbrojnë të Drejtat e Njeriut në botë e Europë

udhr-infographicData 10 dhjetor konsiderohet si Dita e të Drejtave të Njeriut. Zyrtarisht kjo ditë e rendësishme e ka fillesën në vitin 1950, pasi Asambleja e Kombeve të Bashkuara miratoi rezolutën 423 (V) ku ftoi të gjitha shtetet dhe organizatat e interesuara të miratojnë 10 dhjetorin e çdo viti si Ditë të të Drejtave të Njeriut. Deklarata u miratua në Asamblenë e Përgjithshme, me 48 shtete pro dhe tetë shtete abstenim sipas faqes zyrtare të OKB. Ajo u shpall si "standard i përgjithshëm i arritjeve për të gjithë njerëzit dhe të gjithë shtetet", drejt të cilit individët dhe shoqëritë duhet të "përpiqen me masa progresive, kombëtare dhe ndërkombëtare, për të siguruar njohjen dhe respektimin universal dhe efektiv të të drejtave të tyre"

Vazhdo leximin...

Samiti i Klimës në New York: Aktorët dhe faktorët e ndryshimeve klimatike

un new york

Niveli i emetimit të gazrave serrë në të gjithë planetin është duke kaluar çdo parashikim të mundshëm të shkencëtarëve. 4 vitet e fundit janë regjistruar temperaturat më të larta deri më tani dhe temperaturat e dimrit në Arktik janë rritur me 3°C që prej 1990, raportohet në faqen zyrtare të OKB për samitin e ndryshimeve klimatike. Ndërkohë niveli i deteve është rritur, gjallesat ujore janë vënë në rrezik dhe impakti i ndryshimeve klimatike ka filluar të ndihet kudo, duke ka shkaktuar pasoja reale në jetët e njerëzve. Kërkimet e fundit tregojnë se nëse fillojmë të ndërmarrim veprime tani, niveli i gazrave të dëmshëm në atmosferë mund të ulet për 12 vite dhe mund të mbahet nën kontroll rritja e temperaturës edhe poshtë 2°C.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

24 – 25 shtator – Samiti Special i Këshillit Europian me fokus tregun e vetëm, politikat industriale dhe transformimin dixhital, si dhe marrëdhëniet me Turqinë dhe Kinën.

23 shtator – Mblidhet Komisioni Europian: Prezanton Paktin e ri për Migrimin dhe Azilin; Planin e Veprmit mbi Bashkimin Doganor; si dhe miraton Planin vjetor mbi Shtetin Ligjor.

  FJALOR

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së. 

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1