E Martë, 24 Nëntor 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Mediatizimi i COVID dhe sfida e lajmeve të rreme-fake news

suela fake newsNë mars 2020 informacioni dhe komunikimi mediatik mbi epideminë e COVID 19, përcaktoi axhendën e hapësirës publike. Me zyrtarizimin e karantinës më 13 mars (OBSH shpalli pandeminë më 10 mars) dhe vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme në 24 mars, edhe media shqiptare çeli një kapitull të ri në demokratizimin e informimit dhe edukimit të publikut, mbi një krizë të shëndetit e panjohur më parë.

Vazhdo leximin...

Covid-19 dhe thellimi i krizës së besueshmërisë së medias

nikoleta fake newsNë situata kaotike, ngjarje me ndikim të madh në opinion dhe vendimmarrje që prekin pjesën më të madhe të popullatës, në mos të tërën, sinjali i parë i informimit pritet gjithnjë nga media. Pak rëndësi ka problematika, vështirësia, gjeografia por edhe rrezikshmëria serioze: Gazetari duhet të jetë gjithnjë aty. Ai rrallë është vetja, ai personi fizik që përballet i pari me frontin e çdo lloj situate; gjithnjë ai është media. Ajo media që ka për detyrë të informojë publikun drejt, saktë, qartë, paanshmërisht, bindshëm, profesionalisht dhe intelektualisht.

Vazhdo leximin...

Turizmi dhe Covid-19: sfidat dhe masat që duhen ndërmarrë

evis nastoBuzë shëtitores së Sarandës, pranë terminalit në portin e pasagjerëve ndodheshin të ankoruar zinxhir, një seri anijesh të linjës Sarandë-Korfuz, të mbetura në mol prej paralizimit të udhëtimeve nga brigjet shqiptare drejt atyre greke. Përballë saj ndodhej hoteli i Almës, një godinë modeste, me disa dhoma, të cilën ajo e menaxhonte së bashku me familjen. E kujdesshme deri në detajet për detergjentët larës të duarve, dezinfektuesit, pastrimin e ambientit, Alma mundohej kështu t'u hiqte disi merakun pushuesve që vinin nga Tirana, duke lënë pas mbi 1 900 të infektuar nga koronavirusi i ri.

Vazhdo leximin...

Testamenti Biologjik në Shqipëri

biotest4Ky punim ofron një analizë juridike të testamenti biologjik në Shqipëri. Artikulli heton sistemin ligjor shqiptar, dokumentet e publikuara nga Komiteti Kombëtar i Etikës dhe Komiteti Kombëtar i Shëndetësisë, si dy organet kryesore këshilluese publike për çështje shëndetësore, si dhe juridiksionin mjekësor kombëtar dhe Kodin e Etikës dhe Deontologjisë Mjekësore. Në përfundim, ky kontribut nënvizon rëndësinë e rregullave specifike që rregullojnë autonominë e pacientit duke dhënë disa sugjerime për ligjvënësin shqiptar.

Vazhdo leximin...

Menaxhimi i pandemisë Covid-19 dhe implikimet që ajo po sjell

covid 19 world 3Dukej se bota kishte takuar stabilitetin, mirëqënien e mbi të gjitha lulëzimin teknologjik, por nuk zgjati, pasi një virus i quajtur Covid-19 rrëzoi balancën ekonomike, shëndetësore, politike dhe teknologjike. Kjo sëmundje ngjitëse tashmë është kthyer në rrezikun kryesor që po kërcënon sigurinë e shumë popujve në botë. Në këtë artikull fokusi do të jetë tek mënyra sesi BE, SHBA dhe Kina menaxhuan situatën e pandemisë. 

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

29 tetor - Video-konferencë informale e Këshillit Europian, ku krerët e shteteve anëtare do të diskutojnë për nevojat për të fuqizuar përpjekjet e përbashkëta kundër pandemisë.

********************

28 tetor - 30 tetor - Zhvillohet nga Presidenca gjermane e Këshillit konferenca për ndryshimet demografike në Ballkanin Perëndimor dhe mbi të gjitha nivelet në rritje të emigracionit

********************

28 tetor - Mbledhje e Kolegjit - Komisioni synon të miratojë propozimin për një dritare të vetme doganore, gjithashtu paraqet propozimin për një pagë minimale të drejtë për punëtorët si dhe komunikimin për masa shtesë kundër Covid-19

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1