E Diel, 12 Korrik 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Kontribuo me Artikuj

Europe Day 2020

Konkurs për Artikuj - Together for Democracy

Ftojmë të gjithë personat e grup-moshës 16-30 vjeç, si studentë, hulumtues, profesionistë të rinj, gazetarë e jo vetëm, të kontribuojnë me artikuj për këtë konkurs.

Të gjithë të interesuarit janë të mirëpritur të dërgojnë në gjuhën shqipe artikullin në adresën e e-mailit: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. deri më 20 maj 2020.

Artikujt do të vlerësohen nga Redaksia e Revistës Online EuroSpeak duke marrë parasysh këto elemente:

  1. Origjinaliteti i artikullit - Artikulli duhet të jetë punim origjinal i autorit/es.
  2. Respektimi korrekt i rregullave të shkrimit akademik - përdorimi i shqipes standarde; gjatësia e artikullit duhet të variojë nga: 1000 – 2000 fjalë; citimi i të gjithë burimeve sipas formatit APA)
  3. Temë e përshtatshme me një nga fushat dhe tematikat e përcaktuara nga kjo thirrje.
  4. Qartësi në shkrim dhe ofrimi i argumenteve

Demokracia vazhdon të mbetet një ndër temat më të diskutueshme dhe po ashtu më të prekshme, kjo për shkak të zhvillimeve globale së fundmi, por jo vetëm. Sfidat me të cilat demokracia dhe vlerat europiane po përballen sot janë kryefjalë e kësaj periudhe. Po ashtu ndër sfidat më të mëdha vazhdojnë të mbeten alternativat e përbashkëta për të zhvilluar dhe promovuar demokracinë dhe qasjet/praktikat demokratike.

Në këtë kuadër fushat tematike që artikujt do të trajtojnë janë:

(këto tematika janë orientuese dhe jo të detyrueshme, çka do të thotë që mirëpriten dhe artikuj që trajtojnë demokracinë, por në aspekte të tjera që nuk janë përfshirë më poshtë)

1.  Demokracia dhe të drejtat e njeriut

Si e kuptojnë të rinjtë demokracinë dhe të drejtat e njeriut? Mbi ç’baza nisen për të vlerësuar nëse një vend është apo jo demokratik? Demokracia si një koncept shumë dimensional që përmbledh të drejtat sociale dhe politike.

2. Demokracia dhe zhvillimi ekonomik e social 

A varet demokracia nga zhvillimi ekonomik? A ka lidhje mes nivelit të zhvillimit ekonomik dhe demokracisë? Cila është lidhja mes demokracisë dhe multikulturalizmit? Si mundet të ushqehet kultura demokratike?

3. Qeverisja e hapur, llogaridhënëse dhe demokracia

Në çfarë mënyrë një qeverisje e hapur dhe llogaridhënëse/e përgjegjshme kontribuon për demokracinë? Demokracia elektronike, çfarë është? Si munden qytetarët/individët të kontribuojnë për një qeverisje të përgjegjshme?

4. Solidariteti Europian

Efektet e Covid19 në ekonominë europiane. Mbështetja e BE-së në kërkimin shkencor dhe prodhimin e vaksinës. Solidariteti europian, a ka një përgjigje të sinkronizuar europiane ndaj Covid19?

*************************

Për më shumë informacion mbi kriteret e shkrimit të artikujve ju ftojmë të lexoni:

UDHËZUESIN E AUTORËVE PËR KONTRIBUT ME ARTIKUJ NË REVISTËN ONLINE “EUROSPEAK”

 

*Njoftim! Për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19  dhe masave kufizuese të vendosura publikimi i artikujve është parashikuar të realizohet gjatë muajit qershor. Në rast të vonesave apo ngjarjeve të tjera të paparashikuara të gjithë autorët/et e artikujve të përzgjedhur do të lajmërohen paraprakisht.

Kontakte: 

Adresa:

Lëvizja Europiane në Shqipëri
Redaksia EuroSpeak

Bulevardi Gjergj Fishta, Kulla 3, Ap. 2/1.
Tirana 1019 – Albania

Tel: +355 4 6306280

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.em-al.org

 

 

  Kërko

  Axhenda

11 korrik – Dita Ndërkombëtare e Popullsisë

8 - 10 korrik - Sesioni Plenar i Parlamentit Europian: Parlamenti Europian do të diskutojë dhe votojë mbi disa çështje me rëndësi. Fokus do të jetë prezantimi i Programit të Punës së Presidencës Gjermane të Këshillit, me pjesëmarrëse kancelaren gjermane Merkel dhe presidenten e Komisionit, von der Leyen.

9 korrik – Mblidhen ministrat europianë të financave për të zgjedhur Presidentin e Eurogrupit.

8 korrik - Takimi i Kolegjit të Komisionit: Komisioneri Timmermans prezanton Strategjinë e Hidrogjenit.

7 korrik - Këshilli i Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme do të diskutojë mbi temat e "Partneritetit Policor (euPP)" dhe "Kërkimin dhe shpëtimin në det".

- Takimi i radhës i EMI në serinë e "Talking Europe" do të ketë të Dubravka Šuica, Komisionere për Demokracinë dhe Demografinë për të diskutuar mbi Konferencën për të Ardhmen e Europës.

- Komiteti Parlamentar i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural (AGRI) voton Planin e Investimeve për një Europë të Qëndrueshme – Si të financohet Marrëveshja e Gjelbër?

6 korrik - Komiteti Parlamentar për Lirinë, Drejtësinë dhe Punët e Brendshme (LIBE) debaton mbi kontrollin kufitar brenda zonës Shengen; veprimtaritë e Agjencisë Europiane të Kufirit dhe Bregdetit; situatën në kufirin mes Greqisë dhe Turqisë dhe respektimin e të drejtave themelore.

  FJALOR

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së. 

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1