E Martë, 24 Nëntor 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Komunikimi, perceptimi dhe sfidat e menaxhimit të riskut të katastrofave

elona perseta 2Kriza e Covid-19 është një shembull tipik i një krize pandemike. Pandemitë klasifikohen si katastrofa natyrore biologjike. Ato kanë një natyrë të veçantë dhe ndryshojnë nga katastrofat e tjera natyrore. Ndonëse pandemitë janë pikësëpari kriza shëndetësore, ato kanë pasoja të rënda në shoqëri e ekonomi, si në anën e ofertës ashtu dhe të kërkesës (Gong et al, 2020;OECD 2011).Ndërsa bota përballet vazhdimisht me lloje të ndryshme fatkeqësish e krizash, po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm hartimi e zbatimi i një cikli të plotë menaxhimi të katastrofave, që adreson dhe fazat para ndodhjes së një ngjarjeje të rrezikshme, jo vetëm ato pas saj.

Vazhdo leximin...

Trashëgimia kulturore dhe Covid-19, sfidat dhe masat e ndërmarra

oriada fotoQë në fillim të krizës së Covid-19, çështja e sektorit kulturor u bë pjesë e shumë diskutimeve nga organizata të rëndësishme ndërkombëtare duke qenë se kriza e shkaktuar nga Covid-19 nxori në pah mangësitë dhe problematikat ekzistuese në sektorin e kulturës, duke përfshirë edhe jetesën e pasigurt të punonjësve të kulturës, si dhe buxhetin e pamjaftueshëm të shumë institucioneve kulturore. (UNESCO, 2020) Kriza e shkaktuar prej Covid-19, u ka dhënë institucioneve kulturore një rol të dyfishtë, të ndihmojnë në rimëkëmbjen ekonomike, por edhe shoqërore të komuniteteve të tyre. Sidoqoftë, fillimisht, nëpërmjet masave të ndërmarra sektori kulturor duhet të arrijë të rimëkëmbë vetveten.

Vazhdo leximin...

Protestuesit kundër racizmit – ‘Mjekët’ që synojnë të shërojnë plagën e vjetër sociale

racism1Europa dhe bota është përfshirë nga një valë e madhe protestash pas vdekjes së George Floyd në ShBA. Siç bëhet e ditur nga media të ndryshme botërore, qytetarë nga vende si Gjermania, Franca, Irlanda, Italia, Australia, Zelanda e Re dhe Mbretëria e Bashkuar kanë dalë për të protestuar në rrugët dhe sheshet e qyteteve në shenjë solidariteti.

Vazhdo leximin...

Irani - “Një mollë sherri” për mosmarrëveshjet ndërkombëtare

us iranDuket sikur viti 2020 do të jetë një vit i vështirë në arenën ndërkombëtare, pasi siç është parë deri më tani, konfliktet sapo kanë nisur dhe kur bëhet fjalë për interesa shtetërore, nuk ka rëndësi se në çfarë date jemi. Për qytetarët e botës, lajmet, memet, statuset dhe videot të shpërndara në një kohë rekord në rrjetet sociale, ishin një dhuratë jo e këndshme për vitin e ri. Mundësia e një lufte të tretë botërore sigurisht që nuk gëzon askënd, por duhet ta pranojmë që ndonjëherë në rrjetet sociale “qimja mund të bëhet tra”.

Vazhdo leximin...

BREXIT- Një goditje për ekonominë britanike apo atë europiane?

brexitMbretëria e Bashkuar pritet të dalë nga Bashkimi Europian më 31 tetor 2019. Bisedimet në samitin e Këshillit Europian në datat 17-18 tetor, përfunduan me një marrëveshje e cila pritet të votohet nga Parlamenti Europian më datën 19 tetor. Në bazë të vendimit të parlamentit, nëse do të pranohet ose jo, MB ndodhet mes dy skenarëve të mundshëm:

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

29 tetor - Video-konferencë informale e Këshillit Europian, ku krerët e shteteve anëtare do të diskutojnë për nevojat për të fuqizuar përpjekjet e përbashkëta kundër pandemisë.

********************

28 tetor - 30 tetor - Zhvillohet nga Presidenca gjermane e Këshillit konferenca për ndryshimet demografike në Ballkanin Perëndimor dhe mbi të gjitha nivelet në rritje të emigracionit

********************

28 tetor - Mbledhje e Kolegjit - Komisioni synon të miratojë propozimin për një dritare të vetme doganore, gjithashtu paraqet propozimin për një pagë minimale të drejtë për punëtorët si dhe komunikimin për masa shtesë kundër Covid-19

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1