E Diel, 24 Janar 2021
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Artikujt

Në fokus

Dita Ndërkombëtare e Migrantëve - 18 dhjetor 2020

***********************************

Parlamenti Europian miraton buxhetin e ardhshëm të BE - 17 dhjetor 2020

***********************************

Komisioni Europian prezanton një grup masash rregullatore që godasin gjigandët dixhitalë globalë, si pjesë e dy akteve të rëndësishme, Aktit të Shërbimeve Dixhitale dhe Aktit të Tregjeve Dixhitale, me qëllim rishikimin e funksionimit të ekonomisë së platformës në BE - 16 dhjetor 2020

***********************************

Parlamenti dhe Këshilli arrijnë një marrëveshje politike mbi fondin e menaxhimit të kufirit për 2021-2027, me vlerë 6.241 miliardë Euro - 10 dhjetor 2020

***********************************

Zhvillohet Samiti i BE - 10-11 dhjetor 2020

***********************************

Komisioni Europian prezanton Planin e Veprimit për Demokracinë Europiane për të fuqizuar qytetarët dhe për të ndërtuar demokraci më të qëndrueshme në të gjithë BE-në - 3 dhjetor 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara - 3 dhjetor 2020

***********************************

Komisioni Europian publikon Planin e tij të ri të Veprimit për Pronësinë Intelektuale - 27 nëntor 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare për Eleminimin e Dhunës ndaj Grave - 25 nëntor 2020

***********************************

Komisioni Europian akuzon Amazon për shkelje të ligjeve të konkurrencës - 24 nëntor 2020

***********************************

Videokonferenca e Ministrave për Çështjet Europiane ku u diskutua për zgjerimin, buxhetin e ri, shtetin ligjor dhe pandeminë Covid-19 - 18 nëntor 2020

***********************************

Takimi i Ministrave për Çështjet Europiane - 17 nëntor 2020

***********************************

Miratimi i propozimeve nga Eurodeputetët për rregullimin e Inteligjencë Artificiale nga BE - 17 nëntor 2020

***********************************

Bashkimi Europian kriminalizon gjuhën e urrejtjes ndaj komunitetit LGBTI+ - 14 nëntor 2020

***********************************

Samiti i Sofjes për integrimin europian të vendeve të Ballkanit Perëndimor,në kuadër të Procesit të Berlinit - 10 nëntor 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Praktikantëve - 10 nëntor 2020

***********************************

Komisioni Europian prezanton strategjinëe re mbi vendosjen e gjobave dhe sanksioneve për platformat që shkelin detyrimet e reja të menaxhimit të përmbajtjes së paligjshme në internet - 4 nëntor 2020

***********************************

Samiti i 3 Dixhital i Ballkanit Perëndimor - 28 tetor 2020

***********************************

U zhvillua Sesioni i 1 i Grupit të Punës IV me fokus Kapitullin 22, në kuadër të Konventës Kombëtare për Integrimin Europian që po zbatohet nga EMA në partneritet me SFPA në Sllovaki - 23 tetor 2020

***********************************

Dita Botërore e Ushqimit - 17 tetor 2020

***********************************

Takimi i udhëheqësve të Bashkimit Europian në Bruksel për të diskutuar për situatën pandemike, marrëdhëniet me Mbretërinë e Bashkuar dhe ndryshimet klimatike - 16 tetor 2020

***********************************

Komisioneri për zgjerimin Olivér Várhelyi  prezanton paktetën e zgjerimit, dhe raportet përkatëse për secilin vend të Ballkanit Perëndimor -  6 tetor 2020

***********************************

Dita Botërore e Mësuesve - 5 tetor 2020

***********************************

Samiti Special i Këshillit Europian - 1-2 tetor 2020

***********************************

Komisioni Europian publikon raportin e parë në lidhje me sundimin e ligjit në Bashkimin Europian -30 shtator 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për Shpërdorimin e Ushqimit - 29 shtator 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare për Qasjen Universale në Informacion - 28 shtator 2020

***********************************

Von der Leyen, David Sassoli dhe Angela Merkel takim  mbi hapat e ardhshëm në lidhje me miratimin e Kuadrit Financiar për vitet e ardhshëm dhe rigjenerimin e planit NextGenerationEU - 21 shtator 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare për Pagë të Barabartë19 shtator 2020

***********************************

SOTEU 2020: Fjalimi i parë i Presidentes së Komisionit Europian, Ursula von der Leyen – 18 shtator 2020

***********************************

Dita Botërore e Sigurisë së Pacientit18 shtator 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Demokracisë15 shtator 2020

***********************************

Fillimi i vitit akademik në Europë14 shtator 2020

***********************************

Publikimi i raportit të Indeksit të Progresit Social11 shtator 2020

***********************************

U mbajtën zgjedhjet presidenciale në Bjellorusi ku u zgjodh Alexander Lukashenko9 shtator 2020

***********************************

Liderët europianë mblidhen në Slloveni për të diskutuar mbi Covid-191 shtator 2020

***********************************

Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi - 31 gusht 2020

***********************************

Axhenda e Parlamentit Europian pas pushimeve të verës 2020 - 28 gusht 2020

***********************************

Komisioni Europian propozon një projekt-plan më ambicioz për klimën - 26 gusht 2020

***********************************

Bashkimi Europian mbështet nismën e OSBE për të ndërvepruar si ndërmjetës i dialogut midis gjithë palëve të interesuara në Bjellorusi - 20 gusht 2020

***********************************

Këshilli Europian zhvillon një videokonferencë mbi situatën në Bjellorusi - 19 gusht 2020

***********************************

Zhvillohen protesta masive në Bjellorusi kundër Lukashenkos - 14 gusht 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Rinisë - 12 gusht 2020

***********************************

Komisioni Europian  prezanton Strategjisë Europiane ndaj parandalimit të Covid-19 - 10 gusht 2020

***********************************

Prezantohet publikimi i Eurobarometer mbi  - 4 gusht 2020

**********************************

Polonia planifikon të tërhiqet nga Konventa e Stambollit - 29 korrik 2020

***********************************

Zhvillohen zgjedhjet në Poloni dhe Kroaci - 8 korrik 2020

***********************************

Komisioni Europian i ka paraqitur Këshillit draft- strukturën e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut -2 korrik 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme - 27 qershor 2020

***********************************

Bashkimi Europian dhe shteti i së drejtës24 qershor 2020

***********************************

Lëvizshmëria e çmimeve konsumatore në 201923 qershor 2020

***********************************

Dita Botërore e Refugjatëve - 20 qershor

***********************************

“Bëhuni gati për Brexit” - 19 qershor 2020

***********************************

Komisioni Europian ka rekomanduar heqjen e kontrolleve të kufijve brenda zonës Schengen - 12 qershor 2020

***********************************

Përfaqësues të Komisionit Europian dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE kanë shprehur shqetësimin e tyre në lidhje me keqinformimin gjatë periudhës së pandemisë - 11 qershor 2020

***********************************

Banka Europiane e Investimeve dhe Fondi Europian për Investime Strategjike kanë mbyllur me sukses një marrëveshje kreditore për ndërtimin e impianteve të energjisë diellore në Poloni - 2 qershor 2020

***********************************

Mblidhet këshilli i Ministrave të Jashtëm të BE29 maj 2020

***********************************

Komisioni Europian ka prezantuar ditën e sotme propozimin për planin e rikuperimit - 27 maj 2020

***********************************

Dita e Europës- 9 maj 2020

***********************************

Zhvillohet Samiti i Zagrebit BE-Ballkan Perëndimor, ku theksohet mbështetja e  BE për integrimin e rajonit - 6 maj 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Autizmit - 2 prill 2020 

***********************************

Dita Botërore e Shëndetit - 7 prill 2020 

***********************************

Bashkimi Europian jep mbështetje direkte prej 38 milion € për vendet e Ballkanit Perëndimor për të përballur emergjencat shëndetësore në kuadër të Covid-19 - 31 mars 2020

***********************************

Këshilli Europian miraton hapjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut - 24 mars 2020

***********************************

Komisioni Europian publikon propozimin për mbylljen e përkohshme të kufijve të jashtme të BE dhe masat që duhet të ndërmerren - 20 mars 2020

***********************************

Banka Qendrore Europiane (ECB) lançon një paketë emergjence prej 750 miliardë eurosh për të ndihmuar ekonominë e Eurozonës gjatë pandemisë së koronavirusit - 19 mars 2020

***********************************

Parlamenti Europian mban një sesion për përhapjen e COVID-19 me Presidenten e Komisionit von der Leyen dhe presidencën kroate - 10 mars 2020

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Gruas - 8 mars 2020

***********************************

Komisioni Europian prezanton përditësimet mbi progresin e bërë nga Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut në adresimin e reformave lidhur me shtetin e së drejtës –  2 mars 2020 

***********************************

Shtetet e Bashkimit Europian nuk arrijnë të bien dakord për buxhetin e ri 7-vjeçar - 24 shkurt 2020

***********************************

Komiteti Europian i Rajoneve hyn në një mandat të ri pesë-vjeçar - 19 shkurt 2020 

***********************************

12 vjetori i pavarësisë së Kosovës - 17 shkurt 2020 

***********************************

Konferenca e Donatorëve ndërkombëtarë ‘’Së bashku për Shqipërinë’’, e organizuar nga Bashkimi Europian, u mbajt në Bruksel për të mbështetur përpjekjet e rindërtimit pas tërmetit të 26 nëntorit, që goditi Shqipërinë - 17 shkurt 2020  

***********************************

Kryebashkiakët e Bashkive të Europës Qendrore kundër Populizmit - 12 shkurt 2020

***********************************

Zhvillohet në Tiranë paneli diskutues: “Vizioni i të rinjve për të ardhmen e Ballkanit: Drejt horizonteve alternative” - 7 shkurt 2020

***********************************

Sassoli, Presidenti i Parlamentit Europian, viziton Shqipërinë - 3 shkurt 2020

***********************************

Publikohet Metodologjia e re për integrimin Europian nga Komisioni Europian5 shkurt 2020

***********************************

Takimi 50 i Forumit Ekonomik Botëror (World Economic Forum) në Davos21-24  janar 2020

***********************************

Komisioneri Europian për Zgjerimin Olivér Várhelyi viziton Shqipërinë17 janar 2020

***********************************

Kryeministri i Spanjës, Pedro Sanchez, rizgjidhet sërisht nga Parlamenti për të mbajtur postin e tij - 13 janar 202

***********************************

Strategjia e Europës për vitet 2010-2020 dhe kontributi i saj në zhvillimin social-ekonomik të Bashkimit Europian27 dhjetor 2019 

***********************************

Zhvillohet raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale në Kroaci22 dhjetor 2019

***********************************

Udhëheqësit e vendeve të BE shqyrtojnë sot dhe nesër disa nga çështjet më të rëndësishme të momentit, përfshirë ndryshimet klimatike dhe buxhetin afatgjatë të BE-së12 dhjetor 2019

***********************************

Mbahen zgjedhjet e përgjithshme të konsideruara më të rëndësishmet për të ardhmen e Mbretërisë së Bashkuar12 dhjetor 2019

***********************************

Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) publikoi rezultatet e vitit 2018 të Programit për Vlerësimin Ndërkombëtar të Studentëve (PISA)3 dhjetor 2019

***********************************

Numër i madh protestash në vende të ndryshme të Europës6 dhjetor 2019

***********************************

Komisioneri i ri BE-së për Menaxhimin e Krizave, slloveni Janez Lenarčič zhvillon në Shqipër  vizitën e tij të parë si komisioner  për të vlerësuar dëmet e shkaktuara nga tërmeti i 26 nëntorit5 dhjetor 2019

***********************************

Pas vlerësimit të kandidatëve për komisionerë, eurodeputetët votuan Komisionin e ri Europian të udhëhequr nga Ursula von der Leyen, duke lejuar kështu që ajo të merrte detyrën si Presidente e Komisionit27 nëntor 2019 

***********************************

Hyri në fuqi Marrëveshja tregtare midis Bashkimit Europian dhe Singaporit, e nisur në vitin 201425 nëntor 2019 

***********************************

Partia Socialiste (PSOE) e Pedro Sánchez fitoi shumicën e votave në zgjedhjet e përgjithshme të 10 nëntorit por përsëri dështoi në marrjen e mazhorancës pasi duhen 176 vende në Kongres për të formuar qeverinë10 nëntor 2019

***********************************

Prezantohen  sugjerimet për Komisionerët e rinj të Francës, Hungarisë dhe Rumanisë - 30 tetor 2019

***********************************

Zgjedhjet në Zvicër, Gjermani dhe Itali - 29 tetor 2019

***********************************

Vendimi i BE për shtyrjen e afatit të Brexit - 28 tetor 2019

***********************************

Konferenca e 41të Ndërkombëtare e Komisionerëve për mbrojtjen e të dhënave zhvillohet në Tiranë- 23 tetor 2019

***********************************

Prezantohen finalistët e Çmimit Sakharov të Parlamentit Europian- 22 tetor 2019

***********************************

Mbledhja e krerëve të lartë të shtetit në Samitin e Këshilit Europian- 17-18 tetor 2019

***********************************

Mbledhja e Komitetit për Çështjet e Përgjithshme të Këshillit Europian, për çështjen e zgjerimit të BE - 15 tetor 2019

***********************************

 Komisionerët e refuzuar nga Parlamenti Europian - 11 tetor 2019

***********************************

Shpallja e çmimeve Nobel në letërsi për vitet 2018 dhe 2019 - 10 tetor 2019

***********************************

Mbahen Zgjedhjet në Kosovë - 6 tetor 2019

***********************************

Zhvillohen zgjedhjet e përgjithshme në Portugali - 6 tetor 2019

***********************************

Fillon Java Europiane e Sportit - 8 tetor 2019

***********************************

Letra e Tusk, Sassoli, Juncker dhe Von Der Leyen për hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë - 4 tetor 2019

***********************************

Seancat dëgjimore të komisionerëve të propozuar para komiteteve përgjegjës të Parlamentit Europian - 30 shtator-9 tetor 2019

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Përkthimit - 30 shtator 2019

***********************************

Samiti i Klimës në New York - 27 shtator 2019

***********************************

Deklarata e komisioneres Margrethe Vestager pas vendimit të Gjykatës Europiane për cështjen e Fiat kundër Luksemburg dhe Starbucks kundër Holandës - 25 shtator 2019

***********************************

Gjykata Supreme Britanike vendos se pezullimi i parlamentit nga kryeministri në Mbretërinë e Bashkuar ishte i paligjshëm - 24 shtator 2019

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Paqes - 21 shtator 2019

***********************************

Përfaqësuesja e Lartë e BE, Federica Mogherini zhvillon një takim në Bruksel të nivelit të lartë me gratë udhëheqëse nga 20 vende të ndryshme të botës - 18 shtator 2019

***********************************

Diskutimi i dy projekt raporteve në Parlamentin Europian që kanë të bëjnë me buxhetin e BE - 4 shtator 2019

***********************************

Mobilizimi i BE-së për pasojat që zjarret masive në Amazonë kanë shkaktuar - 2 shtator 2019

***********************************

Shtetet anëtare të BE emërojnë kandidatët e tyre për Komisionin Europian - 28 gusht 2019

***********************************

Mbahet Samiti i Biarritz (Samiti i G7) ku janë diskutuar çështjet e politikës globale dhe çështjet me rëndësi të lartë në axhendat diplomatike - 26 gusht 2019

***********************************

BE planifikon të ulë kuotat e importit të çelikut pas protestave në industri - 16 gusht 2019

***********************************

Komisioni Europian mobilizon një fond humanitar prej 50 milion € për të ndihmuar njerëzit nga thatësira në zonën Horn të Afrikës - 7 gusht 2019

***********************************

Italia miraton ligjin i cili dërgon ushqimet e pashitura për bamirësi në vend të hedhjes së tyre në mbeturina - 1 gusht 2019

***********************************

Holanda nxjerr si të “jashtëligjshme” në ambientet publike mbulesat që mbulojnë fytyrën dhe lënë hapësirë vetëm për sytë të shtuquajtura “burqa - 1 gusht 2019

***********************************

Portugalia thyen rekordin botëror duke shënuar ofertën më të ulët në të gjithë botën të çmimit të energjisë elektrike të prodhuar nga energjia diellore - 1 gusht 2019

***********************************

Komisioni Europian dërgon para GJED Spanjën dhe Bullgarinë për mosmbrojtjen e qytetarëve të tyre nga ndotja e ajrit - 1 gusht 2019

***********************************

Rusia përballet me protesta të organizuar nga qytetarët për zgjedhje të lira-30 korrik 2019

***********************************

Komisioni Europian publikon një Komunikatë me 4 raporte mbi luftën kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit- 29 korrik 2019

***********************************

Në Parlamentin Europian pritet të votohet mbyllja e marrëveshjes tregtare mes Bashkimit Europian dhe Amerikës së Jugut (Brazil, Paraguai, Uruguai dhe Argjentina)-25 Korrik 2019

***********************************

Komisioni Europian propozon ndalimin e menjëhershëm të peshkimit të merlucit në Detin Baltik - 24 Korrik 2019

***********************************

Zyra Europiane për Azilin (EASO) dhe Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes ndërkombëtare dhe menaxhimit të migracionit-22 korrik 2019

***********************************

Mbahet takimi mes ministrave të financës përfaqësues të shteteve të G7 në Chantilly të Francës- 18 korrik 2019

***********************************

Përmbyllet Marrëveshja e Njohjes së Ndërsjellë në fushën e farmaceutikës, mes BE-SHBA në kuadër të bisedimeve tregtare-17 korrik 2019

***********************************

Ursula Von der Leyen votohet si Presidente Komisioni në Parlamentin Europian- 16 korrik 2019

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Aftësive Rinore- 15 korrik 2019

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Popullsisë-11 korrik 2019

***********************************

Ursula von der Leyen nominohet nga Këshilli Europian  kandidate për Presidente e Komisionit- 10 korrik 2019

***********************************

Komisioni për Çështjet Ekonomike dhe Financiare paraqet parashikimet e tij ekonomike për Eurozonën gjatë peridhës së verës- 10 korrik 2019

***********************************

Demokracia e Re fiton me në krye Kyriakos Mitsotakis fiton zgjedhjet në  Greqi-8 korrik 2019

***********************************

Finlanda merr Presidencën mbasi Rumania përfundoi mandatin- 8 korrik 2019

***********************************

Mbahet një takim nga udhëheqësit e BE me qëllim eleminimin e plotë të emëtimit të dioksidit të karbonit nga viti 2050- 20 qershor

***********************************

Dita Ndërkombëtare të Refugjatëve- 20 qershor 2019

***********************************

Këshilli Europian shpall  konkluzionet mbi politikën e zgjerimit të BE dhe procesin e stabilizim-asocimit të BE-Ballkanit Perëndimor- 18 qershor 2019

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Sigurisë Ushqimore- 7 qershor 2019

***********************************

Parlamentin Europian diskuton mbi çeljen e bisedimeve dhe  prespektivat e Shqipërisë në Europë- 11 qershor 2019

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Mjedisit- 5 qershor 2019

***********************************

Prezantohet Paketa e Zgjerimit të BE-së 2019 për vendet e Ballkanit Perëndmor si dhe Raporti për Shqipërinë- 29 maj 2019

***********************************

Dita Botërore e Lirisë së Shtypit - 3 maj

***********************************

6 mësimet që dolën nga rezultati i votimeve në Ukrainë-25 prill

***********************************
Situata parazgjedhore në Spanjë- 23 prill

 

***********************************

Komisioni Europian Ekonomik dhe Social ka zhvilluar në Tiranë Forumin e 7-të të Shoqërisë Civile në Ballkanin Perendimor-16 prill

***********************************

Partia Social-Demokrate ka fituar zgjedhjet e përgjithshme në Finlandë-15 prill

***********************************

Shtyhet data e daljes së Mbretërisë së Bashkuar nga BE – 11 prill

***********************************

Dita Digjitale e Europës – 8 prill

***********************************

Federica Mogherini, prezantoi një murale për Ballkanin në Bruksel, të pikturuar nga Rikardo Druškić – 5 prill

***********************************

Shtetet e Ballkanit nënshkruan marrëveshjen për eleminimin e tarifave roaming për telefoninë celulare dhe internetin - 4 prill

***********************************

Komisioni Europian i ka kërkuar platformave online të ndërmarrin veprime për mbylljen e llogarive të rreme përpara zgjedhjeve europiane të majit-21 mars

***********************************

Është nënshkruar Deklarata e Bukureshtit në Samitin e 8-të Europian të Rajoneve dhe Qyteteve në Bukuresht-19 mars

***********************************

Parlamenti Britanik voton për shtyrjen e datës së daljes nga BE- 14 mars

***********************************

Për BE-në, Rusia nuk mund të kondiderohet më si një “partner strategjik”-12 mars

***********************************

Tirana është një nga qytetet kandidate finaliste për t’u bërë “Kryeqyteti Europian i Rinisë 2022-11 mars

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Gruas – 8 mars

***********************************

Ndikimi i Republikës Popullore të Kinës në Ballkan – 7 mars

***********************************

Zhvillohet në Munih Konferenca e Sigurisë-18 shkurt

***********************************

Marrëveshja e arritur në Parlamentin Europian mbi rregullat dixhitale të së drejtës së autorit- 14 shkurt

***********************************

Komisioni Europian ka miratuar listën e 23 vendeve të treta, me mangësi strategjike në kuadrin e financimit të tyre kundër pastrimit të parave dhe financimit kundër terrorizmit -13 shkurt 

***********************************

Dita e Internetit  të Sigurt- 5 shkurt

***********************************

Përfundoi takimi informal mes ministrave të jashtëm të BE-së në Bukuresht, organizuar nga Presidenca Rumune-1 shkurt

***********************************

BE mbështet protestat në Venezuelë-28 janar

***********************************

Mbretëria e Bashkuar (MB) nuk ka votuar marrëveshjen me BE-16 janar

***********************************

Kryeqytetet Europiane të Kulturës për 2019-11 janar

***********************************

Prioritetet e Presidencës Rumune në BE gjatë mandatit 6 mujor-1 janar

***********************************

Asnjë Referendum i Dytë për Brexit-21 dhjetor

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Migrantëve-18 dhjetor

***********************************

Macron pezullon rritjen e taksës së karburantit për të paktën gjashtë muaj në përgjigje të protestave të dhunshme- 5 dhjetor

***********************************

Java Europiane e të Drejtave te Njeriut-22 nëntor

***********************************

Ditë Ndërkombëtare Dita Universale e Fëmijëve- 20 nëntor

***********************************

KE hodhi poshtë buxhetin e 2019-ës për Italinë në një vendim të paprecedent- 23 tetor

***********************************

Samiti i 12-të Azi-Europë me temë “Partnerët globalë për sfidat globale”-19 tetor

***********************************

Forumi i Sigurisë në Beograd 2018- 17 tetor

***********************************

Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë – 17 tetor

***********************************

Dita Botërore e Ushqimit- 16 tetor

***********************************

Komiteti Parlamentar i Stabilizim-Asociimit BE-Shqipëri mbajti takimin e 13-të në Bruksel- 15 tetor

***********************************

Dita Ndërkombëtare kundër Dënimit me Vdekje- 10 tetor

***********************************

Presidenti i Komisionit Europian Juncker mbajti përballë Parlamentit Europian fjalimin e tij të përvitshëm mbi Gjendjen e Unionit- 12 shtator

***********************************

 

 

Dita kundër Testeve Bërthamore – 29 gusht

***********************************

Zhvillohet simpoziumi në Alpbach të Austrisë – 28 Gusht

***********************************

Mosmarrëveshjet mes Italisë dhe Maltës për koordinimin mbi migrantët – 20 Gusht

***********************************

Protesta masive kundër korrupsionit në Rumani – 14 Gusht

***********************************

10 vite nga konflikti mes Rusisë-Gjeorgjisë – 13 Gusht

***********************************

Polonia përsëri probleme me pushtetin gjyqësor – 31 Korrik

***********************************

A mundet Bashkimi Europian që të parandalojë në kohë një luftë tregtare me Shtetet e Bashkuara të Amerikës?-25 korrik

***********************************

Propozimi i  Komisionit Europian për krijimin e "qendrave të kontrolluara" në territorin e tyre-24 korrik

***********************************

Dita Botërore e Refugjatëve- 20 Qershor

***********************************

Dita Botërore e Mjedisit – 5 qershor

***********************************

Qeveritë e reja në Spanjë dhe Itali – 1 qershor

***********************************

Mark Zuckerberg përballë Parlamentit Europian – 24 maj

***********************************

Dita Botërore e Diversitetit Kulturor – 21 maj

***********************************

Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë - 17 maj

***********************************

Samiti mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor në Sofje, Bullgari  - 17 maj

***********************************

Komisioneri për zgjerimin Johannes Hahn zhvillon vizitë në Malin e Zi – 11 maj

***********************************

Dita e Europës-9 maj

***********************************

Raporti i GRECO për luftën kundër korrupsionit për vitin 2017 – 4 maj

***********************************

Propozimi i buxhetit të ri të BE-së për periudhën 2021-2027 – 2 maj

***********************************

Plani Europian kundër dezinformimit – 27 prill

***********************************

Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale – 26 prill

***********************************

Rregullat e reja për transferimin e punëtorëve nga vendet e BE-së – 24 prill

***********************************

Marrëveshja e Partneritetit Ekonomik mes Japonisë dhe BE – 19 prill

***********************************

Raporti për Shqipërinë nga Komisioni Europian me rekomandimin për hapjen e bisedimeve me BE – 18 prill

***********************************

Lideri Milo Gjukanoviç, politikani i përjetshëm i Malit të Zi - 16 prill

***********************************

Victor Orban fiton zgjedhjet elektorale të Hungarisë – 10 prill

***********************************

Dita Dixhitale 2018 – 10 prill

***********************************

Ndotja e ajrit në BE – 4 prill

***********************************

Të drejtat e qytetarëve pas Brexit – 28 mars

***********************************

Zëri i të rinjve europianë mbi ndryshimet politike kombëtare & europiane – 27 mars

***********************************

Dorëheqja e kryeministrave të Sllovakisë & Sllovenisë dhe konfuzioni i krijuar – 23 mars

***********************************

Facebook nën hetim nga Bashkimi Europian - 21 mars

***********************************

Zgjedhjet në Rusi, fitorja e Vladimir Putin  për të katërtën herë – 20 mars

***********************************

Publikohet nga OKB raporti per Lumturine në botë-15 mars

***********************************

Parlamenti gjerman miraton qeverinë e re, me Merkel kancelare për herë të katërt -14 mars

***********************************

Parlamenti Europian zhvillon Sesionin Plenar mbi marrëveshjet e ardhshme të BE-së me Mbretërinë e Bashkuar pas Brexit-13 mars

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Gruas-8 mars

***********************************

Miratohet Plani PESCO-6 mars

***********************************

Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Itali, partitë euroskeptike marrin shumicën- 4 mars

***********************************

Samiti i Investimeve në Ballkanin Perëndimor zhvilluar në Londër – 27 shkurt

***********************************

Turi i presidentit Jucker në Ballkanin Perëndimor – 26 shkurt

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare – 21 shkurt

***********************************

Dita Botërore e Drejtësisë Sociale -20 shkurt

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë-  13 shkurt

***********************************

Qeveria Gjermane - Merkel arrin marrëveshjen me Socialdemokratët – 8 shkurt

***********************************

Ceremonia përkujtuese e Holokausti  nga Kombet e Bashkuara (OKB)-31 janar

***********************************

Komisioni Europian miraton një propozim për një direktivë të re për kushte dhe kontrata të punës më transparente dhe të parashikueshme në BE - 26 janar

***********************************

Davos 2018: Axhenda për Forumin Ekonomik Botëror – 25 janar

***********************************

Miratohet Strategjia e Re e BE për Menaxhimin e Mbetjeve Plastike – 19 janar

***********************************

Propozohet e para femër kryeministre në Rumani – 18 janar

***********************************

#EUacquis Jo më tarifa shtesë për blerjet online në BE -  16 janar

***********************************

Takimi i krerëve të shtatë vendeve të Europës Jugore 'Club Med' në Romë - 10 janar

***********************************

Nënshkrim i marrëveshjes së Mirëkuptimit mes Regional Youth Cooperation Office dhe Western Balkan Fund – 9 janar 

***********************************

Komisioni Europian vendos për herë të parë zbatimin e Nenit 7 për Poloninë-20 dhjetor

***********************************

Takim joformal mes kryeministrave të vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Mogherinit-19 dhjetor

***********************************

Dita Nërkombëtare e Migracionit-18 dhjetor

***********************************

Arrihet marrëveshja për krijimin e qeverisë austriake, mes Kurz dhe partisë së ekstremit të djathtë-15 dhjetor

***********************************

Takimi Juncker - May dhe të rejat nga Brexit-4 dhjetor

***********************************

Edicioni i dytë i “Woman of Europe Awards”-29 nëntor

***********************************

Dita Europiane e Turizmit- 27 nëntor

***********************************

Forumi në Bruksel “Bridging the gap betwen youth policy, youth participation and parliamentarians in Western Balkans”- 21 Nëntor

***********************************

Dita Universale e Fëmijëve- 20 Nëntor

***********************************

Dita Europiane e Energjisë - 16 Nëntor

***********************************

Këshilli i Nëntë i Stabilizim Asocimit BE- Shqipëri - 15 Nëntor

***********************************

Fuqizimi i Medias në Ballkanin Perëndimor-9 Nëntor

***********************************

Konferenca e OKB-së për Ndryshimet Klimatike- 6 - 13 Nëntor

***********************************

 

Dita Europiane të Pagave të Barabarta- 3 Nëntor

***********************************

Prezantimi i Paketës kundër Terrorizmit nga Komisioni Europian-18 Tetor 

***********************************

Referendumi mbi pavarësinë e Katalonjës -1 Tetor

***********************************

Kancelarja gjermane Angela Merkel fiton mandatin e saj të katërt -24 Shtator

***********************************

Fjalimi vjetor i Presidentit Juncker mbi “Gjendjen e Unionit”, (State of the Union 2017)-13 shtator

***********************************

Brexit-Votimi i parë i parlamentit britanik lidhur me Kartën e (Tërheqjes) nga BE -11 shtator

***********************************

Sulmet terroriste në Europë, të dhënat e Indeksit Global të Terrorizmit- 21 gusht

***********************************

Mogherini kërkon thirrjen urgjente të Këshillit të Sigurisë lidhur me testimet e raketave bërthamore nga  Korea e Veriut-14 gusht

***********************************

10 vjetori i Deklaratës së OKB për të Drejtat e Popujve Indigjenë- 9 gusht

***********************************

Europol me ide inovatore për të gjurmuar kriminelët më të rrezikshëm europian- 8 gusht

***********************************

 

“Samiti i Dieselit” në Gjermani- 3 gusht

 

***********************************

Traktati i miqësisë mes Bullgarisë dhe Maqedonisë- 2 gusht

***********************************

Ushqimi i certifikuar nga skemat e cilësisë së BE-së- 26 korrik

***********************************

Barazia gjinore në gradën e EUROKRATIT(AD16) në Komisionin Europian- 25 korrik

***********************************

Neni 7 i Traktatit të BE-së, Heqja e së drejtës së votimit në Bruksel Polonisë- 21 korrik

***********************************

Marrëveshja tregtare mes BE-së dhe Japonisë- 10 korrik

***********************************

Mblidhet Samiti i G20-tës në Hamburg- 6 korrik

***********************************
Estonia merr Presidencën e Këshillit të BE-së- 5 korrik

***********************************
Programi i Konsumatorit 2014-2020 për mbrojtjen e konsumatorit dhe shëndeti publik- 29 qershor

***********************************
BE hap negociatat për kapituj të rinj me Serbinë dhe Malin e Zi- 21 qershor

***********************************
Dita Botërore e Refugjatëve- 20 qershor

***********************************
Komisioni Europian nis procedurat për shkeljet e kryera nga Republika Çeke, Hungaria dhe Polonia në lidhje me respektimin e Marrëveshjes mbi Rishpërndarjen e Refugjatëve– 14 qershor

***********************************

Dita Botërore e Mjedisit-5 qershor

***********************************

Parlamenti Europian propozon wifi falas në hapësirat e përbashkëta publike- 31 maj

***********************************

Strategjia e re për përfshirjen e kulturës në marrëdhëniet ndërkombëtare të BE- 25 maj

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit-22 maj

***********************************

 

Dita Ndërkombëtare e Shëndetit-7 prill

***********************************

Zhvillohet Konferenca “Mbështetja për të ardhmen e Sirisë dhe rajonit”, në Bruksel- 4 prill

 

***********************************

Fillon zbatimi i Nenit 50 të Traktatit të Lisbonës- 29 mars

***********************************

Dita ndërkombëtare e Eleminimit të Diskriminimit Racial- 21 mars

***********************************

Zgjedhjet në Hollandë ndalin efektin domino në Europë-16 mars

***********************************

Zhvillon punimet Samiti i BE-së për 60 vjetorin e Traktatit të Romës- 9 mars

***********************************

5 liderët e Europës takohe në Pallatin e Versajës- 6 mars

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Natyrës së Egër- 3 mars

***********************************

Forumi Europian i Migrimit- 2 mars

***********************************

Dita Botërore e Organizatave jo-Qeveritare-28 shkurt

***********************************

Çfarë përfitimesh do të sjellë CETA për Bashkimin Europian?- 23 shkurt

***********************************

Dita ndërkombëtare e Gjuhës Amëtare- 21 shkurt

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Drejtësisë Sociale-20 shkurt

***********************************

Çfarë po sjell shkurti për Ballkanin?- 16 shkurt

*********************************** 

Diferenca mes pagave minimale në BE-15 shkurt

***********************************

Komisioni Europian “kërcenon” vendet e Unionit- 8 shkurt

***********************************

Ulet papunësia në Kroaci,por ulet edhe fuqia punëtore- 7 shkurt

***********************************

Liberalizimi i vizave për qytetarët gjeogjianë në zonën Schengen – 2 shkurt

***********************************

Çfarë po ndodh në Rumani? - 1 shkurt

***********************************

Tensioni Kosovë-Serbi dhe dialogu i sponsorizuar nga “ndërmjetesja” Mogherini - 25 janar

***********************************

Rikthehet dilema ‘Brexit’ apo ‘Bremain’- 24 janar

***********************************

Komiteti i Mjedisit në Parlamentin Europian voton “Paketën e Mbetjeve”, propozimin e Komisionit Europian mbi menaxhimin e mbetjeve – 24 janar

***********************************

Plani prej 12  pikash i May për çështjen Brexit – 19 janar

***********************************

Zgjedhja e Presidentit të Parlamentit Europian – 17 janar

***********************************

Çfarë po ndodh me refugjatët e gjendur në Ballkan në këto ditë dimri? - 12 janar

***********************************

Gara mes kandidatëve për President të Parlamentit Europian me surpriza të shumta -10 janar

***********************************

Malta merr Presidencën e Këshillit të BE-së për periudhën janar-qershor 2017 -5 janar

***********************************

Reagime ndaj sulmit në Tregun e Krishtlindjeve në Berlin- 20 dhjetor

***********************************

Paketa e Sigurisë dhe Mbrojtjes së BE-së- 20 dhjetor

***********************************

Si parashikohet e ardhmja e Zgjerimit të BE-së? – 19 dhjetor

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave - 25 nëntor

***********************************

Mblidhet në Bruksel Samiti BE-Ukrainë – 24 nëntor

***********************************

Deputetët e PE-së propozojnë ngrirjen e negociatave me Turqinë- 22 nëntor

***********************************

Arrihet marrëveshja për Buxhetin e Bashkimit Europian për vitin 2017 - 17 nëntor

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Studentëve nga Këshilli Ndërkombëtar i Studentëve në Londër -17 nëntor

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës – 16 nëntor

***********************************

Gjykata britanike vendosi se vetëm Parlamenti ka fuqinë për të invokuar nenin 50(1) të Traktatit të Lisbonës sa i përket Brexit - 3 nëntor

***********************************

Dita Europiane e Pagave të Barabarta - 3 nëntor

***********************************

Në pritje të publikimit të raportit të Komisionit Europian për progresin e Shqipërisë në rrugëtimin drejt BE-së: Rëndësia e shtetit të së drejtës dhe sundimit të ligjit, për t’u bërë pjesë e familjes së madhe europiane - 1 nëntor

***********************************

Dita Botërore e Trashëgimisë Audiovizuale-27 tetor

***********************************

European Movement International (EMI) feston 68 vjetorin e themelimit të saj - 25 tetor

***********************************

Dita Botërore e Zhvillimit të Informacionit- 24 tetor

***********************************

Java Europiane e Qyteteve dhe Rajoneve - 10-13 tetor

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Vajzave- 11 tetor

***********************************

Marrëdhëniet BE-Kosovë:  Christian Danielsson, Drejtori i Përgjithshëm për Fqinjësi dhe Negociatat për Zgjerimin, viziton Prishtinën – 10-11 tetor

***********************************

Dita Europiane dhe Botërore kundër Dënimit me Vdekje – 10 tetor

***********************************

Konferenca e Brukselit për Afganistanin - 4-5 tetor

***********************************

Bashkimi Europian ratifikon  Marrëveshjen e Parisit-  4 tetor

***********************************

Rezultatet e referendumit në Hungari për refugjatët - 3 tetor

***********************************

Eurodeputetët kundërshtojnë reduktimet e Këshillit për buxhetin e Bashkimit Europian për 2017 - 29 shtator

***********************************

Dita Botërore e Turizmit – 27 shtator

***********************************

Këshilli Joformal i Mbrojtjes në Bratislavë- 26-27 shtator

***********************************

Dita Europiane e Gjuhëve – 26 shtator

***********************************

Referendumi në Bosnjë-Hercegovinë: një shumicë serbo-boshnjakësh votuan për një festë zyrtare për Republika Serpska - 26 shtator

***********************************

Zgjedhjet rajonale të pjesshme në Gjermani: Partia e Merkel, CDU rënditet e treta -18 shtator

***********************************

Samiti jozyrtar në Bratislavë mes 27 shteteve anëtare të Bashkimit Europian - 16 shtator

***********************************

BE miraton programin më të madh të ndihmës humanitare për refugjatët, me një vlerë prej 348 milion € - 8 shtator 

***********************************

Komiteti i Parlamentit Europian mbi të Drejtat Civile votuan pro raportit për liberalizmin e vizave me Kosovën – 5 shtator

***********************************

Samiti i 11-të i G20 ne Hangzhou, në Kinë. Juncker dhe Tusk : mesazh pozitiv për rritjen e besimit në ekonominë europiane-4-5 shtator

***********************************

Komisioni Europian: Irlanda ka dhënë përfitime tatimore të padrejta deri në 13 miliardë € për Apple - 30 gusht

***********************************

Dita Europiane e Përkujtimit të Viktimave të Nazizmit dhe Stalinizmit -23 gusht 

***********************************

OBT shpall të paligjshëm ndalimin e importit që Rusia i ka bërë produkteve të derrit nga BE-ja-22 gusht

***********************************

Dita Botërore e Humanitarizmit-19 gusht 

***********************************

Suedia është përsëri lideri i inovacionit të BE-së -16 gusht 

***********************************

Brexit nuk do të ndodhë para 2019 -15 gusht 

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Rinisë -12 gusht 

***********************************

Bashkimi Europian dhe UNICEF zgjerojnë partneritetiin e tyre -10 gusht

***********************************

Kryeqytetet Europiane të Kulturës për vitin 20209 gusht

***********************************

Barazia gjinore në sport6 gusht 

***********************************

Dita Përkujtimore e Gjenocidit Rom2 gusht  

***********************************

Bosnjë-Hercegovina avancon drejt BE-së – 1 gusht

***********************************

Dita Botërore e Mbrojtjes së Natyrës – 28 korrik

***********************************

Komisioni Europian ka përditësuar programin e Horizon 2020 – 27 korrik

***********************************

Deklarata e  Federica Mogherinit  dhe Johannes Hahn për miratimin e Reformës në Drejtësi – 22 korrik

***********************************

Komisioni Europian  prezanton një paketë masash për  uljen e ndotjes së ajrit – 21 korrik

***********************************

Komisioni Europian paraqet masa për të mbështetur fermerët – 20 korrik

***********************************

Komiteti i Parlamentit Europian për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme votoi në favor të një mekanizmi pezullimi – 9 korrik

***********************************

Sllovakia merr për herë të parë Presidencën e Këshillit të BE-së - 1 korrik

***********************************

Mbahet referenfumi I Mbretërisë së Bashkuar për dalje nga BE – 23 qershor

***********************************

Takimi i përmuajshëm i Këshillit të Ministrave të Jashtëm të BE-së – 21 qershor

***********************************

Zhvillohen Ditët Europiane të Zhvillimit 2016 me fokus kryesor zbatimin e Axhendës 2030 – 16 qershor

***********************************

Miratohet së fundmi nga Komisioni Europian Axhenda e Aftësive me fokus punësimin e qytetarëve europianë – 15 qershor

***********************************

Zhvillohet Asambleja Parlamentare e NATO-s, sesioni i pranverës, në Tiranë – 27-30 maj

***********************************

Zhvillohet Samiti i G7-ës në Ise-Shima nën presidencën e Japonisë – 26-27 maj

***********************************

Zgjedhjet Presidenciale në Austri: fiton në raundin e parë kandidati i partisë së djathtë radikale – 20 maj

***********************************

Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë – 17 maj

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Familjes me temë: “Familja, për një jetë të shëndetshme dhe të ardhme të qëndrueshme” – 15 maj

***********************************

Dita e Europës – 9 maj

***********************************

Dita e Këshillit të Europës në kuadër të muajit të Europës. – 4 maj

***********************************

Takimi mes përfaqësuesve të Lartë të BE-së me fokus Azilin, Vizat dhe Shengenin. – 4 maj

***********************************

Dita Botërore e Lirisë së Medias me temë “Qasja në Informacion dhe Liritë Themelore - Kjo është e Drejta Juaj”. – 3 maj

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Xhazit. – 30 prill

***********************************

Dita Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë me fushatën: “Vende pune të shëndetshme për çdo moshë”. – 28 prill

***********************************

Presidenti i Këshillit Europian, z. Donald Tusk pret Presidentin e Republikës së Shqipërisë, z. Bujar Nishani me fokus aspiratat e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian. – 27 prill

***********************************

Ballkani Perëndimor: Forcimi i procesit të zgjerimit duke zgjidhur mosmarrëveshjet dypalëshe. - 26 prill

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Tokës tematike "Pemë për Tokën". – 21 prill

***********************************

Komisioni Europian merr vendimin të shpërndaje 83 milion € organizatave të ndryshme ndërkombëtare për përmirësimin e kushteve të refugjatëve në Greqi. – 19 pril

***********************************

Zhvillohet seanca plenare e Parlamentit Europian mbi draftrezolutën për Shqipërinë me fokus reformën në drejtësi. – 14 prill

***********************************

Kroacia bllokon kapitullin 23 të negociatave Serbi – BE. – 13 prill

***********************************

Presidenti Maqedonas pengon hetimet në lidhje me skandalin e përgjimeve. – 12 prill

***********************************

OXFAM publikon studimin më të fundit mbi rishpërndarjen e regugjatëve Sirianë. - 7 prill

***********************************

Dita Botërore e Shëndetit ka në fokus këtë vit sëmundjen e Diabetit. - 7 prill

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe. - 6 prill

***********************************

BE-ja përkujton revolucionin e Maidanit të Ukrainës. - 4 Prill

***********************************

Publikohet nga Komisioni Europian broshura mbi mundësitë e përdorimit të Fondit Europian Strukturor dhe Investimeve (ESI) dhe Fondit Europian për Investime Strategjike (EFSI) – 22 shkurt

***********************************

Dita Botërore e Drejtësisë Sociale për rritjen e ndërgjegjësimit mbi integrimin shoqëror dhe uljen e papunësisë – 20 shkurt

**********************************

Mbahet në Amsterdam të Holandës takimi i parë i Rrjetit Europian për të Drejtat e Viktimave – 19 shkurt

***********************************

Kosova, shteti më i ri i Europës, përkujton Ditën e Pavarësisë – 17 shkurt

***********************************

 Bosnja & Hercegovina, vend kandidat potencial, dorëzon aplikimin për anëtarësim në BE – 15 shkurt

***********************************

Festohet për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë-11 shkurt

**********************************

Takim jo zyrtar mes 6 vendeve themeluese te Komunitetit Ekonomik Europian mbi të ardhmen dhe drejtimin e BE-së-10 shkurt

 ***********************************

 Bashkimi Europian miraton fondin prej 3 miliard € për periudhën 2016 – 2017 –5 shkurt

***********************************

Dita Botërore Kundër Kancerit – 4 shkurt

 ***********************************

Diskutimi në debatin plenar të Parlamentit Europian çështja mbi njohjen e Kinës si një "ekonomi tregu"  – 2 shkurt

***********************************

Dita Europiane për Mbrojtjen e të Dhënave – 28 janar

***********************************

Takim i nivelit të lartë të dialogut politik midis BE-së dhe Turqisë në Ankara - 25 janar

***********************************

Miratimi i Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit mes Kosovës dhe Bashkimit Europian - 21 janar

***********************************

Dita e Zbatimit të Marrëveshjes Nukleare për Iranin - 16 janar

 ***********************************

Diskutimi i kërkesës së Kinës për marrjen e statusit Ekonomi Tregu - 13 janar

 ***********************************

Përfaqësuesja Mogherini, në vizitën e saj në Çeki lidhur me Strategjinë e Re Globale të BE-së mbi Politikat e Jashtme dhe të Sigurisë - 11 janar

 ***********************************

Takim emergjent në Bruksel mes Komisionerit të BE-së për Migrimin dhe Çështjet e Brendshme, Avramopoulos dhe tre vendeve të zonës Schengen - 7 janar

***********************************

Holanda merr presidencën e Këshillit të Bashkimit Europian për gjashtëmujorin e parë të vitit 2016- 1 janar

***********************************

Shpallen kryeqytetet e Kulturës Europiane për vitin 2016: Donostia-San Sebastian në Spanjë  dhe Vroklava në Poloni- 4 janar

***********************************

Dita Europiane e Turizmit - 16 dhjetor

***********************************

BE hap bisedimet me Serbinë për dy kapitujt e parë– 15 dhjetor

***********************************

Mbyll punimet Samiti i Parisit për Klimën, COP21- 12 dhjetor

***********************************

Dita e të Drejtave të Njeriut- 10 dhjetor

***********************************

Dita Botërore kundër Korrupsionit- 9 dhjetor

***********************************

Partia e ekstremit të djathtë rezulton fituese e raundit të parë të zgjedhjeve rajonale të Francës – 7 dhjetor 2015

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Emigrantëve – 18 dhjetor

Në takimin e Këshillit Ministror të OSBE Federica Mogherini, Përfaqësuesja e Lartë e BE vlerëson punën e Serbisë dhe shpreh mbështetjen e BE-së për zbatimin e marrëveshjeve dhe vazhdimin e dialogut me Kosovën – 4 dhjetor 2015

***********************************

Dita e Personave me Aftësi të Kufizuara - 3 dhjetor  2015

***********************************

Në takimin e Këshillit të Atlantikut Verior, Mali i Zi ftohet të hapë bisedimet për anëtarësimin e tij në Aleancë - 2 dhjetor 2015

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve - 20 nëntor 2015

***********************************

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg mbërrin në Beograd, për të diskutuar marrëdhëniet Serbi – NATO 
dhe sfidat aktuale të sigurisë - 19 nëntor 2015

***********************************

Komisioni Europian publikon Progres Raportin e vitit 2015 për Shqipërinë dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor si dhe Turqinë - 10 nëntor 2015

***********************************

Nënshkruhet  Marrëveshja e Stabilizim Asociimit mes Bashkimit Europian dhe Kosovës me praninë e Komisionerit Hahn, Përfaqëueses së Lartë  Federica Mogherini dhe Kryeministrit të Kosovës  Isa Mustafa dhe Ministrit të Integrimit Europian Besnik Çollaku - 27 tetor 2015

***********************************

Mbahet takimi i Liderëve të Ballkanit Perëndimor, me ftesë të Presindentit Juncker për të vendosur lidhur me menaxhimin e situatës së refugjatëve në rajon - 25 tetor 2015 

***********************************

Festohet Dita e Kombeve të Bashkuara - 24 tetor 2015

***********************************

Propozohet Strategjia e Tregtisë dhe Investimit “Tregti për të gjithë” nga Komisioni Europian, si përgjigje ndaj shqetësimeve të opinionit publik dhe debateve mbi TTIP, marrëveshjen tregtare BE-SHBA - 20 tetor 2015

***********************************

Takim i Nivelit të Lartë mes vendeve të Mesdheut Lindor - Ballkanit Perëndimor, Komisionerëve Europianë dhe Ministrave të Punëve të Jashtme apo të Brendshme të BE-së, si dhe agjencive ndërkombëtare - 9 tetor 2015

***********************************

Presidenti i KE Juncker dhe presidenti i Turqisë Erdogan bien parimisht dakord për një draft Plan - Veprimi në mbështetje të refugjatëve dhe menaxhimit të krizës aktuale  - 7 tetor 2015 


***********************************

Mbahen zgjedhjet për Parlamentin e rajonit të Katalunjas në Spanjë - 28 shtator 2015 

***********************************

Dita Ndërkombëtare e Paqes - 21 shtator 2015


***********************************

Dita Ndërkombëtare e Demokracisë - 15 shtator 2015 

***********************************

 Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë – 5 shtator 2015

***********************************
Vlerësimet e Komisionierit Europian për Politikat e Fqinjësisë dhe Negociatat për Zgjerim Johannes Hahn, për Samitin e Vjenës
 – 4 shtator 2015

***********************************

Nisin negociatat në Bon të Gjermanisë për limitimin e ngrohjes globale – 1 shtator

***********************************

Mbahet Samiti i Vjenës për vendet e Ballkanit Perëndimor - 27 gusht 2015

***********************************

Mbahet takimi mes Angela Merkel dhe François Holande mbi masat që duhen marrë dhe kuotat e emigrantëve që do të pranohen në Europë – 24 gusht 2015

***********************************

Dita Europiane e Përkujtimit të Viktimave të Nazizmit dhe Stanilizmit – 23 gusht 2015

***********************************
Nënshkruhet Marrëveshja e Tregtisë së Lirë mes BE-së dhe Vietnamit - 5 gusht 2015 

***********************************

Deklarata e Përfaqësueses së Lartë/ Zv. Presidente Federecia Mogherini për ligjin e krijimit të Gjykatës Speciale në Kosovë – 4 gusht 2015

***********************************

KE miraton programin ndërkufitar “Interreg IPA” për zhvillimin dhe përmirësimin e jetesës në 11 zona të rajonit grek dhe 4 zona shqiptare - 30 korrik 2015


***********************************

Dita Botërore kundër Trafikimit Njerëzor  - 30 korrik 2015


***********************************

Dita Europiane e Viktimave të Krimit të Urrejtjes e përcaktuar në këtë datë pas sulmeve me motive ideologjike dhe raciste në Norvegji  - 22 korrik 2015


***********************************

Publikohet raporti i Human Rights Watch për lirinë e medias në vendet e Ballkanit Perëndimor - 20 korrik 2015


***********************************

Deklarata e Komisionerit të Zgjerimit Hahn deklaroi mbi marrëveshje mes partive politike në Maqedoni ( firmosur nga Kryeministri Gruevski, lideri i SD Zaev, kreu i DUI Ahmeti dhe kreu i DPA Thaci) - 15 korrik 2015


***********************************

20 vjetori i genocidit në Srebrenicë - 11 korrik 2015


***********************************

Pritet Euro Samiti i veçantë pas rezultatit të referendumit në Greqi - 6 korrik 2015 


***********************************

Qeveria greke mbyll bankat e vendit deri ditën e referendumit - 29 qershor 2015  

***********************************

Dita e Politikave Europiane të Tregtisë - 23 qershor 2015


**********************************

Miratimi i rezolutës për rishikimin e marrëdhënieve BE - Rusi - 11 qershor 2015

**********************************

Moska bën publike listën me emrat e politikanëve europianë që ndalohen të hyjnë në Rusi - 30 maj 2015

***************************************
Konferenca “Perspektivat për autoritetet rajonale: Ballkani dhe zona e Detit të Zi” - 29 maj 2015 

***************************************
Vizita e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki-Moon në Parlamentin Europian - 27 maj 2015 

***************************************
Takimi i shtatë i Këshillit të Stabilizim-Asociimit mes Shqipërisë dhe BE-së - 18 maj 2015

***************************************

Dita e Europës - 9 maj 2015

***************************************

Partia Konservatore drejt fitores në zgjedhjet elektorale në Mbretërinë e Bashkuar. - 8 maj 2015

*************************************

Ndihma europiane për tragjedinë në Nepal - 27 prill 2015

*************************************

Takimi në Luksemburg për çështjet e emigracionit - 23 prill 2015

*************************************

Dita e Tokës-Earth Day - 22 prill 2015

*************************************

Tragjedia në brigjet e Mesdheut - 20 prill 2015

*************************************

Dita Botërore e Ndërgjegjësimit ndaj Autizmit- 2 prill 

*************************************

Hiqen kuotat e qumështit në BE - 31 mars 2015

**************************************

Mali i Zi hap dy kapituj të tjerë në bisedime me BE-në - 30 Mars 2015

**************************************

Marrëveshja e Asocimit BE-Gjeorgji- 18 Dhjetor 2014

**************************************

Konkluzionet e Këshillit Europian mbi Zgjerimin dhe Procesin e Stabilizim Asocimit - 16 Dhjetor 2014

**************************************

Emily O'Reilly rizgjidhet Ombusmane e BE-së - 16 Dhjetor 2014

**************************************

Indeksit vjetor i perceptimit të korrupsionit për vitin 2014 - 3 Dhjetor 2014


*************************************


Referendumi në Katalonja
: 80% Pro-Pavarësisë - 9 Nëntor 2014

**************************************

Deklaratë nga Presidenti i Komisionit Europian Junker në 25 vjetorin e rënies së Murit të Berlinit - 9 Nëntor 2014

**************************************

Prezantimi i Strategjisë së Zgjerimit dhe të Progres Raporteve të Ballkanit Perëndimor nga Štefan Füle - 8 tetor 2014

**************************************

Takimi i katërt të Dialogut të Nivelit të Lartë mbi Prioritetet Kryesore midis Shqipërisë dhe Komisionit Europian - 29 shtator 2014

**************************************

Festimet Dita Europiane e Gjuhëve. Iniciativë e Këshillit të Europës - 26 shtator 2014

**************************************

Skocia dhe referendumi historik. Voton "jo" pavarësisë

**************************************

Ndiqni aktivitetet e Javës Europiane të Lëvizjes 16-22 shtator 2014

**************************************

Jean-Claude Juncker prezanton skudrën e tij: Struktura e re e Komisionit Europian

**************************************

Deklarata e Presidentit Barroso dhe Presidentit Van Rompuy në emër të BE-së për situatën në zonën e Gazës

**************************************

Samiti i BE-sëRendi i ditës: Prioritetet strategjike për Europën në 5 vitet e ardhshme dhe kryesia e Komisionit.

**************************************

RAPORT I KOMISIONIT PËR KËSHILLIN DHE PARLAMENTIN EVROPIAN për Progresin e Shqipërisë në Luftën kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar si dhe në Reformën në Gjyqësor

**************************************

Zgjedhjet e Parlamentit Europian 2014: këtë herë ndryshe.

Qëndroni të përditësuar mbi zgjedhjet parlamentare europiane!

**************************************

Makina e kohës:  Si e ka ndryshuar politika europiane jetën e përditshme të qytetarëve gjatë 35 viteve të fundit?

11 shkurt- Festohet për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë.

Komiteti i Parlamentit Europian mbi të Drejtat Civile votuan pro raportit për liberalizmin e vizave me Kosovën – 5 shtator

***********************************

 

***********************************

4 Mars 2020 – Komisioni Europian prezanton metodologjinë e re të zgjerimit për Ballkanin Perëndimor 

***********************************

https://www.facebook.com/EMinALB/photos/a.169721109711599/3716088401741501/?type=3&theater

Publikimi i raportit të Indeksit të Progresit Social – 11 shtator 2020

 

***********************************

Samiti Special i Këshillit Europian-1-2 tetor

  Kërko

  Axhenda

Janar 2021

18-21 Janar - Eurodeputetët do të debatojnë dhe votojnë për disa çështje gjatë këtyre seancave të para plenare të vitit. Do të votohet ndër të tjera për Instrumentet e Mbështetjes Teknike, forcimin e tregut të vetëm, lëvizja e lirë e shërbimeve, Zbatimi i Politikës së Përbashkët të Sigurisë së Jashtme dhe Politikës së Përbashkët të Sigurisë dhe Mbrojtjes, etj.

********************

19 Janar - Takim i Ministrave të Ekonomisë dhe Financës ku Presidenca portugeze do të paraqesë në seancën publike programin e saj të punës për çështjet ekonomike dhe financiare.

-Komisioni pritet të miratojë Strategjinë për Forcimin e Sovranitetit Ekonomik dhe Financiar të Europës.

********************

21 Janar - Lëvizja Europiane Ndërkombëtare do të mbajë edicionin e pestë të EuropeanChats, ku do të mbledhë aktivistë dhe palë të interesuara për të diskutuar me qytetarë europianë çështje të ndryshme që lidhen me krizën e Covid-19.

- Samiti i Këshillit Europian ku udhëheqësit e BE do të diskutojnë për koordinimin dhe përgjigjen ndaj pandemisë Covid-19 duke përfshirë shpërndarjen në shkallë të gjerë të vaksinave dhe vendosjen e të gjithë instrumenteve për kufizimin e përhapjes së tij.

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1