E Hënë, 19 Gusht 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Artikujt

Axhenda

22 korrik – Komiteti për Çështjet Ekonomike dhe Monetare mban dëgjesë publike mbi draft mendimin për buxhetin e përgjithshëm të BE për vitin 2020
-Komiteti për Kulturën dhe Edukimin voton mbi programin Creative Europe (2021-2027)
23 korrik - Komisioni për Bujqësi dhe Zhvilim Rural (AGRI) zhvillon takimin me Komisionerin Phil Hogan mbi zhvillimin rural pas rekomandimeve të miratuara nga Kordinatorët e AGRI
24 korrik - Komisioni Europian mban takimin mes Kolegjit të Komisionerëve
25 korrik - Këshilli Drejtues i Bankës Qëndrore Europiane zhvillon takimin mbi politikat monetare në Frankfurt
25-26 korrik - Grupi i Punës për Bashkimin Doganor zhvillon diskutimin mbi propozimet legjislative për ligjin doganor dhe paraqitjen e saj tek vendet joanëtare të BE
-Komisioneri Hahn zhvillon vizita zyrtare në Maqedoninë e Veriut dhe në Serbi

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR)
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

17- 21 qershor- Java e Energjisë së Qëndrueshme të BE-së (EUSEW) 2019, dedikuar burimeve të ripërtëritshme dhe përdorimin efikas të energjisë në Europë.
19 qershor- Komitetit Europian i Rajoneve organizon aktivitet mbi politikën e zgjerimit të BE, duke adresuar nevojën e përgatitjes së pushtetit lokal
                 - Takimi Ministror i BE-SHBA në fushën e Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme
                  -Këshilli i Europës organizon Forumin Rinor të Njohurive mbi hulumtimin në Europën Juglindore

------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 - 11 qershor -Presidenca Rumune organizon Konferencën “The Europe NEXT Project – A new political ambition for Europe
11 qershor- EESC po organizon një dëgjese publike me pjesëmarrës nga politika, akademia dhe shoqëria civile për Strategjinë dhe Politikën e Kohezionit Europian pas 2020
13-14 qershor- Komiteti i Rajoneve organizon aktivitetin për mbështetjen dhe integrimin e studentëve dhe studiuesve refugjatë me kualifikime të larta dhe akademikëve në rrezik në Europë
14 qershor- Komisioneri Europian për Arsim, Kulturë, Rini dhe Sport Navracsics diskuton me të rinjtë mbi rezultatet e zgjedhjeve të PE
                 -Zgjedhja e gjyqtarëve në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut

------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 - 4 qershor – Takim i ekspertëve nga shtetet anëtare dhe agjencitë e BE për të diskutuar zbatimin e deklaratës së Komisionit Europian në 2017 mbi situatën e mbrojtjes së fëmijëve në emigracion.

4 qershor – Komiteti i Ministrave do të mbajë takimin e tij tremujor për të mbikqyrur zbatimin e vendimeve të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut.
5 qershor – Me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit dhe si pjesë e Javës së Gjelbër të BE, EMI organizon një event ku do të diskutohet roli i shoqërisë civile në politikat mjedisore.
6 qershor - Presidenti Juncker do të marrë pjesë në Samitin e Tre Deteve në Lubjanë, ku do të prezantohet progres raporti i projektit të ndërmarrë në Samitin paraardhës.
7 qershor – Zv.Presidenti Timmermans do të drejtojë takimin plenar të platformës REFIT në Bruksel me fokus përmirësimin e legjislacionit të BE.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 maj –Figura të nivelit të lartë të Brukselit dhe ekspertë politik marrin pjesë në aktivitetin: "Dita pas zgjedhjeve - Si është e ardhmja për Europën?"

28 maj- Këshilli Europian diskuton rezultatin e votimit dhe do të fillojë procesin e emërimit për krerët e institucioneve të BE
29 maj – Publikohet nga Komisioni Europian Paketa e Zgjerimit për Ballkanin Perëndimor
             -Presidenca Rumune zhvillon Konferencën "Si t'i përgjigjemi më mirë aspiratave europiane të brezit të ri në Ballkanin Perëndimor?"
30 maj - Organizohet një konferencë eErasmus +, në Budapest organizuar nga Fondacioni Tempus mbi mundësitë për të zhvilluar kapacitetet e sektorit social përmes vullnetarizmit

------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 maj – Konferenca “Mbështetja e Punësimit të të Rinjve” e foksusuar në zbatimin e Garancisë Rinore në rajonin e detit Baltik.
21 maj – Presidenca Rumune organizon konferencën “Eksperienca e Rumanisë dhe e Shteteve të tjera Anëtare në adoptimin e ‘Acquis-communautaire’ në fushën e prokurimit publik”
21 maj – Presidenti Junker do të mbajë fjalimin hapës në Kongresin e 14 të Konfederatës Europiane të Sindikatave ku do të zgjidhet Presidenti i ri i Konfederatës dhe do të adoptohen dokumentat kryesore strategjike
23 maj – Takimi i Komitetit Këshillues të Zonës Ekonomike Europiane ku anëtarët do të diskutojnë zhvillimet e fundit në Zonën Ekonomike në kuadër të 25 vjetorit
26 maj – Zgjedhjet për Parlamentin Europian

------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 maj – Avokati i Popullit do të zhvillojë një leksion në Central European University lidhur me të ardhmen e Europës
8 maj – Mogherini në Tiranë, do të marr pjesë në Samitin për Procesin Brdo–Brijuni
8-10 maj – Aktiviteti Democracy Table, që organizohet nga European Movement International, do të zhvillohet me datën 8 në Berlin, me 9 në Varshavë dhe 10 në Kopenhagen.
9 maj- Përvjetori i Deklaratës së Shcuman-it
          -Takimi i 27 lidërve në Sibu, Rumani                                                                                                  10 maj – Komisioni Europian për Çështjet Ekonomike dhe Sociale do të organizojë tavolinën e rrumbullakët me temë: Deepening democracy: Building more Europe, ku do të ketë në fokus Integrimin Europian

------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 prill- Mogherini në kuadër të Samitit të Berlinit, bashkë më Merkel dhe Macro-n, takohet me liderat e vendeve të Ballkanit Perëndimor lidhur çështjen e bashkëpunimit rajonal
30 prill- Organizohet konferenca “Solidariteti mes brezash në punë, me në fokus punëtorët e moshës së tretë”, në kuadër të Ditës Europiane të Solidaritetit
2 maj- European Movement International publikon sondazhin Democracy Table, Tallinn – Listen to Europe, përpara zgjedhjeve lidhur me qëndrimet dhe sjelljet e qytetarëve në 13 vende anëtare
3 maj- Publikohet Raporti “Liria e shprehjes në 2018” bazuar në monitorimet e bëra nga të gjitha vendet anëtare
4 maj- Hapen dyert e disa institucioneve europiane për publikun

------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 prill-Do të zhvillohet Konferenca “Regjistrimi i Popullsisë 2020 dhe Post 2020 - Nga Traditat në Modernizëm” në Romani
9 prill-Do të mblidhet Këshilli për Punët e Përgjithshme që pritet të publikojë konkluzionet mbi studimin e Komisionit "Drejt një Europe të Qëndrueshme deri në vitin 2030".
10 prill-Konferencë për shtyp e Presidentit Juncker me Presidentin e Këshillit Europian në lidhje me nenin 50 dhe daljen e Mbretërisë së Bashkuar nga BE.
11 prill -European Movement International organizon Festivalin Europian i Demokracisë “Democracy Alive” në Hollandë
14 prill-Zgjedhjet parlamentare finlandeze

------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 prill – Publikohet raporti vjetor i Bankës Qendrore Europiane
2 prill – Dita e Iniciativës Qytetare Europianë 2019
           - Zhvillohet konferenca mbi lëvizshmërinë për arsye punësimi nga Presidenca Rumune
3 prill –Ministrat e Jashtëm të NATO-s mblidhen në Washington D.C.
           -Zhvillohet Konferenca Rajonale Përmbyllëse organizuar nga Këshilli i Europës në Tiranë në kuadër të Instrumentit Horizontal për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë
4 prill – Takimi i 5-të i Forumit Europian të Migracionit me fokus rolin e autoriteteve lokale dhe shoqërisë civile në menaxhimin e migracionit
5 prill - Mogherini merr pjesë në Takimin e Ministrave të Jashtëm të G7

------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 mars-Komiteti Europian i të Drejtave Sociale do të prezantojë rezultatet e monitorimit për vitin 2018, të mënyrës sesi vendet po përmbushin detyrimet e tyre ligjore sipas Kartës Sociale Europiane në lidhje me të drejtat e punës
27 mars-Në kuadër të Ditës Europiane të Konsumatorit, Komiteti Social dhe Ekonomik Europian do të organizojë një diskutim me të rinjtë lidhur me ndikimin e ndryshimeve teknologjike te konsumatorët dhe rolin që luajnë të rinjtë në këto ndryshime                                                                                                                              28 mars-Prezantohet programi Creative Europe për periudhën 2021-2027, ky program ka në fokus arsimin, trajnimin, rininë dhe sportin                                                                                                                         29 mars-Johannes Hahn, Komisioneri për Politikat Europiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit do të zhvillojë një vizitë zyrtare në Beograd
30 mars-Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Sllovaki
31 mars-Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Ukrainë

------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 mars- BE-ja mban takimin me Këshillin për Stabilizim dhe Asocim të Maqedonisë së Veriut duke u fokusuar në marrëdhëniet bilaterale mes tyre.
            - Këshilli për Çështjet e Përgjithshme diskuton për kornizën financiare për vitet 2021-2027 si dhe miratimin e një qëndrimi në rregulloren që përcakton instrumentin për ndihmën e para-anëtarësimit (IPA III).
20 mars- Këshilltari i Lartë Michel Barnier dhe Kryenegociatori i BE-së për Brexit, De Rynck do të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi statusin aktual Brexit si dhe pyetjet, shqetësimet që priten në të ardhmen.
            - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social zhvillon seancën plenare me fokus "Dëgjimi i qytetarëve të Europës për një të ardhme të qëndrueshme si dhe "E ardhmja e BE-së: Përfitimet ndaj qytetarëve dhe respektimi i vlerave europiane".
22 mars -Organizohet konferenca e Varshavës “Vlerësimi i rolit të OJQ-ve në Këshillin e Europës”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 mars- Agjencia Europiane për të Drejtat e Njeriut i prezanton mekanizmat e Sistemit Informativ të të Drejtave Themelore të BE, grupit të punës për të drejtat themelore, të drejtat e qytetarëve dhe lëvizjes së lirë të personave
              -Komisioni Europian informon Eurogrupin mbi gjetjet kryesore të misionit të dytë vëzhgues në Greqisë dhe do të diskutojë mbi tregjet e shtëpive në eurozonë
14 mars- Komiteti Europian Ekonomik dhe Social organizon aktivitetin online mbi të ardhmen e zonave rurale dhe si të kthehen ato motori i një europe te qëndrueshme
15 mars- Mogherini kryeson Këshillin e Asocimit BE-Turqi në Bruksel

------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 mars-Këshilli i Ministrave për Mjedisin organizon takimin ku do të dakordësohen lidhur me direktivën për ujin e pijshëm
6 mars-Lëvizja Ndërkombëtare Europiane dhe Banka Europiane e Investimeve, në partneritet me Lëvizjen Europiane të Republikës Çeke, organizojnë aktivitetin me titull "Investimi në të Ardhmen e Europës" ku do të diskutohet mbi mënyrat si mund të kontribojë qeveria, punëdhënësit, sindikatat dhe shoqëria civile në BE
         - Zhvillohet Konferenca lidhur me ekonominë qarkulluese 2019 organizuar nga grupet e interesit, me temë:“Histori suksesi dhe sfida të reja” ku do të shqyrtohet plan veprimi për politikat për të përfituar nga momenti aktual global
7 mars- Mbahet takimi i Komitetit Ndërparlamentar mbi "Fuqinë e Grave në Politikë" në Ditën Ndërkombëtare të Gruas

------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 shkurt- Presidenca Rumune në bashkëpunim me Këshillin e Europës organizojnë konferencën me fokus drejtësinë penale në hapësirën kibernetike.
               - Mbikëqyrësi Europian për Mbrojtjen e të Dhënave prezanton Raportin Vjetor të 2018.
27 shkurt- Mogherini mban fjalim në Kongresin e 7-të Botëror kundër Dënimit me Vdekje, në Bruksel.
                 - Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, publikon punimin reflektues të BE-së "Drejt një Europe të Qëndrueshme deri në 2030”. - Presidenti i Parlamentit Europian, Antonio Tajani viziton Washington DC.
28 shkurt- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian do të zhvillojë një takim publik me shoqërinë civile lidhur mbi Strategjinë Europiane Bioekonomike

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 shkurt- Presidenca Rumune zhvillon konferencën mbi eGovernment – Lëvizja në drejtim të komuniteteve digjitale
               - Këshilli i ministrave do të mbajë nje debat politik mbi kornizën financiare shumëvjeçare për vitet 2021-2027
19 shkurt -22 shkurt - Zhvillohet edicioni i dytë i Akademisë së Lidershipit me pjesëmarrje të think-tank të rinj, kërkuesve dhe liderëve të komunitetit
20 shkurt- Agjencia e Bashkimit Europian për të Drejtat Themelore merr pjesë në Workshopin për të ardhmen e politikave të fushës kërkimore dhe inovacionit
22 shkurt - Komiteti Europian i Rajonit zhvillon Workshopin me temë "Implikimet ekonomike të Brexit në rajonin europian”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 shkurt- Në takimin e Eurogrupit, ministrat do të shkëmbejnë pikëpamjet e tyre mbi rrugën e ndjekur në lidhje me instrumentët buxhetor për rritjen e konkurrencës në zonën e euros
12 shkurt- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian do të zhvillojë debatin e parë publik për hapat e mëtejshëm konkretë mbi objektivat e zhvillimit të qëndrueshëm
13 shkurt- Agjencia Europiane për të Drejtat Themelore do të ndajë perspektivat dhe praktikat e saj lidhur me forcimin e të drejtave të të dyshuarve dhe të akuzuarve në procesin penal                                                      14 shkurt- Komiteti i Parlamentit Europian për Buxhetin (BUDG) bën vlerësimin e të ardhurave dhe shpenzimeve financiare për vitin 2020                                                                                                                             15 shkurt- Përfaqësuesja e lartë Mogherini mirëpret Mike Pompeo, Sekretarin e SHBA-ve                                                   - Komiteti Ekonomik dhe Social Europian zhvillon seminarin me fokus ndikimet e Brexit në shoqërinë civile dhe procesin e paqes

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 shkurt-Komiteti Europian Rajonal zhvillon forumin“ Qytetet dhe rajonet për zhvillimin e bashkëpunimit 2019” e cila i adresohet zhvillimit urban nëpërmjet binjakëzimit, marrëveshjeve dhe përshtatjes së autoriteteve lokale të BE-së dhe vendeve partnere.
5 shkurt - Parlamenti Europian organizon seminarin për shtyp “Tregu Unik Dixhital - arritjet dhe sfidat”.
               - Hapja e “Ditët e Industrisë së BE-së 2019”
               -Agjencia Europiane për të Drejtat Themelore zhvillon seminarin mbi të drejtat e njeriut dhe aksesin në gjykata.
               -Drejtoria e Përgjithshme për Negocimet e Fqinjësisë dhe Zgjerimit, së bashku me SEECOM dhe Fondin Europian për Ballkanin organizojnë tryezën e rrumbullakët "Përforcimi i mbështetjes publike për perspektivën europiane të Ballkanit Perëndimor"
6 shkurt- Ombusmani europian mban fjalimin në panelin hyrës në PE “Thyerja e heshtjes- Abuzimet dhe ngacmimet seksuale në institucione dhe shoqëri"

------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 janar- Dita Ndërkombëtare e Mbrojtjes së të Dhënave
              -Mogherini takohet me ministrat e jashtëm të vendeve anëtare të Bashkimit Europian në Këshillin e Sigurisë, organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Belgjikës.
30 janar - Komisioni Europian dhe Përfaqësuesit e lartë organizojnë takimin kolegjial "Drejt një Europe të Qëndrueshme deri në vitin 2030, mbi ndjekjen e Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së, duke përfshirë Marrëveshjen e Parisit mbi Ndryshimet Klimatike”.
              - Parlamenti Europian zhvillon seminarin mbi të drejtën e votimit dhe pjesëmarrjen e barabartë për njerëzit me aftësi të kufizuara në Europë përpara zgjedhjeve të Parlamentit Europian 2019.
1 janar - Komiteti Ekonomik dhe Social Europian dërgon delegatët e saj në Stockholm, Suedi për të thelluar më tej hulumtimin mbi kushtet e punës së të punësuarve dhe cilësinë e ofrimit të kujdesit

------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 janar- Takohen Ombusmani dhe Kryenegociatori i Task Forcës për përgatitjen dhe realizimin e Negociatave BE- Mbretëria e Bashkuar për të diskutuar mbi transparencën e negociatave të Brexit.
              -Presidentit i Bankës Qendrore Europiane merr pjesë në seancën plenare të Parlamentit Europian për 20 vjetorin e Euros.
17 janar- Komiteti Europian Rajonal jep Çmimin “Rajoni Europian Sipërmarrës”(EER) 2020 – Dita e informimit.
             - Mogherini merr pjesë në mbledhjen e Ministrave të Punëve të Jashtme për Dialogun Mesdhetar Perëndimor 5 + 5.
               -Presidenca Rumune zhvillon dy takime ; atë mes drejtorëve për politikat e mbrojtjes së BE-së dhe takimin mes drejtorëve të politikave të ndryshimeve klimatike të BE-së.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 janar -Parlamenti dhe Këshilli Europian diskutojnë rreth menaxhimit të emigracionit fokusuar kryesisht në progresin që do të arrihet në kuadrin e Agjendës së re Europiane për Migracionin
10 janar- Presidenti Junker sëbashku me kolegët e tij komisionierë marrin pjesë në ceremoninë e marrjes së presidencës së BE-së nga Rumania, në Bukuresht
              - BE-ja dërgon përfaqësuesen e saj Cecilia Malmstrom në diskutimin triatrial, që do të zhvillohet në Washington, adresuar praktikave problematike të tregtisë mes BE-së, Japonisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës
             - Banka Qendrore Europiane zhvillon eventin për publikimin e llogarive të politikës monetare

------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 dhjetor-Komiteti për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Punët e Brendshme zhvillon debatin mbi zbatimin e plotë të dispozitave të acquis të Shengenit për Bullgarinë dhe Rumaninë
13 dhjetor -Parlamenti Europian debaton mbi situatën e migrantëve në kufirin e BE-së në Bosnjë Hercegovinë.
                 - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social organizon “Çmimi i Shoqërisë Civile 2018” – që shpërblen iniciativat që synojnë rritjen e ndërgjegjësimit mbi shtresat e ndryshme dhe pasurinë e identiteteve europiane
14 dhjetor -Në Bruksel do të mbahet Samit Europian i krerëve të shteteve dhe qeverive të Bashkimit Europian në ndërtesat e Këshillit të Bashkimit Europian në Rue de la Loi
                - Presidenca Austriake zhvillon në Shkup Serinë e Forumeve Reflektuese të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit dhe Strategjisë së Zgjerimit të BE me tematikë kryesore “ BE dhe Ballkani Perëndimor: Zgjidhja e mosmarrëveshjeve dypalëshe.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 dhjetor -Lëvizja Europiane Ndërkombëtare dhe Lëvizja Europiane në Serbi organizojnë konferencën “Zgjerimi I BE-së 2025 dhe më tej” ku do të diskutohet rreth 12 propozimeve drejtuar BE-së për zgjerimin e saj në Ballkanin Perëndimor. 
4 dhjetor-Komiteti i Rajoneve do të zhvillojë konferencën “Të punojmë së bashku për integrimin e Emigrantëve”
5 dhjetor – 6 dhjetor-Mbahet konferenca “E- Justice” e cila i adresohet situatës aktuale të dosjet elektronike në Bashkimin Europian
6 dhjetor - 7 dhjetor-Presidenca Austriake zhvillon Konferencën Europiane për Trashëgimin Kulturore 2018.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 nëntor -Komisioneri Hahn merr pjesë në takimin e Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor, organizuar nga Presidenca Austriake.
19 nëntor -21 nëntor- Zhvillohet Konferenca “Asambleja NVM 2018” si eventi më i rëndësishëm për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Europë
19- 20 nëntor -Do të mbahet Konferenca mbi vlerat Europiane, sundimin e ligjit dhe sigurinë me fokus sfidat e paraqitura nga ekstremizmi dhe terrorizmi
22-23 nëntor-Komiteti Ekonomik dhe Social Europian organizon Seminarin e Medias për Shoqërinë Civile të EESC-së 2018. Pritet të diskutohen sfidat dhe çështjet më të rëndësishme të cilat nxisin Europën bashkëkohore, si multikulturalizmi, rënia e solidaritetit, rritja e nacionalizmit dhe iliberalizmi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 nëntor- Këshilli për Çështje të përgjithshme zhvillon diskutime mbi sundimin e ligjit në Poloni dhe Nenin 7 (1) Procedura TEU për Hungarinë, ndërkohë ministrat mbajtën dialogun vjetor të sundimit të ligjit, me temë "Besimi në institucionet publike"
13 nëntor-Komiteti i Rajoneve mbledh Grupin e 23të të Punës për Ballkanin Perëndimor në një takim në Tiranë, duke u fokusuar në reformën administrativo-territoriale në Shqipëri dhe shembuj të tjerë suksesshëm në BE.
15 nëntor- Presidenca Austriake organizon Konferencën e Subsidiaritetit me temë "Subsidiariteti si parim ndërtimi për Bashkimin Europian"
16 nëntor-Komisioni Europian do të prezantojë me palët e interesit gjetjet kryesore të studimit vlerësues dhe diskutojë në kuadër të konsultimeve të hapura publike lidhur me Direktivën e Trajtimit të Ujërave dhe Mbetjeve Urbane

------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 tetor - Presidenti Jean-Claude Juncker merr pjesë në debatin lidhur me të ardhmen e Europës në seancën plenare të Parlamentit Europian sëbashku me Mr. Kluas Iohannis , presidentin e Romanisë.
23 tetor -Mbahet dëgjesa publike “MFF e re dhe politikat e kohezionit” nga Grupi i Studimit për të Drejtat e Aftësisë së Kufizuar.
24 tetor-Mbahet Forumi i sigurisë në Varshavë lidhur me aspektet e sigurisë ne kontekstin Europian dhe transatlantik .
25 tetor -Zhvillohet konferenca vjetore EEN (Rrjeti i Ndërmarrjeve Evropiane) për të përmirësuar cilësinë dhe bashkëpunimin në Network
             -Zhvillohet në Bruksel nga data 22 deri më 25 tetor Konferenca Internacionale e Mbrojtjes së privatësisë dhe të dhënave.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 tetor – Hapet sesioni i 16 të Javës Europiane për shtetet dhe qytetet me temë “E ardhmja e Europës është Kohezioni”. 

9 tetor - Komiteti i Çështjeve Ekonomike dhe Financiare zgjedh Drejtorin e Fondit Europian për Investimet Strategjike

10 tetor - Dita Botërore kundër Dënimit me Vdekje
11 tetor - Komiteti për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme diskuton përcaktimin e standardeve dhe procedurave të vendeve të BE lidhur me kthimin e qytetarëve të vendeve të treta me qëndrim të parregullt
              - Komisioni Europian zhvillon konferencën me temë “Siguria Kibernetike në sektorin e energjisë”
12 tetor - Ministrat europianë të Punëve të Brendshme do të diskutojnë propozimin e Komisionit lidhur me Agjencinë e Rojës Kufitare dhe Bregdetare Europiane
              - Zhvillohet edicioni i katërt i konferencës vjetore të Komisionit Europian për buxhetin e BE-së me temë “Buxheti i së ardhmes – sfidat përpara”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 tetor - Mbahet Konferenca Europiane e Institutit Ndërkombëtar të Avokatëve të Popullit me tematikë 'Avokati i Popullit dhe roli i tij në aksesin në informacion dhe transparencë'
3- 4 tetor – NATO: Zhvillohet takimi mes Ministrave të Mbrojtjes
4 tetor - Organizohet në Shqipëri - Forumi vjetor për Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme për rajonin e Ballkanit Perëndimor, nga Presidenca Austriake e Këshillit, si pjesë e strategjisë që mbështet këtë rajon në rrugën e tij drejt BE
            -Publikohet nga Këshilli i Europës Raporti 2018 i Vlerësimit të Sistemeve Gjyqësore të 45 vendeve europiane
5 tetor - Zhvillohet Konferenca Ndërparlamentare "Transformimi i rajonit të Ballkanit Perëndimor", në Sofje me pjesëmarrjen e deputetëve nga Parlamenti Europian, Ballkani Perëndimor dhe vendet anëtare të BE

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 – 22 shtator – Java Europiane e Lëvizshmërisë, ku parashikohen aktivitete dhe zhvillimi i ditëve pa makina në qytetet europiane
25 shtator – Forumi mbi të Drejtat Themelore 2018 organizuar nga Presidenca Austriake, me fokus kryesor përforcimin e lidhjeve të gjithkujt me BE-në
26 shtator - Konferenca e Nivelit të Lartë për E-Qeverisjen
- Përfaqësuesja e lartë e BE-së Federica Mogherini mbledh në një darkë udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor.
27 shtator - President i Këshillit Europian, Donald Tusk mban fjalimin gjatë UNGA-s - Mbledhjes së Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara
24-30 shtator – Java e Diplomacisë për Klimën, ku do zhvillohen fushata sensibilizuese në të gjithë vendet e botës nga përfaqësues të BE-së.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 shtator –Përfaqësuesja e Lartë e BE, Federica Mogherimi takohet me Jens Stoltenberg, Sekretarin e Përgjithshëm të NATO
18 shtator – Mblidhen Ministrat e Jashtëm të BE-së të cilët do të diskutojnë mbi zgjerimin e BE-së, politikat e kohezionit dhe çështjet financiare dhe institucionale
– Zhvillohet nga Parlamenti Europian në kuadër të Ditës së Demokracisë një konferencë e nivelit të lartë : “Udhëheqja e BE-së për Demokracinë”
19 shtator – Komisioni i Venecias dhe OSBE/ODIHR vizitojnë Shqipërinë për të dhënë opinionin e përbashkët mbi draft-ligjin mbi iniciativën ligjore qytetare
19-20 shtator – Takim informal i udhëheqësve të shteteve anëtare të BE në Salzburg, me fokus migracionin, Brexit dhe sigurinë e brendshme.
20 shtator – Dita Europiane për Komunitete të Qëndrueshme

------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 shtator - Parlamenti Europian voton mbi të Drejtën e Autorit në Tregun Dixhital, që mund të sjellë ndryshime rrënjësore mbi mënyrën si përdoret sot interneti

12 shtator - Juncker mban fjalimin e përvitshëm mbi ‘’Gjendjen e Unionit’’– SOTEU 2018
13 shtator- URBACT City Festival në Lisbonë – Festohet 15 vjetori i programit URBACT si dhe rritja e influences së qyteteve si aktorë të ndryshimit.
                - Zhvillohet prezantimi: ‘’ Baza e të dhënave të Interreg Europë si një praktikë e mirë për qytetet dhe rajonet’’ midis ekspertëve, partnerëve te projektit dhe praktikuesve rajonal.
14 shtator – Konferencë mbi Sigurinë dhe Migracionin fokusuar në bashkëpunimin me Ballkanin Perendimor dhe Moldavinë në çështjet e policisë; azili; migracioni; si dhe ekstremizmi / terrorizmi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 korrik - Samiti BE - Kinë në Pekin, ku do të diskutohet mbi marrëveshjet dypalëshe tregtare, modernizimin e OBT dhe bashkëpunimin e dy vendeve për ruajtjen e paqes dhe sigurisë
               - Konferenca e zhvilluar nga Presidenca Austriake: 20 vjetori i miratimit të Statutit të Romës për themelimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare të Hagës
17 korrik – Takimi i 11 i Komitetit të Përbashkët Konsultues të Shoqërisë Civile mes BE dhe Malit të Zi me fokus kapitujt e procesit të negociatave - Kapitulli 1:Politikat Sociale dhe Punësimi, dhe Kapitulli 2: Lëvizja e Lirë e Punonjësve
18 korrik – Dialog mes Komisionit Europian dhe Shoqërisë Civile mbi Tregtinë dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm me fokus dhe 15 hapat e veprimit të sugjeruara nga Komisioni në këtë drejtim.
16 korrik - 19 korrik - Komisioni Europian merr pjesë në Forumin e Nivelit të Lartë të OKB 2018 mbi Zhvillimin e Qëndrueshëm me fokus 5 objektivat për Mjedisin
20 korrik – Krye-negociatori i Komisionit të BE-së, Michel Barnier së bashku me 27 ministrat e BE-së do të diskutojnë mbi pozicionin e qeverisë së UK mbi marrëdhënien me BE pas Brexit

------------------------------------------------------------------------------------------------------

9-10 korrik - Zhvillohet Samiti i Londrës në kuadër të Procesit të Berlinit me fokus integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE; Komisioneri Hahn takohet me ministrat e jashtëm dhe të brendshëm të Ballkanit
11 korrik 
-Samiti BE - Japoni: Firmosja e Marrëveshjes Ekonomike mes tyre
              -Presidenca Austriake e Këshillit: Workshop mes vendeve të BE-së dhe vendeve fqinje duke përfshirë dhe Shqipërinë mbi EPCIP (Mbrojtjen e Infrastrukturave Kritike) 
                -Komisionerët Europianë mblidhen për të vendosur mbi Programin e Punës së Komisionit për vitin 2019 
10-12 korrik 
- Samiti i NATO-s në Bruksel për vitin 2018 që do të mbledhë udhëheqësit e shteteve anëtare të NATO-s
13 korrik 
- Mblidhen Këshillat e Stabilizim-Asociimit mes BE dhe dy vendeve të Ballkanit Perëndimor – Bosnjë&Hercegovina dhe Maqedonia
              - Nënshkrimi i programit bashkëpunues mes BE dhe FAO (Organizata Botërore e Ushqimit) kundër krizave ushqimore

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2-3 korrik – Agjencia Europiane për të Drejtat e Njeriut merr pjesë në mbledhjen e Këshillit për të diskutuar mbi sigurinë e brendshme në Bashkimin Europian
2-5 korrik – Parlamenti Europian zhvillon diskutime mbi çështjet aktuale në Europë si politikat e mjedisit, emigracionit, dhe buxhetin e vitit 2019
4 korrik – Debat në Komitetin e Rajoneve mbi të ardhmen e Europës
              - Komiteti Ekonomik dhe Social prezanton studimin mbi gratë dhe rolin e tyre në Ballkanin Perëndimor

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 qershor – Diskutim mbi mbrojtjen e konsumatorit si dhe përafrimin e legjislacionit në këtë fushë në PE për funksionim e tregut të brendshëm 
                   - Zhvillohet Samiti për një Strategji mbi Inteligjencën Artificiale nga Këshilli Ekonomik dhe Social
19 qershor – Konsultime mbi Autoritetin Europian të Punës zhvilluar nga Komiteti i Rajoneve
21 qershor – Zhvillohet mbledhja e Këshillit të Stabilizim Asociimit ndërmjet Bashkimit Europian dhe Bosnjë & Hercegovinës

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 qershor – Komisioni i Venecias viziton Rumaninë ku dhe jep pikëpamjet mbi funksionimin e pushtetit gjyqësor
12 qershor- Konferencë e përbashkët mbi Radikalizmin dhe Terrorizmin e organizuar nga Këshilli i Europës
13 qershor – Komisioni Europian diskuton mbi vendosjen e marrëdhënieve ekonomike me vendet e Amerikës Qendrore
14 qershor– Komiteti Social Ekonomik diskuton mbi transparencën rreth marrëveshjeve të tregtisë në funksion të politikave të përbashkëta europiane
15 qershor– Organizohet mbledhja e përbashkët e Komitetit për Zgjedhjen e Gjyqtarëve të Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 qershor - Mogherini do të presë z. Milo Gjukanoviq, Presidentin e Malit të Zi
                  -Forumi Global i Grave Lider 2018 – “Frymëzimi i Liderëve Digjital të së ardhmes”
5-6 qershor -Dialogu Europian mbi Qeverisjen e Internetit
8-9 qershor - Samiti i G7 (Charlevoix, Kanada)
                   - Konferenca e Nivelit të Lartë të Dedikuar Politikave të Kohezionit të BE-së: Perspektivat e Post-2020 për Konvergjencën dhe Rajonet e Qëndrueshme
10 qershor -  Institucionet e BE në Strasburg hapin dyert për qytetarët

------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 maj – Këshilli i Ministrave dhe Përfaqësuesja e Lartë diskutojnë mbi Samitin e Sofjes si dhe zhvillimet e reja mbi marrëdhëniet e BE-së me vendet e treta
             -Komiteti Ekonomik dhe Social Europian adreson  shoqërinë civile dhe ndikimin e saj në zhvillimin e qëndrueshëm si pjesë e axhendës UN 2030
            - Parlamenti Europian voton kuadrin ligjor mbi investimet e huaja direkte në BE
29 maj – Komisioni Europian organizon eventin mbi përfshirjen e qeverive në tregun unik dixhital europian
31 maj – Parlamenti Europian diskuton mbi shkeljet e drejtave të njeriut, rastet e peticioneve për sundimin e shtetit të së drejtës si dhe për zgjedhjen e panelit të prokurorit të përgjitshëm publik europian.
3 qershor – Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Slloveni

------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 maj - 25 maj – Java e Gjelbër e BE-së 2018
22 maj -  Takim i ministrave të energjisë dhe inovacionet ku diskutojnë mbi politikat e përbashkëta dhe risitë teknologjike
23 maj - Komiteti i Buxhetit të BE-së prezanton draft buxhetin e vitit 2019
24 maj - Shkëmbimi i pikëpamjeve mbi të ardhmen e bashkëpunimit të BE-së për sigurinë në Bashkimin Europian me Këshillin Europian për Marrëdhëniet me Jashtë
            - Ditët e Shoqërisë Civile 2018 - Shtetësia, Demokracia dhe Kultura në Europën e dixhitalizuar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 maj- Këshilli i Ministrave në diskutim për draftin mbi largimin e Britanisë së Madhe nga BE, si dhe marrëdhëniet pas BREXIT
15 maj- Komiteti mbi Liritë, Drejtësinë dhe Çështjet e brendshme mblidhet për ruajtjen e të dhënave personale në hapësirën e Bashkimit Europian
           -Komiteti i Ushtrisë së BE-së, i Këshillit të Ministrave diskuton strategjitë globale si dhe marrëdhëniet BE-NATO dhe BE-OKB
           -Konferencë e Nivelit të Lartë për Kohezionin Social në Ballkanin Perëndimor e mbajtur nga ana e Komitetit Ekonomik dhe Social.
16 maj – Presidenca Bullgare zhvillon një tryezë të rrumbullakët mbi investimet e mundshme në BallkaninPerëndimor.
17 maj – Samiti Bashkimi Europian- Ballkani Perëndimor zhvillohet në Sofie, Bullgari

------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 maj- Takim informal në Sofie i ministrave të ekonomisë dhe financave së BE-së, ku diskutojnë mbi buxhetin
         - Këshilli i Europës zhvillon një takim me ekspertët ku diskutohet çështja mbi trafikimin e personave dhe shfrytzimin e tyre për punë
8-12 maj- Kompeticioni i këndimit Eurovizion do të mbahet për herë të parë në Portugali
9 maj- SoFest 2018 mbahet në Ballkanin Perëndimor
         - Presidenca Bullgare, diskutime dhe debat mbi të ardhmen e të rinjve në Europën Dixhitale (Sofie)
10 maj- Takim formal i gjyqtarëve europianë në Gjykatën Europiane të Drejtësisë
11 maj- Komisioneri për zgjerimin Johannes Hahn zhvillon vizitë zyrtare në Malin e Zi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 prill – Konferenca për paketën e re të legjislacionit të Komisionit Europian për të drejtat e konsumatorëve
1 maj – Dita e Punës
2 maj – Konferenca mbi Inovacionin në të ardhmen e Bujqësisë dhe Komuniteteve Rurale
3 maj – Dita Botërore e Lirisë së Shtypit
          - Publikimi i Raportit Vjetor nga GRECO mbi Korrupsionin në Europë për vitin 2017
4 maj - Konferenca e nivelit të lartë: "Specializimi i zgjuar dhe transferimi i teknologjisë si nxitës të inovaticionit për rritjen rajonale", me fokus të vecantë në Europën Juglindore, Ballkanin Perëndimor
           - Konferenca për nisjen e Strategjisë së Barazisë Gjinore të Këshillit të Europës për 2018 – 2023

------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 prill- Komiteti i Rajoneve diskuton mbi migrimin dhe rolin e rajoneve si dhe axhendën Europiane në këtë çështje
- Takim informal i Ministrave të Shëndetësisë në Bullgari
24 prill- Këshilli i Ministrave zhvillon konferencën në mbështetje të Sirisë dhe rajonit përreth, ku fokusi do t’i jepet ndihmës humanitare
24-27 prill-Vizita e Presidentit Tusk në Ballkanin Perëndimor për përgatitjen e Samitit BE-Ballkan Perëndimor Sofje në maj
26 prill- Presidenti i Komisionit Europian Juncker zhvillon vizitë zyrtare në Greqi
27 prill- Përfaqësuesja e Lartë e Politikës së Jashtme dhe Sigurisë së Përbashkët Federica Mogherini merr pjesë në takimin me ministrat e jashtëm të NATO-s

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 prill- Këshilli i Ministrave diskuton mbi Ballkanin Perëndimor në përgatitje të samitit që do mbahet në maj BE-Ballkan Perëndimor.                                                                                                                                                   - Konferenca Ndërministrore për Ekonominë Sociale dhe Sipërmarrjen Sociale në Sofie, Bullgari, me qëllim rritjen e bashkëpunimit ekonomik në kuadër të inovacionit teknologjik dhe dixhital.                                   17 prill- Komisioni Europian publikon Paketën e Zgjerimit të BE-së                                                                18 prill- Komisioni Europian prezanton Skenarët Demografikë për BE dhe Roli i Migracionit, ekpertizë dhe projekt kërkimor i përbashkët            

------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 prill- Komiteti Special i Terrorizmit në Parlamentin Europian diskuton mbi terrorizmin, financimin e tij dhe kërcënimin që ekziston për Europën
10 prill- Dita dixhitale 2018, e organizuar nga Komisioni Europian, sjell të dhëna për të ardhmen e Europës në fushën dixhitale
- Takim informal i Ministrave të Mjedisit të BE-së ku do të zhvillohen bisedime me fokus ndotjen e mjedisit dhe cilësinë e ajrit
11 prill- Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Azerbajxhan
12 prill- Komiteti mbi Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështjet e Brendshme diskuton raportet mbi privatësinë dhe mbrojtjen e ofruar nga BE-ja
15 prill – Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Malin e Zi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 prill- Delegacioni i Nënkomitetit të Sigurisë dhe Mbrojtjes në Bosnjë dhe Hercegovinë për të vizituar Operacionin Althea (EUFOR)
4 prill- Komisioni Konsultativ për Ndryshimet Industriale, debat mbi “Strategjinë e politikës industriale të BE-së për konkurrencën, rritjen dhe inovacionin".
4 prill- Dialogu BE-Rusi mbi Migracionin dhe çështjet që lidhen me të
8 prill- Zgjedhjet parlamentare në Hungari

------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 mars – Takimi i liderëve BE- Turqi me fokus çështjet e përbashkëta dhe të drejtat e njeriut, si dhe diskutimi mbi zhvillimin e marrëdhënieve të ardhshme

                -Tryezë e rrumbullakët mbi reformën gjyqësore në Mal të Zi organizuar nga Këshilli i Europës.
27 mars- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, diskutim mbi plan veprimin e diskriminit gjinor në pagë dhe shpërblime 2017-2019
               -Konferenca e Komisionit Europian mbi Prokurorin Publik Europian (EPPO) në Bullgari
               -Raport mbi parandalimin e korrupsionit dhe promovimin e integritetit, publikuar nga GRECO
28 mars – Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, Seksioni për marrëdhëniet e jashtme prezanton Draftin mbi kohezionin ekonomik dhe social të integrimit europian të Ballkanit Perëndimor
               –Komisioni për Çështjet Ligjore i PE publikon Raportin mbi Interpretimin dhe Zbatimin e Marrëveshjes Ndërinstitucionale për ligjvënie më të mirë

------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 mars- Komiteti për Mjedisin, Shëndetin publik dhe Sigurinë e Ushqimeve, raporton mbi
rregullat e përbashkëta për disa lloje të transportit të mallrave ndërmjet Shteteve Anëtare
             - Diskutim i Këshillit të Europës për çështjet e jashtme mbi qëndrimin ndaj Ukrainës
20 mars- Diskutim mbi kuadrin ligjor për marrëdhëniet me Mbretërinë e Bashkuar pas tërheqjes së saj nga Bashkimi Europian.
21 mars- Samiti Social Tripalësh zhvillon takimin me fokus 'Shpërndarja në Shtyllën Europiane për të Drejtave Sociale'
             - Dita Ndërkombëtare Kundër Racizmit
23 mars- Samiti Europian, udhëheqësit e 19 vendeve të eurozonës do të kenë një diskutim të gjerë mbi reformat afatgjata të bashkimit ekonomik dhe monetar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 mars - Organizohet sesioni plenar i PE në lidhje me udhëzimet për marrëdhëniet e ardhshme mes BE dhe Mbretërisë së Bashkuar 

15 mars - Këshilli organizon një debat politik mbi të ardhmen e ‘Europës Sociale pas vitit 2020’, ku ministrat do të shpjegojnë pikëpamjet e tyre mbi punësimin, politikat sociale dhe mbylljen e hendekut gjinor të pagave

16 mars - Festohet 10 vjetori i krijimit të Kuadrit Europian të Kualifikimeve (KEK): Mbështetje e të mësuarit, punësimit dhe lëvizshmërisë ndërkufitare
17 mars- Organizohet Forumi i Arkitekturës Ballkanike (BAF), që konsiston në takimin mes Organizatave Arkitekturale të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të tjera të Ballkanit, ku diskutohet integrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian
             - Konferenca Botërore mbi Drejtësinë Kushtetuese organizuar nga Këshilli i Europës
18 mars - Zgjedhjet presidenciale në Rusi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 mars - Forumi Europian për Mbrojtjen Civile 2018 do të fokusohet në forcimin dhe qëndrueshmërinë e marrëdhënieve me fqinjët e Europës
7 mars - Forumi Europian i Migracionit me temë "Drejt një tregu pune më gjithëpërfshirës për migrantët".
            - Organizohet me Komitetin Europian të Rajoneve një debat mbi Fondin Europian të Mbrojtjes - "BE-ja që investon në sigurinë tonë"
8 mars - Dita Ndërkombëtare e Grave
- Konferenca e Rrjetit Europian të Avokatëve të Popullit këtë vit përqendrohet te "E ardhmja e BE-së - Sigurimi i një shoqërie gjithëpërfshirëse dhe të drejtë për qytetarët", me pjesëmarrjen e avokatëve të popullit nga e gjithë Europa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 shkurt - 1 mars Turi i Presidentit Juncker në vendet e Ballkanit Perëndimor
26 shkurt - Komiteti për të Drejtat e Grave dhe Barazisë Gjinore i Parlamentit Europian prezanton zbatimin e Strategjisë për Antitrafikimin
27 shkurt - Mbledhja joformale e Ministrave të Tregtisë së BE-së në Sofje ku diskutohet mbi marrëveshje tregtare ne vende si Meksika si dhe diskutohet mbi themelimin e një gjykate të investimeve shumëpalëshe 
1 mars - Lëvizja Europiane Ndërkombëtare zhvillon një panel diskutimi për të diskutuar se si shoqëria civile, e organizuar mund të sjellë qytetarët dhe BE-në më afër
4 mars – Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Itali

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 shkurt - Në takimin e Ministrave të Turizmit të BE do të shqyrtohet zhvillimi i ekonomisë së përbashkët dhe i politikave rregulluese të BE-së që lidhen me turizmin
14 shkurt - Diskutohet Politika e Kohezionit mes Drejtorëve të Përgjithshëm të Shteteve Anëtare të BE-së, përfaqësuesve të Komisionit Europian, Sekretariatit të Përgjithshëm të Këshillit, Bankës Europiane të Investimeve (EIB) dhe Shoqatës Europiane të Tregtisë së Lirë (EFTA) 
15 shkurt - Nis puna e nismës 48 Orë për Demokraci, një aleancë proeuropiane e nxitur nga Lëvizja Europiane Ndërkombëtare për të mbështetur bashkëpunimin, gjithpërfshirjen dhe pjesëmarrjen demokratike në Europë                     -Mbahet një debat politik mbi vlerësimin afatmesëm të programit Erasmus + dhe orientimet e ardhshme të Erasmus + pas vitit 2020.                                                                                                     16 shkurt - Presidenti Jean-Claude Juncker merr pjesë në Konferencën e Sigurisë së Mynihut, së bashku me Frans Timmermans, Federica Mogherini, Johannes Hahn, Elzbieta Bieńkowska dhe Julian King.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 shkurt – Forumi Europian mbi Cilësinë e ajrit do të sjellë zgjidhje inovative ekologjike për përmirësimin e cilësisë së ajrit dhe mundësitë e financimit
6 shkurt - Komisioni Europian prezanton Strategjinë e Zgjerimit, për një aderim të suksesshëm në BE të vendeve të Ballkanit Perëndimor
8 shkurt – Takimi i 17-të i Komisionit për Mjedisin, Ndryshimet Klimatike dhe Energjinë (ENVE) me fokus Rritjen ekonomike, inovacionin dhe investimet në Europë
9 shkurt - Forumi i III i përvitshëm i BE-së, për shëndetin dhe mirëqenien mendore ku fokusi i këtij viti do të jetë ofrimi i shërbimeve të shëndetit mendor dhe zhvillimi i qasjeve të integruara në qeverisje
11 shkurt – Zhvillohen zgjedhjet parlamentare të Principatës së Monakos

------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 janar - Agjencia e Bashkimit Europian për të Drejtat Themelore do të kontribuojë në Forumin Ndërkombëtar të Diversitetit për të përmirësuar qasjen në mundësi të barabarta për grupet në disavantazh dhe forcimin e shoqërive të ndryshme 
              - Juncker mirëpret z. Mário Centeno, Ministri i Financave të Portugalisë dhe njëkohësisht Presidenti i Eurogrupit
23 janar- Samiti i përvitshëm midis Mbikëqyrësit Europian për Mbrojtjen e të Dhënave (EDPS) dhe organizatave të shoqërisë civile, për të diskutuar mbi gjendjen e mbrojtjes së të dhënave dhe privatësisë në BE 
24 janar- Takimi zyrtar i javës së 16-të Europiane të Rajoneve dhe Qyteteve gjatë së cilës zyrtarët e administratave të rajoneve dhe qyteteve, si dhe ekspertë dhe akademikë do të shkëmbejnë praktika dhe njohuri të mira në fushën e zhvillimit rajonal dhe urban.
             - Konferenca e 10-të Europiane mbi Politikën Europiane të Hapësirës do të diskutojë për zhvillimet e mundshme të një Strategjie Hapësinore Europiane për ti shërbyer sa më mirë shoqërisë dhe ekonomisë.
26 janar- Asambleja Parlamentare e Këshillit (PACE) zhvillon pjesën e parë të seancës së vitit 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 janar – Komiteti i Rajoneve lançon kursin online MOOC 2018 me fokus temën "Si të shfrytëzohen më shumë burimet e BE-së për rajonet dhe qytetet".
              - Takimi i Komitetit të Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme të PE për Raportin mbi mekanizmin e pezullimit të liberalizimit të vizave me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Europës Lindore
18 janar- Agjencia e të Drejtave Themelore publikon Raportin “Sfidat e organizatave të shoqërisës civile në punën e tyre me çështjet e të drejtave të njeriut në BE”
20 janar - Ceremonia për Kryeqytetin e Gjelbër Europian për vitin 2018, Nijmegen i Holandës

------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 janar - Drejtori i Agjencisë së të Drejtave Themelore shkëmben pikëpamje dhe të dhëna me anëtarë të Komitetit Special të Terrorizmit të Parlamentit Europian
10 janar- Kolegji i Komisionerëve diskuton mbi Kuadrin Financiar Shumëvjeçar përtej 2020
11 janar- Organizohet në Sofje fillimi zyrtar i Presidencës Bullgare të BE
12-13 janar-Mbahet raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale në Republikën Çeke

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 dhjetor- Takimi mes Federica Mogherinit dhe Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor
19 dhjetor- Nënkryetari i KE, Jyrki Katainen do të flasë mbi të ardhmen Europiane në konferencën e Qëndrës për Studime të Politikave Europiane.
20 dhjetor- Seminari “Përfshirja e qytetarëve në çështjet vendore për një transparencë më të madhe” nga Këshilli i Europës
21 dhjetor- Konferenca “E ardhmja drejt energjisë së pastër “. Faktorët kyç në fushën e energjisë nga Presidenca Estoneze

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 dhjetor-Komiteti Ekonomik dhe Social Europian vlerëson progresin e Ballkanit Perëndimor në kuadër të procesit të integrimit europian.
-Presidenti i Komisionit Europian, Juncker takon kryeministrin izraelit, Benjamin Netanyahu
12 dhjetor-Parlamenti Europian: Debat mbi Raportin vjetor mbi të Drejtat e Njeriut dhe Demokracinë në botë për vitin 2016 dhe politikat europiane.
13 dhjetor-Ceremonia e dhënies së çmimit ‘Sakharov’ për lirinë
14 dhjetor-Këshilli Europian: Takim mbi vlerësimin e Nenit 50 dhe progresit të negociatave Brexit
15 dhjetor-EuroSummit: Diskutim mbi Bashkimin Ekonomik dhe Monetar (EMU) dhe atë bankar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 Dhjetor- Komiteti mbi Punësimin dhe Çështjet Sociale voton mbi zbatimin e Iniciativës për Punësimin e të Rinjve në Shtetet Anëtare
                -Zgjidhet presidenti i ardhshëm i Eurogroup
                - Mbledhje midis Federica Mogherinit dhe Ministres së Punëve të Jashtme Chrystia Freeland mbi marrëdhëniet dypalëshe BE-Kanada
5 Dhjetor- Dita Europiane e Personave me Aftësi të Kufizuar
                 -Takimi mes Jean-Claude Juncker dhe Federica Mogherinit me Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama në Bruksel
8-10 Dhjetor- Konferenca vjetore e Të Drejtave të Njeriut – Presidenca Estoneze

------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Nëntor- Konferenca mbi Platformën Europiane Rome- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian
                 - Kongresi i Aleancës Europiane mbi fushën e Mjeksisë së Personalizuar- Presidenca Estoneze
28 Nëntor- Dita Europiane e Turizmit
29 Nëntor- “Woman of Europe Awards” organizuar nga Lëvizja Ndërkombëtare Europiane dhe Lobi Europian i Grave
30 Nëntor- Forumi “Kultura në funksion të Zhvillimit Rajonal” organizuar nga Komiteti i Zhvillimit të Rajoneve
1 Dhjetor- Konferenca mbi Profesionet e Lira “Drejt nje Europe Profesionistësh”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 Nëntor- Mbledhja vjetore mbi të drejtat themelore- Komisioni Europian
21 Nëntor- Konferenca mbi procesin e integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor- Presidenca Estoneze
                -Takimi mes Presidentit Jean-Claude Juncker dhe Presidentit të Këshillit Europian Donald Tusk, me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO’s Jens Stoltenberg
23 Nëntor- Konferenca Vjetore e Ekonomisë mbi Investimet Financiare- Banka Europiane e Investimeve
24 Nëntor- Roli i shoqërisë civile të BE-së në një botë të globalizuar komunikimi-Komiteti Ekonomik dhe Social Europian
25 Nëntor- Dita Ndërkombëtare e Eliminimit të Dhunës ndaj Gruas

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 Nëntor - Eventi “African Youth Voices” në Bruksel nga Komisioni Europian dhe UNICEF
14 Nëntor - Mogherini kryeson Këshillin e Stabilizim Asocimit mes BE-së dhe Shqipërisë
15 Nëntor- Samiti i Kryetarëve të Bashkive mbi "Aleancën e qyteteve europiane kundër dhunës ektremiste"-Këshilli i Europës
16 Nëntor- Dita Europiane e Energjisë
                  -Dita Ndërkombëtare e Tolerancës
17 Nëntor- Dita Ndërkombëtare e Studentëve

------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 Nëntor- Konferenca mbi integrimin e refugjatëve në tregun e ardhshëm të punës dhe politikat sociale -Komiteti Ekonimik dhe Social Europian
               -Konferenca e 6-të Ndërkombëtare mbi përfshirjen e gruas Rome në politikë. Këshilli I Europës
7 Nëntor- Konferenca vjetore e Forumit Europian mbi të Drejtat e Fëmijëve nga Komisioni Europian
8 Nëntor- Forumi Botëror për Demokracinë 2017 në Strasburg. Këshilli i Europës
9 Nëntor- Konferenca “Një Europë më e sigurt pa ilaçe të falsifikuara” nga Presidenca Estoneze
               -Dita Botërore e Zbuluesve
10 Nëntor- Negociatat e Brexit - Artikulli 50

------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 Tetor- Në Parlamentin Europian mbahet Konferenca Ndërparlamentare mbi Stabilitetin, Koordinimin Ekonomik dhe Bashkë-Qeverisjen në BE

31 Tetor-Vizitë e përfaqësuesve të Parlamentit Europian mbi marrëdheniet BE-NATO në Uashington

             -Aktivitet i Komisionit Europian mbi rëndësinë e kërcënimit kibernetik në BE dhe bashkëpunimit ndërinstitucional
3 Nëntor-Takimi vjetor i OSBE/ODIHR për 2017 për partitë politike dhe demokracinë që do të organizohet në Varshavë.
3-9 Nëntor-Nën Presidencën e Estonisë dhe me mbështetjen e Komisionit Europian do të zhvillohet Java Europiane e Hapësirës Kozmike, me synim rritjen e investimeve dhe studimeve hapësinore

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

23 Tetor- Konferenca Europiane për Rininë
25 Tetor- Publikimi vjetor i statistikave financiare të qeverisë nga Banka Qendrore Europiane
26 Tetor- Publikim të dhënash për Minoritetet dhe Diskriminimin nga Agjencia Europiane e Të Drejtave Themelore
27 Tetor- Presidenca Estoneze lançon lëvizjen “Climathon 2017” mbi ndryshimet klimatike
28 Tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Islandë

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

16 Tetor- “Food 2030” Konferenca për Kërkim dhe Inovacion në fushën e cilësisë dhe sigurisë së ushqimit
17 Tetor- Nisma “Act to Protect” në Ditën Kundër Trafikimit te Qenieve Njerëzore nga Komiteti Social dhe Ekonomik Europian
18-19 Tetor- Forumi vjetor i Strategjinë së BE-së mbi rajonin e Danubit
20 Tetor- Konferencë mbi programin “Youth Garantee” për punësimin e të rinjve në Spanjë
21 Tetor- Zgjedhje Parlamentare në Republikën Çeke
22 Tetor- Zgjedhje Presidenciale në Slloveni

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

9 Tetor- Konferenca “Shtet- Komb apo Shtet Anëtar” E ardhmja e Bashkimit Europian.
- Këshilli i Europës. Progres- raporti mbi zgjedhjet parlamentare në Shqipëri.
10 Tetor- Hapja zyrtare e edicionit të 15 të Javës Europiane të Rajoneve dhe Qyteteve.
11 Tetor- Konferenca mbi Barazinë Gjinore nga instituti EIGE në Bruksel.
13 Tetor- “YouthUp politics” konferencë mbi rritjen e pjesëmarrjes së të rinjve në zgjedhje duke ulur moshën e votimit në 16 vjeç.
14 Tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Austri

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 Tetor-Deklarata e Federica Mogherinit dhe Jyrki Katanien në konferencën “Kërcënimet hibride dhe BE- Situata aktuale dhe progresi i ardhshëm"

           - Çmimi Saharov 2017: Prezantimi i kandidatëve
3 Tetor-Seanca Plenare e Parlamentit Europian mbi gjendjen e negociatave me Mbretërinë e Bashkuar
3-5 Tetor-UBRACT City Festival- Mbi 90 praktika të suksesshme në fushën e zhvillimit urban
5 Tetor-Grupi i Studimit EESC, Imigracioni dhe Integrimi. Prezantimi i zhvillimeve të fundit legjislative në fushën e migracionit dhe azilit, konsultim me shoqërinë civile dhe përgatitja për Forumin e 4-të Migracionit mars 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 shtator - Fillimi i raundit të katërt të negociatave të Brexit
27 shtator- Parlamenti Europian organizon në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Konferencë të nivelit të lartë mbi "Strategjinë Europiane për të rritur konkurrueshmërinë e industrisë së turizmit, një nxitës kryesor për krijimin e vendeve të punës”
29 shtator-1 tetor – Projekti inovator #OnOurWatchEU bashkon organizatat europiane të shoqërisë civile në një platformë për të vlerësuar punën e Parlamentit Europian me qëllim informimin e qytetarëve

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-22 shtator-Komisioni Europian organizon Javën e Mobilitetit Europian
18 shtator-Timmermans, Mogherini, Avramopoulos, Malmström, Hahn, Mimica dhe Stylianides marrin pjesë në sesionin e 72-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në New York
19 shtator-Presidenca estoneze mban Konferencën e Nivelit të Lartë mbi Energjinë “Tregu i ardhshëm i energjisë në Europë”
22 shtator-Lançimi i Ditës Europiane të Komuniteteve të Qëndrueshme

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 shtator- Komiteti i Rajoneve organizon aktivitete reflektuese me qytetarët për “My future Europe”
5 shtator- Shqyrtohen në Komitetin e PE projekt-raportet mbi funksionimin e institucioneve demokatike në Azerbaxhan, Hungari, Poloni, Bosnjë dhe Hercegovinë si dhe Serbi.
6 shtator- Takim i Komisionit Europian mbi Axhendën e Migracionit dhe Sigurinë e BE-së
7 shtator- Mblidhet Komisioni për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme mbi vendimin e Këshillit për vënien në zbatim të dispozitave të acquis të Shengenit në lidhje me Sistemin e Informimit të Vizave në Republikën e Bullgarisë dhe Rumanisë
              - EESC: Konferencë mbi Dialogun Europian të Energjisë për Bashkimin e Energjitik
              -Presidenca Estoneze: Takim i Nivelit të Lartë për Çështjet Gjinore

------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 gusht- Rifillimi i bisedimeve mbi detyrimet financiare të Mbretërisë së Bashkuar si pasojë e BREXIT
              - EESC: Mlidhet Grupi i Studimit mbi Politikën e Konkurrencës
              - Presidenca: Mbahet Konferenca Ndërkombëtare e Rrugëve Balltike
31 gusht- Komiteti i Rajoneve: Mbahet Konferenca e Presidentëve
               -Dëgjesë e përbashkët në lidhje me rishikimin e Strategjisë së BE-së për Ndihmën në Tregti
               -Prezantimi i një studimi të STOA mbi "Të ardhmen e bujqësisë në Europë"
1 shtator- EESC: Mblidhet Grupi i Studimit për Tregun Unik Dixhital

------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 korrik - Dita Botërore Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore
3 gusht- “Samiti i Dieselit” në Gjermani
9 gusht- 10 vjetori i Deklaratës së OKB për të Drejtat e Popujve Indigjenë
23 gusht- Dita e Përkujtimit të viktimave të regjimeve totalitare dhe autoritare në Europë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 korrik - Konferenca Dixhitale e Tregut të Vetëm për Lëvizjen e Lirë të të Dhënave
18 korrik -Takimi i Komitetit të Përbashkët Konsultativ BE-Turqi
               - Konsultimi i palëve të interesuara mbi Shtyllën Europiane të të Drejtave Sociale
               - Shqyrtimi i zbatimit të Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit ndërmjet BE-së dhe ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë
20 korrik - Mogherini në Zagreb, Kroaci: takohet me presidentin dhe kryeministrin e Kroacisë
21 korrik -  Dita Kombëtare e Belgjikës

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 korrik – Bashkimi Europian, Bosnja & Hercegovina, mbledhja e Këshillit për Stabilizim Asociimin
                – Komiteti Europian për Ekonominë dhe Problemet Sociale, Forumi i Shoqërisë Civile për Ballkanin Perëndimor
11 korrik – Dita Botërore e Popullsisë
12-13 korrik – Lëvizja Europiane Ndërkombëtare, Takimi i hapur mbi Sfidat e Respektimt të Ligjit në Europë
                     – Takim i Vendeve të Ballkanit Perëndimor
14 korrik – Dita e Pavarësisë së Francës

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 korrik – KE organizon Konferencë në lidhje më Studimet Kërkimore dhe Inovacionin
              – Komiteti i Rajoneve Konferencë "Gjithçka i nevojitet Bashkimit Europian, është Rinia"
5 korrik – Lëvizja Europiane Ndërkombëtare: Event për Investimin në të Ardhmen e Europës
6 korrik – Komisioni Europian: Forumi i Partneritetit të Bashkimit Europian 2017
7 korrik – Mblidhet G20

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-27 qershor – Komiteti Europian për Ekonominë dhe Shoqerinë “Ditët e Shoqërisë Civile 2017"
28 qershor – Agjensia Europiane për të Drejtat Themelore prezanton Raportin e 2017 për të Drejtat Themelore në një simpozium të nivelit të lartë
30 qershor – Komiteti Europian për Ekonominë dhe Shoqërinë: Dëgjesë publike për ta bërë ekonomine europiane më të qëndrueshme

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 qeshor – Dita Ndërkombëtare e Eleminimit të Dhunës Seksuale në Zonat në Konflikt
                 - Komiteti i Parlamentit Europian për Politikat e Jashtme: “Diskutime për Raportin e 2016 e Komisionit Europian mbi Turqinë dhe diskutime me Z. Denis Zvizdic, Kryetar i Këshillit të Ministrave të Bosnjë &Hercegovinës
20 qershor – Dita Botërore e Refugjatëve
                  - Komisioni Europian: “Java e Bashkimit Europian për Energjinë e Qëndrueshme 2017”
                   - Mbledhje e Këshillit të Malit të Zi për “Stabilizim dhe Asociimin”
21 qershor – Konferencë e rëndësishme në Parlamentin Europian për Emigracionin
25 qershor – Zgjedhjet parlamentare në Shqipëri

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 qershor - Dita Ndërkombëtare Kundër punës së Fëmijëve
                  - Takimi i Ministrave të G7 për Mjedisin
                   - Komisioni Europian: Konferencë për Rrjetet dhe Komunikimin EUCNC 2017
14 qershor - Dita Ndërkombëtare e Dhuruesve të Gjakut
18 qershor - Zgjedhjet parlamentare në Francë, raundi i dytë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 qershor - Dita Ndërkombëtare e Mjedisit 

6 qershor - Komisioni Europian “Konferencë për planin e veprimit të BE për natyrën, qytetarët dhe ekonominë"
8 qershor - Dita Botërore e Oqeaneve
                - Zgjedhjet e Përgjithshme në Mbretërinë e Bashkuar
9 qershor - Komisioni Europian “Konferencë për Sigurinë dhe Mbrojtjen, Pragë”
11 qershor - Zgjedhjet parlamentare në Kosovë
                  - Raundi i parë i zgjedhjeve parlamentare në Francë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 maj - Dita Ndërkombëtare e Paqeruajtësve
31 maj – Dita Ndërkombëtare Pa Duhan
1 qershor - Presidenti i Parlamentit Europian Tajani, në një intervistë Live për problemet e terrorizmit dhe migrimit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 maj - Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit
            - Parlamenti Europian lançon “Javën e Gjelbërt”
24 maj – Mogherini në darkë pune me Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor (WB6)
26 maj – Mblidhet Samiti i G7 në Itali

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 maj - Dita Ndërkombëtare e Familjeve
            - Çmimet për trashëgiminë kulturore “Europa Nostra” 2017
17 maj - Dita Botërore për telekomunikacionin, informimin dhe shoqërinë
            - Dëgjesë Publike nga EESC për mbështetjen e emigrantëve dhe refugjatëve nga shoqëria civile
18 maj - Ceremoni në kuadër të Erasmus "Të jetosh Identitetin Europian”
21 maj – Dita Botërore për Dialogun mbi Diversitetin Kulturor dhe Zhvillimin, UNESCO

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 maj- Dita e Përkujtimit për ata që humbën jetën e tyre gjatë Luftës së Dytë Botërore
9 maj- "Duke reflektuar mbi Europën" në Ditën e Europës- përvjetorin e 'deklaratës Schuman' të vitit 1950.
10 maj- Takimi i Byrosë së Komitetit Europian të Rajoneve mbi rezolutën mbi dokumentin e bardhë të Komisionit Europian për të Ardhmen e Europës
11 maj- Shpallja e fituesve të Çmimit të Bashkimit Europian 2017 për Arkitekturën Bashkëkohore nga Komisioni Europian

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-4 maj- Presidenca Malteze zhvillon takim të nivelit teknik mbi forcimin e bashkëpunimit Euro-Mesdhetar përmes kërkimit dhe inovacionit
6 maj -Komisioneret Marianne Thyssen dhe Carlos Moedasmarrin pjesë në Dialogun e Qytetarëve me rastin e Ditës së Europës
          -Ditë e hapur për institucionet e Bashkimit Europian
7 maj- Forumi i Gjendjes së Europës në vitin 2017 "Towards a Europe of Hope, Healing and Hospitality"                      - Raundi i dyte i zgjedhjeve presidenciale në Francë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

24 prill- Dita Ndërkombëtare e Librit dhe të Drejtës së Autorit
             -Organizohet nga KE Konventa vjetore për rritjen gjithëpërfshirëse 2017-sëbashku politikbërësit dhe shoqëria civile për të diskutuar mbi sugurinë e gjithëpërfshirjes në BE 
26 prill- Dita ndërkombëtare për Përkujtimin e katastrofave të Çernobilit
29 prill- Mblidhet Këshilli i Posaçëm Europian për të miratuar udhëzimet e negociatave të Brexit.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-21 prill – Java e Gjelbërt
20 prill- Këshilli i Europës publikon studimin mbi intimidimin dhe censurën e gazetarëve në Europë
21 prill – Eventi “Don’t waste our future” mbi impaktin e mbetjeve ushqimore-Komiteti i Rajoneve
22 prill – Dita Ndërkombëtare e Tokës
23 prill – Zhvillohet raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale në Francë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 prill – Zhvillohet Takimi mbi Punët e Jashtme të G7, ku merr pjesë Federica Mogherini si përfaqësuese e BE-së
11 prill - Dita e Iniciativës Qytetare Europiane 2017: Unë marrë pjesë!
12 Prill - Zhvillon punimet Kolegji i Komisionerëve me fokus migrimin dhe sigurinë
            - Organizohet forumi mbi Korpusin Vullnetar Europian, me pjesëmarrjen e  Juncker
16 prill- Referendum Kushtetues në Turqi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

4- 5 prill – Zhvillohet konferenca e Brukselit me pjesëmarrjen e 70 shteteve për mbështetjen e të ardhmes së Sirisë dhe të rajonit
6 prill - Zgjedhjet për gjyqtarët e Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut, Francë
6- 7 prill- Konferenca Ndërkombëtare për shoqëritë demokratike-Ndërveprimi mes maxhorancës dhe opozitës, organizuar nga Këshilli i Europës dhe Komisioni i Venecias

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 mars - Konferenca për të paraqitur Strategjinë e Këshillit të Europës për Aftësitë e Kufizuara 2017-2023 në Qipro
28 mars – Sesioni i 32-të i Kongresit të Autoriteteve rajonale dhe lokale për te diskutuar mbi politikat e integrimit të migrantëve.
29 mars – Konferenca RightsCon për të drejtat e njeriut në epokën dixhitale
30 mars – Mbahet aktiviteti nga EESC për nxënësit e përzgjedhur nga 27 vendet e BE-së dhe 5 vendet kandidate për anëtarësim me temë “Your Europe, Your Say! 2017”
2 prill – Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Serbi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-23 mars – Konferenca Europiane e të Rinjve “Ready for life, ready for society
21 mars – Dita Ndërkombëtare e Eleminimit të Diskriminimit Racial
22 mars - Seminari Balkan Employers Network në Lubjanë- Komiteti Europian Ekonomik dhe Social
23 mars- Takim i jashtëzakonshëm nën Presidencën Malteze “Roli dhe kapaciteti i organizatave të shoqërisë civile“
25 mars- Rrjeti i Lëvizjeve Europiane feston 60 vjetorin e Traktateve të Romës
26 mars- Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Bullgari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 mars- Konferencë mbi 60 vjetorin e Komunitetit Europian - Let's shape the future! Komiteti Ekonomik dhe Social Europian

14 mars- Në seanca plenare PE diskutohen: White Paper për të ardhmen e BE-së, Raporti 2016 për Malin e Zi dhe raporti për ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë
15 mars- Zgjedhjet parlamentare në Holandë                                                                                              16-17 mars- Hahn  merr pjesë në Samitin e Ballkanit Perëndimor në Sarajevë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 mars - Rishikimi i Direktivës së Kartës Blu të BE-së mbi të drejtat e punëtorëve të kualifikuar
8 mars – Takimi Ndërparlamentar në Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2017: Fuqizimi Ekonomik “Le të veprojmë së bashku”
9 mars – Konferenca për Ekonominë Qarkulluese: Një vit pas miratimit
10 mars - Takimi i Komitetit të Përhershëm në Madrid me rastin e 40 vjetorit të anëtarsimit të Spanjës në Këshillin e Europës

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 shkurt-Komiteti i Marrëdhënieve me Jashtë diskuton raportet e Kosovës, Malit te Zi dhe Serbisë
28 shkurt-Dita e Mbrojtjes së të Dhënave Personale
1 mars-Komi Ekonomik dhe Social diskuton Strategjinë për një Europë më të Qëndrueshme
2 mars-Forumi Europian i Emigrimit diskuton mbi platformat e reja mbi emigrimin dhe integrimin e emigrantëve

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 shkurt- Dita Ndërkombëtare e Drejtësisë Sociale
20-22 shkurt- Vizitë 3 ditore e Knut Fleckenstein në Tiranë
20-26 shkurt –Java e Gjelbër
22 shkurt- Zhvillohet seanca plenare e ARLEM (Asamblesë Euro-Mesdhetare Rajonale dhe Lokale)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 shkurt    - Miratimi i rezolutës në seancën plenare në Strasburg për progresin e Shqipërisë
17-19 shkurt-Konferencë në Mynih mbi Sigurinë Ndërkombëtare dhe të ardhmen e marrëdhënieve Trans-Atlantike
17 shkurt     -Miratimi i investimeve për të rinjtë në shërbimet vullnetare

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 shkurt -Komiteti mbi Çështjet Ekonomike dhe Financiare me fokus Raportin Vjetor të Rritjes për vitin 2017 
              -Fillon punimet Këshilli i Çështjeve të Jashtme me fokus situatën në Ukrainë, terrorizmin, dhe procesin e paqes në Lindjen e Mesme
7 shkurt- Takim i Presidentit të Komisionit Europian, Juncker me Presidentin e Këshillit Europian, Tusk.
8 shkurt- Konferencë nga Presidenca Malteze për Planin e Përbashkët të Veprimit mbi situatën e Migrimit
9 shkurt- Takim i President të Komisionit Europian, Juncker me Presidentin e Kosovës, Thaçi
11 shkurt- Dita Ndërkombëtare e Femrave në Shkencë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 janar- Komiteti i Punëve të Jashtme: Raport mbi Raportin e KE-së për vitin 2016 për Shqipërinë, Maqedoninë dhe Malin e Zi

             - Agjencia Europiane për të drejtat themelore në Konferencën ‘Një e ardhme më e mirë për fëmijët refugjatë’
31 janar - Komiteti i Rajoneve (CoR): Konferenca mbi rishikimin e legjislacionit të mbetjeve
3 shkurt - Samiti i Maltës :Konferenca mbi menaxhimin e krizës ndërkufitare dhe të fatkeqësive natyrore
              - PE: Aktiviteti Europian mbi Dhunën kundër Grave

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 janar - Konferencë e Komisionit Europian mbi Shtyllën Europiane të së Drejtave Sociale
24 janar- Mogherini-Mustafa-Vucici në Takim i NIvelit të Lartë për Dialogun e Normalizimit të Marrëdhënieve Serbi- Kosovë

             - Vendim i Gjykatës Supreme të Britanisë së Madhe mbi Nenin 50 

26 janar - Junker takon Kryeministrin e Malit të Zi
28 janar – Dita e Mbrojtjes së të Dhënave Personale

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 janar- 25-vjetori i njohjes ndërkombëtare të pavarësisë së Kroacisë
16 janar- PE: Sesioni Plenar, Zgjedhja e Presidentit të Parlamentit Europian
               KE: Komisionerët në Forumin Botëror Ekonomik të Davos

17 janar- Hapja e Javës e Gjelbërt Ndërkombëtare për vitin 2017 në Berlin                                               

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 janar- Komiteti i Çështjeve të Jashtme diskuton Raportet e 2016 për Serbinë dhe Kosovën
10 janar-Ditë Informimi dhe bashkëpunimi mbi H2020 ICT 23 në Luksemburg
11 janar- Juncker dhe Kolegji i Komisionerëve në Valetta, për fillimin zyrtar të Presidencës Malteze

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-23 dhjetor – Parlamenti Europian: Java e Gjelbër
19 dhjetor- Konferencën mbi Partneritetin e Energjisë midis BE-Ukrainë
20 dhjetor- KE: Konferencë mbi reagimin e Europës ndaj sfidave të qëndrueshmërisë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 dhjetor- Mogherini nënshkruan dialogun politik dhe marrëveshjen e bashkëpunimit midis BE-së dhe Kubës
13 dhjetor- Ministrat diskutojnë  Paketën e Zgjerimit në Këshillin e Çështjeve të Përgjithshme
15 dhjetor- Konkluzionet e Këshillit Europian për Zgjerimin e BE-së
16 dhjetor- Avramopoulos dhe Julian King në Takimin Ministror të Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

5-9 dhjetor – Java Europiane e Aftësive Profesionale
6 dhjetor – Johannes Hahn pret Z.Ilir Meta, Kryeparlamentarin e Shqipërisë
7 dhjetor – Kolegji i Komisionerëve mbi lançimin e Nismës së të Rinjve
8 dhjetor –Konferenca vjetore ENTSO-E për strategjinë mbi Unionin e Energjisë
9 dhjetor – Mblidhet Këshilli Ministror i OSBE-së në Hamburg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 nëntor - EIB: Mbështetja e risive në Ballkanin Perëndimor
29 nëntor - KE: Dita Europiane e Personave me Aftësi të Kufizuar

30 nëntor - KE: Avramopulos takon Ministrin Turk për Çështjet Europiane
                - KE: Forumi i 10-të Europian për të drejtat e fëmijëve
4 dhjetor - Referendumi kushtetues në Itali

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 nëntor- Komiteti Ekonomik dhe Social- diskutim mbi Paketën e Zgjerimit
                Asambleja Parlamentare e NATO-s: Takimi vjetor në Stamboll
24 nëntor- Samiti BE-Ukrainë
25 nentor- Këshilli i Anëtarëve së Lëvizjes Europiane Ndërkombëtare
                  KE: Mogherini dhe Hahn në Këshillin e Stabilizim Asociimit të Kosovë-BE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-8 nëntor- Konferenca e ndryshimeve klimaterike ( COP22) në Marrakesh
                 -Forumi Botëror për Democracinë në Strasburg
8 nëntor - Zgjedhjet Presidenciale në SH.B.A
9 nëntor- Prezantimi dhe Publikimi i Paketës së Zgjerimit 2016 nga KE
10 nëntor- Konferenca Vjetore e Agjencisë Europiane të Mbrojtjes

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 tetor – OSBE-ODIHR fokusohet në pjesëmarrjen politike të personave me aftësi të kufizuara
3 nëntor – Konferenca mbi Kartën Sociale Europiane
4 nëntor – Konferenca mbi të Drejtat e Fëmijëve, me fokus në botën dixhitale dhe emigrimin
6 nëntor- Referendum dhe Zgjedhje Presidenciale në Bullgari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

24-25 tetor – Samiti Euromed 2016 i Këshillave Ekonomike e Sociale dhe institucioneve të ngjashme
25 tetor – Takimi i 19-të i Grupit të Punës për Ballkanin Perëndimor
26-28 tetor – Bashkëraportuesit e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës për monitorimin e Shqipërisë, Andrej Hunko and Joseph O’Reilly, do të vizitojnë vendin për të vlerësuar respektimin e detyrimeve dhe angazhimeve të Shqipërisë në Këshillin e Europës
27 tetor – Samiti BE–Kanada, i cili do të zhvillohet në Bruksel, për të nënshkruar Marrëveshjen Gjithëpërfshirëse Ekonomike dhe Tregtare
28 tetor – Samiti i TATRA-s, për diskutimin e çështjeve më të ngutshme politike, ekonomike dhe financiare europiane

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-18 tetor - Konferenca Ndërparlamentare për Stabilitet, Koordinim dhe Qeverisje ekonomike në BE
17 tetor- Samiti Europian i Konsumatorit 2016
18 tetor- Këshilli i Bashkëpunimit BE-Iraq, drejtuar nga Mogherini
             -Johannes Hahn në takimin e parë formal Ministror të Partneritetit Lindor (EaP)në Bruksel mbi       Mjedisin, Ndryshimet Klimatike dhe Komunitetin Dixhital
             -Seminari i Ombusmanit "Përçarja e Europës- Të vërteta, fakte dhe Media Sociale"
19 tetor- Samiti Social Trepalësh mbi "Adresimin e sfidave të përbashkëta të Europës: gjenerimin e rritjes ekonomike, krijimi i vendeve të reja pune dhe për të siguruar drejtësi"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-14 tetor- Java Europiane e Demokracisë Lokale
11 tetor- Forumi i Turizmit Europian në Bratislavë
13 tetor- Mogherini në Ministerialin e ASEAN
14 tetor- Këshilli i Europës: Seanca Plenare e Komisionit të Venecias
16 tetor- Zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-7 tetor- Raundi i 15-të i negociatave të Partneritetit Transatlantik të Tregtisë dhe Investimeve (TTIP) në Nju Jork
3-4 tetor- Takimi Plenar i Forumit Europian të Energjisë Nukleare (ENEF) në Bratislavë
4-5 tetor- Komiteti i I i Përbashkët Konsultativ për marrëdheniet BE-Kili
8 tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Gjeorgji
9 tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Lituani

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 shtator - Këshilli Joformal i Mbrojtjes në Bratislavë
28 shtator- Takimi i përfaqësuesve të vendeve potencial/kandidatë dhe Komisionerit Hahn
30 shtator- Takimi i Vjeshtës i Asamblesë Parlamentare së OSBE-së
2 tetor- Referendum në Hungari për planin e zhvendosjes së refugjatëve në BE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 shtator- Samiti i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët dhe Migrantët
                   Konferenca mbi zgjerimin BE-së: Pse është i rëndësishëm një komunikim më i mirë?
21-22 shtator- Vizita e Komisionit të Venecias në Ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë
22 shtator- Takimi Schulz-May- Khan në Londër

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 shtator - Dita e Risive Europiane
13 shtator - Përfundimet e Samitit të G20
14 shtator - Gjendja e Unionit
16 shtator - Samiti i Bratislavës ; Pjesëmarrja e Presidentit të Komisionit Europian Jean-Claude Juncker në takimin jozyrtar të 27 krerëve të shteteve ose qeverive në Bratislavë, Slovaki.
18 shtator - Zgjedhjet parlamentare ruse

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
22-23 gusht – Konferenca e Ministrave mbi Totalitarizmin
23 gusht - Dita Përkujtimore e Tregtisë së Skllevërve
29-31 gusht – Takimi i Komiteteve të Parlamentit Europian
31 gusht – Kolegji i Komisionerëve

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 gusht - Dita Përkujtimore e Gjenocidit Rom
5 gusht – Fillimi i Lojërave Olimpike Rio 2016
12 gusht – Dita Ndërkombëtare e të Rinjve
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 korrik - Dita Botërore e Popullsisë, "Investimi tek vajzat e reja!"
11-15 korrik – Raundi i 14-të i bisedimeve të tregtisë midis BE-së dhe SHBA-së
15 korrik - Dita Botërore e Aftësive të të Rinjve
28 korrik - Dita Botërore e Mbrojtjes së Natyrës

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 korrik - Samiti i Ballkanit në Paris
8-9 korrik – Samiti i NATO-s në Varshavë 2016
10 korrik – Finalja e Kampionatit Europian të Futbollit 2016

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-29 qershor – Këshilli Europian do të diskutoje mbi rezultatin e Referendumit të Mbretërisë së Bashkuar
29 qershor
– Takimi vjetor i Rajoneve Europianë të Sipërmarrjes (EER)
1 korrik
– Dita Europiane e Ndërmarrjeve të Ekonomisë Sociale
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
20 qershor – Dita Botërore e Refugjatëve
20-23 qershor
– Forumi për Liritë Themelore
23 qershor
– Referendumi i Mbretërisë së Bashkuar për anëtarësimin në BE
26 qershor
– Zgjedhjet e përgjithshme të Spanjës
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
14 qershor – Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut  
15-16 qershor
– Forumi “Ditët e Zhvillimit Europian 2016” me fokus luftën kundër krimit dhe gjuhës së urrejtjes
16-17 qershor
– Konferenca e 7të  e vlerësimit europian me tematike “Rezultate orientuese: politikat e kohezionit në punë”
17 qershor
– Dita Botërore për të Luftuar Shkretëtirëzimin dhe Thatësirën
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
6-7 qershor – Këshilli i Transportit, Telekomunikimit dhe Energjisë
7 qershor
– shoqëritë e qëndrueshme: “Investimet për shëndetin dhe shoqërinë në BE”
8-10 qershor
– Java e-Health
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
31 maj – Dita Botërore pa duhan
1 qershor – Dita Globale e Prindërve
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
23 maj – Ceremonia e Çmimeve Natura 2000 në Bruksel
23-24 maj
– Samiti Botëror Humanitar në Stamboll mbi sfidat aktuale humanitare
26-27 maj
– Samiti i G7-ës në Ise-Shima të Japonisë mbi problematikat kryesore globale
28 maj
– EU open day, BE-ja hap dyert e institucioneve të saj për publikun në kuadër të Muajt të Europës
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
15 maj – Dita Europiane e Ujerave Detare
17 maj
– Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë
18-20 maj
– Delegacioni i LIBE në Greqi për të vlerësuar zbatimin e marrëveshjes BE – Turqi për refugjatet
20-21 maj
– Evenimenti European Youth në Strasbourg
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
9 maj – Dita Ndërkombëtare e Europës
11 maj
– Bisedime Gjermani- Ukraine – Rusi për zgjedhjet lokale në Ukrainën Lindore
12 maj
– Takim i Këshillit të Ministrave të Punëve të Jashtme mbi çështjet e zhvillimit dhe migracionit
13 maj
– Takim i nivelit të lartë mbi sigurinë Kibernetike
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
3 maj - Raporti vjetor i 2015 nga Ombudsman-i Europian
4 maj -
Takimi i Kolegjit të Komisionerëve mbi progresin e përmbushjes të kritereve të Turqisë për Liberalizimin e Vizave
5 maj -
Përvjetori i themelimit të Këshillit të Europës
6 maj -
Ceremonia e Çmimit Charlemagne në Romë
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
25-29 prill- Raundi i tretë i negociatave i TTIP-së midis BE-së dhe SHBA-së .
26-27 prill- Zhvillohet nga Komiteti i Rajoneve Vizita Studimore e Komisionit për Ambientin, Ndryshimet Klimaterike dhe Energjisë (ENVE).
28 prill-  Konferenca mbi reformimin e rregullores së profesioneve.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
11 prill- Marrëveshja e re me BE-në që mbulon çështje të Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë nga Komisioni Europian në bashkëpunim me Këshillin e Europës.
13 prill- I bashkangjiten 9 vende të reja listës së Trashëgimisë Europiane.
14 prill- Hapja e Festivalit Europian të çiklizmit.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 mars- Samiti BE-Turqi, për zbatimin e një plani të përbashkët veprimi për përballimin e fluksit të emigrantëve
8 mars- Dita Botërore e Gruas
10 mars- Dita Europiane e Konsumatorit
13 mars- Zgjedhjet Rajonale në Gjermani

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 shkurt - Organizohet në Londër, Samiti i Investimeve të Ballkanit Perëndimor, nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim

24 shkurt – Nis Seanca Plenare me debatet mbi konkluzionet e takimit të Këshillit Europian të 18 dhe 19 shkurt 2016
25 shkurt - Konkursi Europian i Inovacionit Social, Amsterdam 2016, ngjarje që do të përqëndrohet në risitë sociale për refugjatët dhe migrantët
26 shkurt - Organizohet konferenca e ardhshme Ballkanike e Shoqërisë civile, me temën “Shoqëria Civile dhe Përtej: një dialog i përbashkët në rrugën europiane"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
15 Shkurt - Vendet e Vishegradit takohen për të diskutuar propozimet e Presidentit të Këshillit të BE-së, Donald Tusk mbi rinegociatat me Mbretërinë e Bashkuar.
17 Shkurt - Organizim i Tryezave Europiane Humanitare nga Komisioni Europian dhe Rrjeti i Aksionit Humanitar në kuadër të Samitit Botëror Humanitar që do të mbahet në maj 2016.
19 shkurt - Takimi i Parë i Rrjetit Europian për të Drejtat e Viktimave që ka si qëllim sigurimin e të drejtave bazike të viktimave të krimit dhe rritjen e bashkëpunimit ndërkufitar

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 shkurt- StartUp Europe Week 2016, eventi më i madh Europian kushtuar biznesit; Një program i krijuar për të gjithë rajonin e Europës, në shërbim të iniciativës sipërmarrëse.
1-4 shkurt - Bisedimet mbi Raportin Vjetor të Bankës Qendrore Europiane për vitin 2014, në seancën plenare të Parlamentit Europian.
4 shkurt- Mbahet në Londër Konferenca e Donatorëve për Sirinë, me pjesëmarrës të Komisionit Europian dhe Përfaqësues të Lartë të saj, Federica Mogherini, Johannes Hahn dhe Christos Stylianides
8- 12 shkurt – Java e Gjelbërt (Green Week)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 janar-Takim emergjent mes Ministrave të Suedisë, Danimarkës dhe Gjermanisë me Komisionerin e KE-së Avramopulos mbi çështjen e vendosjes së kontrollit të kufijve në këto vende 

6 & 7 janar-Takimi i parë i Komisionit Europian me Holandën që mban Presidencën e Këshillit të Bashkimit Europian 
13 janar-Komisioni Europian do të diskutojë çështjen e Polonisë ku do të konsiderohet dhe neni 7 i Traktatit të BE-së, pas miratimit të dy ligjeve mbi median dhe gjykatën Kushtetuese që kanë shkaktuar pakënaqësi brenda dhe jashtë vendit.
18 janar-Presidenti Polak Andrzej Duda takohet në Bruksel me Donald Tusk, Kryetarin e Këshillit të Europës dhe Jens Stoltenberg, Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s

25 janar – Takim informal i ministrave të Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme në Amsterdam, i strukturuar për të nxitur debatin politik midis ministrave të pranishëm; Me prioritet çështjen e kontrollit të kufijve Shengen;

26 janar – Diskutimi i Plan Veprimit për Tregjet Kryesore të Unionit nga Bashkimi Ekonomik Monetar dhe kohezioni social;

26 janar – Nis punën ndërgrupi mbi Anti-Racizmin dhe Diversitetin në Parlamentin Europian

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 dhjetor 2015 – Mblidhet në Bruksel Këshilli i Asociimit BE – Ukrainë, për të diskutuar implementimin e marrëveshjes së Asociimit si dhe situatën në Ukrainë.
8 dhjetor 2015 –
Mbahet Konferenca në KE “Së bashku për gjeneratën e ardhshme” e cila do të vlerësojë veprimet e ndërmarra nën Zhvillimin e Synimeve të Mileniumit (MDGs).
11 dhjetor 2015 –
Frederica Mogherini drejton për herë të parë Këshillin e Asociimit me Bosnje-Hercegovinën, me pjesëmarrjen e Johannes Hahn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 – 3 nëntor 2015 – Delegacioni i Komisionit të Venecias vizitë zyrtare në Shqipëri në kuadër të përgatitjes së opinionit mbi Reformën në Sistemin e Drejtësisë.
4 nëntor 2015 –
Komisioni Europian organizon konferencën Speak Up! 3 mbi Lirinë e Shprehjes dhe Medias në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe Turqi, e cila do të trajtojë rezultatet e arritura për lirinë e shprehjes në këto vende.
5- 6 nëntor 2015
– Mbahet në Milano takimi i 12-të Azi – Europë ku Ministrat e Jashtëm përkatës do të diskutojnë nën temën “Të punojmë së bashku për një të ardhme të sigurt dhe të qëndrueshme”
6 nëntor 2015
– Komisioneri Johannes Hahn në një vizitë zyrtare në Kosovë.
15 – 16 nëntor 2015 – Donald Tusk dhe Jean Claude Juncker do të përfaqësojnë Bashkimin Europian në Samitin e G20 në Antalia të Turqisë.
18 - 20 nëntor 2015
- Mblidhet nga Presidenca e Këshilit të BE-së, Asambleja e SME-ve europiane e cila mbahet njëherë në vit gjatë javës europiane të SME-ve dhe është njëkohësisht ngjarja më e rëndësishme për sipërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME-të) në Europë. 
24 nëntor 2015 –
Anëtarët e Parlamentit Europian zgjedhin filmin fitues të çmimit Lux, si filmi i cili promovon kinematografinë europiane. Filmat kandidatë janë Mediterranea, Mustang and Urok.
26 nëntor 2015 –
Mbahet takimi i 20 vjetorit të Bashkimit për Mesdheun në Barcelonë, me pjesëmarrjen e Përfaqësueses së Lartë Federica Mogherini.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 tetor 2015 – Mbahet forumi i Shoqërisë Civile të Partneritetit Lindor. Diskutime rreth marrëdhënieve BE - Bjellorusi
15 tetor 2015 -
Presidenti Jean Claude Juncker pret në një takim Presidentin e PE Martin Schulz dhe Kryeministrin e Britanisë David Cameron
16 tetor 2015 –
Komisioneri për Veprimtarinë Klimaterike dhe Energjinë Miguel Arias Cañete mbërrin në Tiranë për Këshillin Ministerial të Komunitetit për Energjinë.
23 tetor 2015 - Një delegacion i Parlamentit Europian do të mbërrijë në Kiev të Ukrainës për të vëzhguar zhvillimin e zgjedhjeve lokale në vend më 25 tetor (me përjashtim të rajonit të Donetsk dhe Luhansk)
27 tetor 2015 –Zhvillohet në Strasburg seanca plenare mbi konkluzionet e takimit të  Këshillit Europian më 15 tetor dhe Takimit të Liderëve  të Ballkanit Perëndimor më 25 tetorit mbajtur në Strasburg.
- Në Strasburg, Përfaqësuesja e Lartë Federica Mogherini dhe Komisioneri Johannes Hahn nënshkruajnë Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit (MSA) me Kosovën.
29 – 30 tetor 2015 – Festohet Karta Europiane e Vetë-qeverisjes lokale në Tiranë, Shqipëri.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 – 29 shtator 2015 - Takimi i Koordinatorëve kombëtar për Drogën në BE, për të diskutuar lidhur me temën “ Parandalimi i drogës: një koncept global me objektiva konvergjente”.
29 shtator 2015 -
Në Strasburg mbahen zgjedhjet për gjyqtarët e  Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.
1-2 tetor 2015 -
Zv. Presidenti i KE, Frans Timmermans dhe Komisioneria Vera Jourová  mbajnë takimin e parë vjetor mbi të Drejtat e Njeriut në BE, me qëllim përmirësimin e bashkëpunimit dhe angazhimin politik për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Europë.
2 tetor 2015 –
Presidenti francez François Hollande, Kancelarja gjermane Angela Merkel, Presidenti rus Vladimir Putin dhe Presidenti i Ukrainës Petro Poroshenko takohen për të diskutuar  zgjidhjen e konfliktit në Ukrainë.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 shtator 2015 – Në Këshillin Europian zhvillohet Konferenca Europiane e Rinisë, e fundit e ciklit aktual të bisedimeve me të rinjtë, organizuar nga Ministrat e Rinisë së vendeve anëtare.
22 shtator 2015–
Komisioneri Johannes Hahn prêt në një takim të përbashkët Ministrin e Integrimit Europian të Kosovës dhe Ministrin e Punësimit dhe Politikave Sociale të Serbisë.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 shtator 2015 – Prezantohen raportet e zgjedhjeve lokale të Shqipërisë dhe Moldavisë në mbledhjen e Komitetit të Rajoneve
16 shtator 2015 – Mbahet në Frankfurt Gjermani, takimi i Ministrave të Transportit të G7, nën drejtimin e Komisioneres për Transportin Violeta Bulc
18 shtator 2015 – Takimi i Ministrave të Mjedisit për përgatitjen e pozicionit të BE-së në Konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi Ndryshimet Klimaterike, e cila do të mbahet në Paris në 30 nëntor – 11 dhjetor.
-Komisioneri për Zgjerimin Johannes Hahn vizitë zyrtare në Shkup të Maqedonisë.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 shtator 2015 – Bisedimet Trilaterare BE – Rusi – Ukrainë mbi marrëveshjen e Zonës së Tregtisë së Lirë (DCFTA)  mes BE dhe Ukrainës
-Prezantohet në Këshillin e Europës, projekti mes BE dhe KiE për Forcimin dhe luftën e Krimit Kibernetik në rajonin e Partneritetit Lindor.
8 - 9 shtator 2015 – Presidenti Jean-Claude Juncker shoqëron seancat plenare të Parlamentit Europian në Strasburg.
11 shtator 2015 – Komisioneri për Unionin Energjitik Maroš Šefčovič mirëpret bisedimet bilaterale me Ministrin rus të Energjitikës Alexander Novak, mbi furnizimet dhe sistemin e shpërndarjes së gazit në Ukrainë.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 gusht 2015 - Nënshkruhet Marrëveshja e Tregtisë së Lirë midis Bashkimit Europian dhe Vietnamit.
24 gusht 2015 –
Takimi në Berlin mes Angela Merkel dhe presidentit të Francës, François Hollande ku diskutohet mbi çështjen e emigrantëve në Europë.
27 gusht 2015 -
Mbahet Samiti i Vjenës për  gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 korrik 2015 – Mbledhja e Euro Samitit ku do të diskutohet në lidhje me situatën aktuale të Greqisë.
8 korrik 2015 - Prezantimi i programit të Luksemburgut i cili do të kryesojë Presidencën e Këshillit Europian.
- Deklaratë e Zv. Presidentes së
KE dhe Përfaqësueses së Lartë për Punët e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë në BE lidhur me raportin vjetor të të Drejtave të Njeriut në botë për 2014.
9 korrik 2015 - Rishikimi i Politikave Europiane të Fqinjësisë nëpërmjet raportimit të Eduard Kukan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 qershor 2015 - Mbahet Euro Samiti për zgjidhjen e krizës greke.
23 qershor 2015 -
Kryeministrat e Beogradit dhe Prishitinës takohen në Kosovë me ndërmjetësimin e Përfaqësueses së Lartë të BE-së, Federica Mogherini.
25 qershor 2015 -
Publikohen nga Agjencia e BE-së për të Drejtat Themelore, të dhënat konkrete të situatave mbi drejtat e njeriut në 28 vendet e Unionit gjatë 2014.
29 qershor 2015 – Në Bruksel zhvillohet samiti për vendosjen e prioriteteve mes BE dhe Kinës ku do të diskutohet edhe mbi një marrëveshje gjithëpërfshirëse invesitmesh mes tyre.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 qershor 2015 – Hyn në fuqi Marrëveshja e Stabilizim Asociimit mes BE dhe Bosnje-Hercegovinës.
2 qershor 2015 –
Forumi i pestë Shoqërisë Civile në Ballkanin Perëndimor.
Temat kryesore janë perspektivat e marrëdhënieve të Ballkanit Perëndimor me BE- në, transparenca dhe procesi i zgjerimit, rinia dhe punësimi si dhe të drejtat e minoriteteve.
3 – 4 qershor 2015 –
Forumi i nëntë Europian për të Drejtat e Fëmijëve
Forumi  vjetor i organizuar nga Komisioni Europian ka për qëllim  promovimin e bashkëpunimeve efektive dhe koordinimin e sistemeve të integruara për mbrojtjen e fëmijëve, nëpërmjet shkëmbimit të eksperiencave dhe praktikave të mira.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 - 14 maj 2015 - Raportuesi i PACE do të vizitojë Kievin për përgatitjen e raporteve "Personat e zhdukur gjatë konfliktit në Ukrainë" dhe "Situata humanitare e personave të pastrehë dhe refugjatëve ukrainas".
13 maj 2015 -
Komisioni Europian do të miratojë axhendën europiane për migracionin (2015-2020) me qëllim menaxhimin e duhur të migracionit.
13–14 maj 2015 -
Ministrat e Jashtëm të NATO-s do të takohen në Antalia, Turqi ku pjesëmarrëse në takim do të jetë dhe Përfaqësuesja e Lartë e BE-së Federica Mogherini.
20 maj 2015 - Zhvillohet Konferenca e Rinisë Europiane – Të kujdesemi për planetin.
21 - 22 maj 2015 - Mbahet Samiti i Partneritetit Lindor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 maj 2015 - Diskutime në PE: Gjendja e marrëdhënieve BE-Rusi; Sfidat e sigurisë për vendet e rajonit dhe perspektivat e stabilitetit politik. Shkëmbimi i pikëpamjeve me Komisionerin Hahn në lidhje me rishikimin e politikave të Fqinjësisë Europiane.
7 - 8 maj 2015 -
Komisioneri Hahn në një vizit zyrtare në Serbi dhe Bosnje-Hercegovinë
9 maj 2015 -
Aktivitetet në kuadër të Ditës së Europës

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 prill 2015 - Deklarata e përbashkët e 6 Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor për bazën e rrjetit të transportit, duke riafirmuar angazhimin e tyre të fqinjësisë së mirë, bashkëpunimit rajonal dhe integrimit Europian.
27 prill 2015-
Samiti i Kievit: Konferenca në lidhje me marrëveshjen për paqeruajtësit europian që monitorojnë armëpushimin ndërmjet palëve ndërluftuese në lindje të vendit; ndihma e mundshme për ekonominë në vështirësi të Ukrainës.
28 prill 2015 -
Debati në Komisionin Europian për adoptimin e Axhendës së re Europiane mbi Sigurinë. Përcaktimi i prioriteteve për periudhën 2015-2020.Tre prioritetet kryesore të Agjendës Europiane për Sigurinë do të jenë lufta kundër terrorizmit, krimit të organizuar dhe krimit kibernetik.
29 Prill 2015 –
Debati në lidhje me progres-raportin e 2014 për Shqipërinë, Bosnje-Hercegovinën dhe Turqinë.  Votimi i Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit me Shqipërinë.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 shkurt 2015- Mblidhet Eurogrupi, në rendin e ditës do të jenë edhe negociatat për një marrëveshje mbi situatën e borxhit grek.
17 shkurt 2015-Në Këshillin e Ministrave: Propozim për një Fond Europian për Investime Strategjike dhe progres në planin e investimeve; konkluzionet mbi prioritetet për buxhetin e BE-së për vitin 2016.
19 shkurt 2015 - Presidenti i Komisionit Europian Jean-Claude Juncker pret në një takim Kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama

------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Kërko

  Axhenda

22 korrik – Komiteti për Çështjet Ekonomike dhe Monetare mban dëgjesë publike mbi draft mendimin për buxhetin e përgjithshëm të BE për vitin 2020
-Komiteti për Kulturën dhe Edukimin voton mbi programin Creative Europe (2021-2027) 
23 korrik - Komisioni për Bujqësi dhe Zhvilim Rural (AGRI) zhvillon takimin me Komisionerin Phil Hogan mbi zhvillimin rural pas rekomandimeve të miratuara nga Kordinatorët e AGRI
24 korrik - Komisioni Europian mban takimin mes Kolegjit të Komisionerëve
25 korrik - Këshilli Drejtues i Bankës Qëndrore Europiane zhvillon takimin mbi politikat monetare në Frankfurt
25-26 korrik - Grupi i Punës për Bashkimin Doganor zhvillon diskutimin mbi propozimet legjislative për ligjin doganor dhe paraqitjen e saj tek vendet joanëtare të BE 
                    -Komisioneri Hahn zhvillon vizita zyrtare në Maqedoninë e Veriut dhe në Serbi

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1