E Shtunë, 18 Janar 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

BE-ja duhet të bëjë "më shumë me më pak" në vitin 2015


Komisioneri i buxhetit të bllokut europian, ndërsa paraqiste planet e shpenzimeve të BE-së për vitin 2015, deklaroi se Europa do të duhet të bëjë më shumë me më pak.
Nëse miratohen nga eurodeputetët dhe ministrat e qeverive, shpenzimet do të jenë 2,5 bilion € më pak se në vitin 2013, duke reflektuar shkurtimin prej 3% të shpenzimeve të BE-së ndërmjet 2014 dhe 2020.

Projektet e investimeve publike të BE-së duke përfjanusz-lewandowski.9shirë skemat e garancisë së të rinjve janë në listë për të patur rritjen më të madhe në të holla, duke marrë nga Komisioni 15,6 bilion €, një rritje prej 29.5% për këtë vit.
Nga ana tjetër, financimi strukturor për rajonet më të varfra të bllokut përballet me shkurtimin më të madh prej 5% por, me një parashikim prej 51,6 bilion  €, do të mbetet elementi më i madh i shpenzimeve. Gjithashtu, stafi në Komisionin Europian do të pësojë një shkurtim me mbi 1000 punonjës.

Vazhdo leximin...

Rumunët e Bullgarët, pa kufizime punësimi (lëvizjeje të lirë) në BE

rumunet dhe bullgaret fitojne te drejten per te punuar ne BEShumë shqiptarë e mendojnë anëtarësimin në BE si mundësi punësimi, por shembulli i Rumanisë dhe Bullgarisë, anëtare që prej vitit 2007, flet për një rrugëtim jo kaq të thjeshtë. Më 1 janar të këtij viti, popullsia e Rumanisë dhe Bullgarisë fitoi më në fund të njëjtat të drejta pune për të punuar në Britaninë e Madhe ashtu si çdo qytetar i BE-së. Jo vetëm kaq, por nga heqja përfundimtare e kufizimeve të punës, bullgarët e rumunët mund të punojnë lirshëm në të gjithë BE-në. BBC ka ngritur disa pyetje në lidhje me ndryshimet që pritet të ndodhin nga qeveria britanike dhe mbi reagimet e imigrantëve.

Vazhdo leximin...

Korrupsioni në BE: Nuk ka zona “të pastra”

Korrupsioni ne BE nuk ka zona te pastraNjë raport i fundit i Komisionit Europian evidenton se korrupsioni në të gjithë bllokun e BE-së po i kushton taksapaguesve miliarda euro çdo vit, dhe vendet anëtare po dështojnë ta trajtojnë problemin me vendosmëri.
Raporti i parë dy-vjeçar anti-korrupsion për secilin nga 28 vendet e BE-së, përmend prokurimi publik dhe financimet jo transparente të partive politike si ndër problemet më të përhapura.

Vazhdo leximin...

Fondet e BE-së, të keqmenaxhuara

Fondet e BE-se te keqmenaxhuaraGjykata e auditorëve ka kritikuar administrimin e buxhetit të BE-së për të 18-tin vit radhazi. Mbikëqyrësja gjeti një shkallë gabimi prej 3.9% në pagesat nga buxheti i € 130miliardë i 27 shteteve anëtare në vitin 2011, një shifër pak më e lartë se nga humbjet e identifikuara nga viti i kaluar.

Vítor Caldeira, presidenti i Gjykatës së Auditimi, u shpreh se "duke qenë se financat publike të Europës ndodhen nën presion të rëndë, qëllimi kryesor vazhdon të jetë shpenzimi i parave të BE-së në mënyrë sa më efikase dhe të mirëpërqendruar.”

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

Nëntor 2019

4 nëntor - Juncker takohet me Visentini, Sekretarin e Përgjithshëm të Konfederatës së Bashkimit Tregtar Europian (ETUC).
4-7 nëntor -
Konferenca ndërkombëtare e sistemit rregullator të rrezatimit dhe energjisë nukleare ku marrin pjesë dhe përfaqesuesit e lartë të Komisionit Europian.
5 nëntor -
European Movement International dhe Raiffeisen Bank International do të mbajnë një panel të përbashkët diskutimi të titulluar "Suksesi i Europës: Pritshmëritë dhe mundësitë për Europën Qendrore dhe Ballkanin".
- Juncker do të mbajë një darkë pune me drejtorët e përgjithshëm të Komisionit Europian.
6 nëntor -
Takim kolegjial mes Timmermans dhe Tony Blair në Bruksel dhe Vestager me delegacionin amerikan të Kongresit
6-8 nëntor -
Forumi Global i Demokracisë, do të jetë këtë vit një platformë diskutimi për politik-bërësit, specifikisht në fushën e informimit dhe demokracisë.
7-8 nëntor -
EuroPCom 2019- Konferenca e Komunikimit Publik Europian- do të mbledhë së bashku ekspertë të fushës së komunikimit, por dhe çdo strukturë organizative lokale ose ndërkombëtare që promovon vlerat e BE.
10 nëntor -
Zgjedhjet e përgjithshme në Spanjë, ku qytetarët spanjollë do të zgjedhin Parlamentin e 14t ë të Mbretërisë.
-
Zgjedhjet në Rumani do të përcaktojnë Presidentin e ri për 5 vitet e ardhshme.

  FJALOR

Rrjeti i Studentëve Erasmus (ESN)

ESN është një organizatë ndërkombëtare jo-fitimprurëse për studentët. Misioni i saj është të përfaqësojë studentët ndërkombëtarë, duke u siguruar këtyre të fundit mundësi për të zhvilluar veten e tyre profesionalisht dhe për të patur një botëkuptim sa më të gjerë kulturor, nën parimin “Studentët ndihmojnë Studentët”. Momentalisht ekzistojnë 530 shoqata lokale që mbështesin studentët ndërkombëtarë në shkëmbimin mes 41 vendeve në Europë së bashku me Shqipërinë. ESN mbulon mbi 1 000 Institucione të Arsimit të Lartë, shumica e të cilave janë të lidhura ngushtësisht me Zyrat e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në total, pothuajse 15 000 vullnetarë ofrojnë shërbime për rreth 350 000 studentë ndërkombëtarë, duke organizuar një sërë aktivitetesh për integrimin e atyre të rinjve në vendet e tyre pritëse dhe përmirësimin e cilësisë së lëvizshmërisë së studentëve.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1