E Hënë, 16 Shtator 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

BERZH mbledh Liderët e Ballkanit Perëndimor në Londër

berzhMë 22 shkurt 2016, në Londër, u zhvillua Samiti për Investimet në Ballkanit Perëndimor, i cili u organizua nga Banka Europiane Për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH). Në këtë samit morën pjesë Kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimior, nga Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Kroacia, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia si edhe Presidenti i BERZH-it Suma Chakrabanti, Sekretari i jashtëm britanik Philip Hammond, Kryetari i Bashkisë të Londrës Boris Johnson si edhe politikëbërësit, përfaqësuesit e BE-së, ekpertët dhe investitorët.

Vazhdo leximin...

Kina-vendi i parë jashtë BE-së kontribues në Planin për Investim

china-euMë 29 shtator 2015, ditën e martë, zv. Presidenti i Komisionit Europian, përgjegjës për Punësimin, Rritjen, Investimet dhe Konkurrencën, z. Jyrki Katainen, i shoqëruar nga Përfaqësues të tjerë të Komisionit, realizoi në Pekin një Takim të Nivelit të Lartë mbi Dialogun Ekonomik dhe Tregtinë, me Kryetarin e Këshillit të Shtetit Kinez, z. Li Keqiang dhe me zëvendësin e tij, Z. Ma Kai. Në fokus të takimit ishin diskutimet për mundësi të reja investimi në kuadër të Planit për Investim, i cili u shoqërua nga nënshkrimi i Memorandumit të Mirëkuptimit mbi “ Platformën e Ndërlidhjes BE- Kinë për forcimin e sinergjisë mes nismës kineze “Një rrip, një rrugë” dhe rrjetit Trans-Europian të Transportit”.

Vazhdo leximin...

A do të ketë një marrëveshje BE-Ukrainë-Rusi për furnizimin me gaz?

gazi ukraine

Në takimin e mbajtur në Vjenë më datë 11 shtator, midis Zv/Presidentit të Komisionit Europian për Bashkimin Energjetik, z. Maros Sefcovic, Ministrit rus të Energjisë, z. Aleksandër Novak dhe CEO-s së Gazprom, z.Aleksej Miller u arrit progres në lidhje me bisedimet trepalëshe BE-Ukrainë-Rusi mbi gazin dhe energjinë. Takimi i realizuar me nismën e Komisionit Europian, u cilësua si ‘konstruktiv’ dhe u fokusua mbi masat që duhen ndërmarrë për të siguruar një furnizim të qëndrueshëm me gaz të Ukrainës dhe Europës gjatë dimrit.Gjithashtu në deklaratën e tij, Komisioni e vlerësoi takimin si një mundësi mjaft të mirë për të shkëmbyer pikëpamjet në lidhje më infrastrukturën energjetike BE-Rusi.

Vazhdo leximin...

Euro Samiti: Pa marrëveshje për krizën greke

150622-OE-Blog-Eurosummit-GreeceMë 22 qershor, Presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, së bashku me Presidentin e Euro Samitit, Donald Tusk, Presidentin e Euro grupit, Jeroen Dijsselbloem, Presidentin e Bankës Qendrore Europiane, Mario Draghi, dhe Presidentin e Parlamentit Europian, Martin Schulz – diskutuan mbi planet ambicioze për të thelluar Bashkimin Ekonomik dhe Monetar (EMU), të cilat do të zbatohen duke filluar nga 1 korrik 2015 dhe pritet të përfundojnë me sukses deri në 2025.

Vazhdo leximin...

Marrëveshjet tregtare dhe aleancat ekonomike që mund të sundojnë rendin e ri botëror

be dhe japoniaJean-Claude Juncker, Presidenti i Komisionit të BE- së bashkë me kryeministrin Japonez Shinzo Abe dolën në një konferencë për shtyp pas Samitit të 23-të BE-Japoni i cili u zhvillua në Tokio më 29 maj. Fokusi i këtij takimi supozohej të ishte Marrëveshja e Tregtisë së Lirë (FTA) mes dy palëve. Megjithatë përfaqësuesi i BE-së foli kryesisht në lidhje me politikat e brendshme të BE-së si: fjalimet e Greqisë apo problemet e zhvillimit të Europës dhe jo për arsyen kryesore të udhëtimit të tij në anën tjetër të globit. A duhet ta marrin autoritetet japoneze këtë si një shenjë që BE-ja nuk po mendon shumë për këtë çështje?

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

Shtator 2019

13 shtator–Eurogroup mban një takim joformal në Helsinki për çështjet ekonomike dhe financiare të vendeve anëtare të BE.

12 shtator –Komiteti Ekonomik dhe Social zhvillon një dëgjesë publike për rolin, propozimet dhe kontributin e shoqërisë civile në Semestrin e dytë Europian.

11 shator – Zhvillohet takimi mes Komisionerëve europianë ku do të diskutojnë për rolin e Komisionit Europian në politikat e ndryshimeve klimatike duke i paraprirë Samitit të ardhshëm Kombeve të Bashkuara për Klimën.

10 shtator – Presidenca e Këshillit do të zhvillojë Konferencën për demokracinë, sundimin e ligjit dhe të drejtat themelore

–Delegacioni i Komisionit të Venecias do të bëjë një vizitë zyrtare në Shqipëri në kuadër të projekt-opinionit për kompetencat e Presidentit në caktimin e datave të zgjedhjeve.

9 shtator – Presidenti momental Juncker takon Presidenten e zgjedhur të Komisionit Europian Ursula von der Leyen në një darkë pune.

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1