E Enjëte, 27 Shkurt 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Euro Samiti: Pa marrëveshje për krizën greke

150622-OE-Blog-Eurosummit-GreeceMë 22 qershor, Presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, së bashku me Presidentin e Euro Samitit, Donald Tusk, Presidentin e Euro grupit, Jeroen Dijsselbloem, Presidentin e Bankës Qendrore Europiane, Mario Draghi, dhe Presidentin e Parlamentit Europian, Martin Schulz – diskutuan mbi planet ambicioze për të thelluar Bashkimin Ekonomik dhe Monetar (EMU), të cilat do të zbatohen duke filluar nga 1 korrik 2015 dhe pritet të përfundojnë me sukses deri në 2025.


E gjithë vëmendja është drejtuar ndaj Greqisë e cila u përball me kritika nga krerët europianë. Kryeministri grek Aleksis Tsipras tha se shpresonte që Greqia do të rritej brenda eurozonës. Ai prezantoi propozime të reja në përpjekje për të parandaluar mospagimin në kohë të 1.6 miliard€ të kredisë ndaj FMN-së.
Bisedimet për borxhet e Greqisë u zhvilluan rreth politikave ekonomike të mëposhtme:

-Kreditorët ndërkombëtarë kërkuan që shpenzimet e pensioneve të ulen me 1% të PBB-së duke synuar kështu pension të parakohshëm, jo pensionistë më të ardhura më të ulta. Greqia nuk pranoi shkurtime të pagesave të pensioneve ose pagave të sektorit publik, duke thënë se dy të tretat e pensionistëve janë shumë pranë limitit të varfërisë.
- Kreditorët gjithashtu kërkuan një bazë më të gjerë të TVSH-së; por Kryeministri grek tha se nuk mund të lejonte TVSH shtesë pasi kjo do t’i bënte dëm evazionit fiskal në vend.
Liderët europianë dhe përfaqësuesit e institucioneve u shprehën të shqetësuar pasi Greqia nuk po ofron reforma të besueshme. Ja se si u shprehën ata gjatë samitit:

Ministri Gjerman i Financave, Wolfgang Schaeuble tha se nuk kishte propozime të konsiderueshme nga Greqia. Ai u shpreh se nuk kishte parë asgjë të re deri më tani dhe "pa ndonjë gjë të re, nuk ka asgjë që ministrat mund të përgatisin për udhëheqësit e tyre."

Kreu i grupit të Ministrave të Financave të Eurozonës, Jeroen Dijsselbloem, tha se është e pamundur të ketë një vlerësim përfundimtar pasi propozimet e Greqisë nuk ishin të një forme të pranueshme si përfundimtare.

Ministri Irlandez i Financave, Michael Noonan gjithashtu u shpreh se propozimet e Greqisë sollën më shumë konfuzion gjatë diskutimeve dhe asgjë nuk ishte e qartë prandaj është e nevojshme të mbahet një takim tjetër të enjten. Edhe për Ministrin Finlandez të Financave, Alexander Stubbas nuk u pa të arrihej në kompromise dhe qëllime të përbashkëta duke e cilësuar takimin si një humbje kohe pasi edhe ministrat e financave dhe kryeministrat e vendeve anëtare.

Euro Samiti përfundoi pa një marrëveshje ndërmjet Greqisë dhe udhëheqësve të saj, por la mundësinë për një marrëveshje në fund të kësaj jave ku pritet te mbahet një samit emergjent për të konkretizuar planet e ndërmarra. Ndërkohë Greqia duhet të jetë dakord me reformat ekonomike të rekomanduara nga udhëheqësit ekonomik të Bashkimit Monetar Europian dhe duhet të shlyejë kreditë e saj deri në fund të qershorit ose në të kundërt rrezikon të dalë jashtë Eurozonës.
                                                                                                                                  BBC, qershor 2015

  Kërko

  Axhenda

Shkurt 2020

27-28 shkurt -  Seminari Ndërkombëtar i Sportit: "Pse Sporti në Europë ka nevojë për trajnerë të aftë?"

–Mblidhet Këshilli i Konkurrueshmërisë, me fokus në tregun e brendshëm të BE, industrinë, Marrëveshjen e Gjelbërt, përmirësimi i rregulloreve

27 shkurt - Mbledhja midis Bashkimit Europian dhe Bashkimit Afrikan
- Takimi i  Komitetit Europian Ekonomik dhe Social mbi të Drejtat e Njeriut dhe Migracionin dhe Rolin e Sindikatave

26 shkurt - Krijimi i axhendës së BE-së për të drejtat e personave me aftësi të kufizuar për vitet 2020-2030 - propozimi i strategjive të reja në përputhje me Konventën e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara (UNCPRD)

25 shkurt – Dita e Iniciativës Qytetare Europiane (ECI)
 – Mbledhje e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme – Komisioni prezanton Metodologjinë e re të Zgjerimit; Përgatitje e axhendës për takimin e datës 26-27 mars të Këshillit Europian; diskutim për marrëdhënien MB-BE

24 shkurt - 102 vjetori i Pavarësisë së Estonisë

 

  FJALOR

Rrjeti i Studentëve Erasmus (ESN)

ESN është një organizatë ndërkombëtare jo-fitimprurëse për studentët. Misioni i saj është të përfaqësojë studentët ndërkombëtarë, duke u siguruar këtyre të fundit mundësi për të zhvilluar veten e tyre profesionalisht dhe për të patur një botëkuptim sa më të gjerë kulturor, nën parimin “Studentët ndihmojnë Studentët”. Momentalisht ekzistojnë 530 shoqata lokale që mbështesin studentët ndërkombëtarë në shkëmbimin mes 41 vendeve në Europë së bashku me Shqipërinë. ESN mbulon mbi 1 000 Institucione të Arsimit të Lartë, shumica e të cilave janë të lidhura ngushtësisht me Zyrat e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në total, pothuajse 15 000 vullnetarë ofrojnë shërbime për rreth 350 000 studentë ndërkombëtarë, duke organizuar një sërë aktivitetesh për integrimin e atyre të rinjve në vendet e tyre pritëse dhe përmirësimin e cilësisë së lëvizshmërisë së studentëve.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1