E Martë, 24 Nëntor 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Turizmi dhe Covid-19: sfidat dhe masat që duhen ndërmarrë

turizmi nikollaAskush nuk ka dyshime mbi efektet e pandemisë në sektorin e turizmit, por a do të ndryshoj përgjithmonë mënyra e të bërit turizëm? Kriza evidentoi natyrën e paqëndrueshme të sektorit, në këtë aspekt, ky mund të jetë momenti që shtetet të ridimensionojnë strategjinë e tyre ekonomike dhe të fokusohen në sektorë më të qëndrueshëm, çka nënkupton pikë së pari ndërtimin e një ekonomie më të kontrollueshme dhe më afatgjate.

Vazhdo leximin...

Ekonomia e Bashkimit Europian përballë krizës së COVID-19

foto ekonomia dhurataCovid-19 përtej tragjedisë njerëzore, pasigurisë për shkak të natyrës së paqartë, ka dhe një ndikim të drejtpërdrejtë ekonomik. Artikulli synon të analizojë pasojat ekonomike dhe divergjencat si pasojë e qëndrimeve të ndryshme të vendeve të Bashkimit Europian për përballimin e krizës. Në artikull krahasohen mënyrat të cilat shërbejnë për një rimëkëmbje të ekonomisë nga pasojat e COVID-19. 

Vazhdo leximin...

A do t`i mbijetojë koronavirusit ekonomia e `sëmurë` shqiptare?!

eco covid 5Ekonomia shqiptare në dekadën e fundit është e bazuar tek shërbimet. Pas goditjes që i dha tërmeti, kryesisht sektorit të turizmit, i gjithë sektori i shërbimeve mori goditje. Duke filluar nga 13 marsi të gjitha shërbimet janë mbyllur duke shkaktuar një krizë për bizneset, të punësuarit, arkën e shtetit, që janë zinxhiri i mbyllur i shërbimeve. Për të shpëtuar nga kolapsi ekonominë, qeveria ka miratuar një paketë afatshkurtër e cila bazohet në dy shtylla kryesor: mbështetjen e shtresës në nevojë dhe ndihmën biznesit të vogël. 

Vazhdo leximin...

Mesazhet nga Forumi Ekonomik në Davos

davos forumiKëtë vit Forumi Ekonomik Botëror u mbajt nga 22-25 janar në Davos-Klosters të Zvicrës. Ky takim vjetor mbetet mbledhja më e madhe e udhëheqësve të lartë të politikës, biznesit, shoqërisë civile dhe asaj akademike. Pjesë e këtij forumi ishin më shumë se 250 lider politikë nga G20 dhe vendet e tjera si dhe kryetarët e organizatave ndërkombëtare të angazhuar në dialog (ose dialogje) të nivelit të lartë, rrjeti i ekspertëve për fusha të ndryshme, udhëheqësit e universiteteve nga e gjithë bota si dhe pionierët e teknologjisë, forumi i liderëve të rinj globalë etj.

Vazhdo leximin...

Euro si një mjet strategjik për Bashkimin Europian

EuroKomisioni Europian paraqiti një strategji për të forcuar rolin ndërkombëtar të Euros gjatë muajit dhjetor 2018, pasi shtetet kanë pasur skepticizëm dhe pakënaqësi sërish për bashkimin e tyre ekonomik dhe monetar. Eurozona përfaqëson 12% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB-së) botërore, pak më pak se ekonomia amerikane (që zë rreth 15%), ndërkohë që Euro zotëron vetëm 20% të rezervave ndërkombëtare të bankave qendrore të huaja, krahasuar me Dollarin që zotëron 60%.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

29 tetor - Video-konferencë informale e Këshillit Europian, ku krerët e shteteve anëtare do të diskutojnë për nevojat për të fuqizuar përpjekjet e përbashkëta kundër pandemisë.

********************

28 tetor - 30 tetor - Zhvillohet nga Presidenca gjermane e Këshillit konferenca për ndryshimet demografike në Ballkanin Perëndimor dhe mbi të gjitha nivelet në rritje të emigracionit

********************

28 tetor - Mbledhje e Kolegjit - Komisioni synon të miratojë propozimin për një dritare të vetme doganore, gjithashtu paraqet propozimin për një pagë minimale të drejtë për punëtorët si dhe komunikimin për masa shtesë kundër Covid-19

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1