E Diel, 24 Janar 2021
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

A e dini se vetëm 2% e deputetëve në botë janë nën moshën 30 vjeç?

e498d19778f0cec9907d14a3c1733b1451% e popullsisë së botës është nën moshën 30 vjeçare, por vetëm 2% e parlamentarëve në botë janë nga kjo grupmoshë. E teksa ne vazhdimisht përpiqemi të fuqizojmë rolin e të rinjve në fusha të ndryshme,sidomos në atë politike, mesa duket rinia sot gjendet e mbërthyer në një rreth vicioz.

Por për ta ilustruar edhe më mirë këtë situatë, dëshimitë e disa të rinjve të cilët përballen vazhdimisht me të tilla sfida na shërbejnë të kuptojmë edhe më mirë seriozitetin dhe rëndësinë e çështjes në fjalë.

Vazhdo leximin...

A është kthyer vërtetë Brukseli në një ‘Eldorado’ për europianët e rinj?

DISCRIMINATION EUROPE

Pavarësisht ngjarjeve tragjike në muajt e fundit, qyteti i Brukselit mbetet sërish një vend i preferuar për të rinjtë europianë në kërkim të mundësive të punësimit dhe praktikave të punës në qendrën ndërkombëtare të Belgjikës. Madje kjo konsiderohet tashmë si një dukuri gjithnjë e më shumë në rritje.

Vazhdo leximin...

Agjencia e re e BE-së për mbrojtjen e kufijve të jashtëm: Çfarë sjell të re nga Frontex?

14523153 1150716798309132 2371725316012541072 nPasi u propozua rreth një vit më parë nga Komisioni Europian, më 6 tetor 2016 u shpall zyrtarisht themelimi i Agjencisë së Kufirit Europian dhe Rojave Bregdetare (European Border and Coast Guard Agency). Kjo ngjarje u zhvillua në pikën e kontrollit kufitar në kufirin e jashtëm bullgar me Turqinë duke përfshirë kështu një prezantim të aseteve dhe mjeteve të Agjencisë së re, si dhe një konferencë për shtyp ku mori pjesë edhe Komisioneri për Çështjet e Migracionit, Punëve të Brendshme dhe Shtetësisë, Dimitris Avramopulos, Ndërtuar mbi themelet e Frontex, Agjencia e Kufirit Europian dhe Rojave Bregdetare (EBCG) do të monitorojë nga afër kufijtë e jashtëm të BE-së dhe do të punojë së bashku me shtetet anëtare për të identifikuar më shpejt dhe për të adresuar çdo kërcënim të mundshëm të sigurisë në kufijtë e jashtëm të BE-së.

Vazhdo leximin...

Revolucioni i autobuzëve pa shoferë

Driverless Bus-028f9Europa organizon revolucionin e autobuzave pa shoferë, duke filluar nga shërbimet publike. Në prill 2016, ministri i transportit i të 28 vendeve anëtare të Bashkimit Europian firmosi Deklaratën e Amsterdamit, duke u zotuar të “hartojë rregullat dhe rregulloret të cilat do t’u lejojnë automjeteve autonome të përdoren në rrugë.” Në korrik, Mercedez-Benz testoi “autobuzat e të ardhmes” në një udhëtim prej 19 km nga aeroporti i Amsterdamit në qytetin Haarlem. Tashmë autobuzët pa shoferë janë testuar për drejtimin për shërbimet publike në Europë. Integrimi mund të vijë deri në fund të dekadës.

Vazhdo leximin...

Shqetësime në rritje për të drejtën e autorit në BE

copyright

Interneti sot është shumë më tepër se një rrjet ose platformë, por është gjithashtu një kanavacë kolektive. Kjo kanavacë publik globale nxit risitë dhe kreativitetin, nëpërmjet ofrimit të mundësive, fuqizimit të edukatorëve dhe zhvillimit të ekonomisë. Në shekullin e 21, janë të nevojshme ligje që mishërojnë fuqinë e internetit. Por në BE, disa ligje nuk janë përshtatur ende me kohën.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

Janar 2021

18-21 Janar - Eurodeputetët do të debatojnë dhe votojnë për disa çështje gjatë këtyre seancave të para plenare të vitit. Do të votohet ndër të tjera për Instrumentet e Mbështetjes Teknike, forcimin e tregut të vetëm, lëvizja e lirë e shërbimeve, Zbatimi i Politikës së Përbashkët të Sigurisë së Jashtme dhe Politikës së Përbashkët të Sigurisë dhe Mbrojtjes, etj.

********************

19 Janar - Takim i Ministrave të Ekonomisë dhe Financës ku Presidenca portugeze do të paraqesë në seancën publike programin e saj të punës për çështjet ekonomike dhe financiare.

-Komisioni pritet të miratojë Strategjinë për Forcimin e Sovranitetit Ekonomik dhe Financiar të Europës.

********************

21 Janar - Lëvizja Europiane Ndërkombëtare do të mbajë edicionin e pestë të EuropeanChats, ku do të mbledhë aktivistë dhe palë të interesuara për të diskutuar me qytetarë europianë çështje të ndryshme që lidhen me krizën e Covid-19.

- Samiti i Këshillit Europian ku udhëheqësit e BE do të diskutojnë për koordinimin dhe përgjigjen ndaj pandemisë Covid-19 duke përfshirë shpërndarjen në shkallë të gjerë të vaksinave dhe vendosjen e të gjithë instrumenteve për kufizimin e përhapjes së tij.

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1